BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
@michaelcorleone evet neden almadı ya
-
@johnnashh maaş farkı yok fakat statü farkı var. Murakıplara denetim ve inceleme yetkisi verilebiliyor bildiğim kadarıyla ama bankacılık uzmanlığında bu durum yok. Tabi bu durumda mesleğe girdikten sonraki yetişme süreci murakıp yardımcıları için daha zor oluyor.
-
Acaba bu 75 kişinin kaç tanesi uzman yardımcılığı kadrosuna ayrılır.
-
Arkadaşlar uzman ve murakıp maaşı aynıdır. Her iki meslekte denetim yetkili meslek personelidir. Bankacılık uzmanlarıda yeri geldiğinde çalıştığı birimin görev tanımı çerçevesinde denetime gider ve rapor yazar. Uzman ve murakıplar arasında hiyerarşi bulunmuyor.
Murakıplar sürekli denetimdeyken, uzmanlar genelde kurumda olur. İhtiyaç duyulursa denetime gider. Her iki meslek grubuda denetim yetkisi için için asliye ticaret mahkemesinde yemin eder ve yetki sınavına girer.
Meslek personeli arasında denetim yetkisi olmayan bddk uzmanlarıdır.
Kurumun istanbul dışında teşkilatı yok. Ulaşım açısından servis imkanı var.
İngilizceyi geçmek için 70 yds düzeyinde ingilizce bilmek gerekmiyor, ama sıfırsanız geçemezsiniz.
Sınavda başarılı olmak için kesinlikle iyi alan bilgisi gerekir.
-
BTK ve MTA aynı gün ama hadi biri sabah biri öğleden sonra dedik hallederiz . 18+5= 23te bir şans . Burası İstanbul’da 40 kişi alıyor sınav klasik . Hadi yaparız klasikte ama gerçekten böyle ufak hesaplar yapmak zorunda bırakıyorlar yazık. İnşallah İstanbul ve Ankara’ya aynı anda giderim diye düşünüp başvurulmaz hayırlısı olsun
-
Geçen sene murakıplık mülakatından elenen biri olarak 91 puanla tekrar başvuracağım.
-
@sinoki kelimelerde takilinca o kelimelerin yerine ne yazdinizyani cumleye uydurarak mi cumleyi tamamladiniz hocam
-
@N-A-G, içinde söyledi: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
Geçen sene murakıplık mülakatından elenen biri olarak 91 puanla tekrar başvuracağım.
KPSSde olmayan ekstra konular var. Onlara da baktınız mı?
-
90li puanımla btk Ankara icin başvuru yapacaktım ama bu durumda bddkyi tercih edeceğim. Kgk ve bddk beni baya bir zorlayacak. Emeklerimizin karşılığını alacağimiz bir süreç olur umarım.
-
isletme iktisadi icin kaynak onerisi alabilir miyim dostlar
-
@paretowilfredo peki sizce bu sene de 76 a kadar düşer mi ?
-
@themutsuz Malesef puan konusunda yorum yapamam dostum. Geçtiğimiz yılın puanlari baz alınarak karar verilebilir. Gelecekmiş gibi hazırlanmanın da size zararı değil faydası olur
-
@paretowilfredo peki teşekkürler
-
Öncelikle herkes için hayırlı olsun, çok çok az bir ingilizce seviyesiyle sınava başvurmak saçma mı olur? Bilen bi arkadaş cevaplayabilirse çok memnun olurum.
-
@bornova35 cok cok azsa yapaayabilirsiniz ama eger o gun baska sinava girmeyecekseniz girin yine de tecrube olur
-
Bir kez girdim bu sınava tecrübe edinmek amacıyla. Girmeyi düşünen arkadaşlara naçizane tavsiye vermek gerekirse ingilizceniz yoksa girmeyin arkadaşlar boşuna. Benim alanım gayet iyi idi hepsinden 60 üstü yaptım fakat cümle çevirilerinde maalesef kelime bilgimin yetersizliği yüzünden 15 puan anca alabildim. O yüzden ingilizceniz yoksa boşuna girmeyin. Niyetim sizleri vazgeçirmek değil tabi ki içinizde kendimi denemek istiyorum, klasik sınav merak ediyorum gibi düşüncelerle girmek isteyen olabilir bende o şekilde girdim ama olaya biraz realist çerçeveden bakmak amaçlı yazıyorum bu iletiyi. Sınav sizi 2 gününüzden ediyor ve çift oturum oluyor. Saygılar.
-
@paretowilfredo hocam özlük hakları bakımından BTK mı yoksa BDDK mı dersiniz?
-
@scofieldmustafa Ikisi de üst kurul dostum. Bu yönüyla bir fark yok
-
Ileti kaldırılmıştır.
Whatsapp grubu paylasımı yasaktır.
-
@Pigaçu Çalışma Grubumuz