2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@russellwestbrook Malesef özel olarak bilgim yok dostum. Sorabileceğim birisi de yok direkt. Ama yine eşe - dosta bi haber salarız
-
@Baelish Dostum bu kadar sarkmasının sebebi şu, yolda sürekli binek değiştiriyor Bakanlık ve yapılanma heyeti. Ekonominin, konjonktürün, o ânın gereklerinin çok etkilediği bir yapılanma süreci oldu. Çoktan bitmeliydi ama bu arada bir çok hesapta olmayan düzenleme girdi araya. Maliye teftiş başkanlığı kuruldu, borçlanma genel müdürlüğü kuruldu, sddk kuruluyor, bddk yetkilerinin devri konusu gündeme geldi son günlerde. Bu gibi belki 10 tane ek kalem ve dolayısıyla süreci uzatan ek iş girdi araya. Yapılanma dallandı budaklandı. Başlangıç planındaki metin muhtemelen üçe katlanmıştır tüm bunlarla. Haliyle bu süreçte mesleklere, unvanlara dair düzenlemeler bu ana düzenlemelerin bir nebze gölgesinde kaldı açıkçası. İnşallah araya daha fazla yeni iş ve işlem girmez de süreç tamamlanır, alım iklimine gireriz hep beraber.
-
@paretowilfredo hocam İçişleri alimlarida yıl bitmeden gelir mi acaba?
-
@paretowilfredo vay be üstad, böyle bir iklim olacak yani? Aklı almıyor insanın...
-
Nadir toprak elementleri uzmanlığı yönetmenliği yayınlanmış .İİBF de başvurabilecekler arasında sayılmış ve yds yok
Başvuru şartları
MADDE 6 – (1) Uzman yardımcılığı yarışma sınavına katılabilmek için;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartlara sahip olmak,
b) Enstitünün ihtiyaçları doğrultusunda ilan edilecek kontenjan çerçevesinde; en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, mimarlık ve mühendislik, fen, fen-edebiyat fakülteleri ile diğer fakültelerin mühendislik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak,
Yazılı sınav
MADDE 10 – (1) Yazılı sınav, Enstitü tarafından yapılabileceği gibi ÖSYM'ye, Millî Eğitim Bakanlığına, üniversitelere veya bu konuda uzmanlaşmış diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da yaptırılabilir.
(2) Sınav sorularının %60'ı adayların mezuniyet durumlarına göre belirlenen konulardan, %20'si genel kültür ve genel yetenek konularından ve %20'si ise Enstitü görev alanı ile ilgili ilanda belirtilen konulardan hazırlanır.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/11/20191115-4.htm
-
@Aslan-Reyiz ama sınava girebilmek için yds puanı isteyebilir?
-
@RootofAllEvil şartlarda belirtirdi diye düşündüm.YDS C istemiş ama uzmanlıktan sonraki 2 yıl içerisinde
c) YDS'den asgari (C) seviyesinde veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeyi yeterlik sınav tarihinden itibaren en geç iki yıl içerisinde ibraz etmesi,
-
@pareto_wilfredo ustad sgk teftis yakin zamanda ilana cikarmi
-
@adam-simith hangi puanla alıyor?
-
-
Planlanan bir mhuy alımı söz konusuydu.! Nerede kaldı planlaması acaba? Hayır yani çıkıp deseler yapmicaz mhuy alımını bu kadar beklenti içine girmezdik.
-
@Cemre33 Aynen bende bu duruma gerçekten sinir oldum biz guyu sorduk cimer mhuy dedi. Şimdi ortada ne mhuy var ne Guy !
-
@Müşrif ben mhuy 'un geleceğine pek ınanmıyorum ya hocam.
@paretowilfredo üstad son gelişmeler nedir? -
@Cemre33 Zaten neye inanabiliyoruz ki şu durumda bütün ümidimizi umudumuzu yıprattı süreç. Aylarca açıklanmayan mülakatlar 3 5 kişilik ilanlar gerçekten bizi bitirdi. Haksızlıklar ve bizim sessizligimizde üstüne eklenince durum.
-
Belediyeler el altından kendi yandaşlarını kadroya dolduruyor ondan sebep belediyelere mhuy alınmıyor desek üniversiteler ile Ankara'daki kurumların da mı ihtiyacı olmuyor bu kadroya? Yeni kurumlar açılıyor personel ihdasında 3 5 10 neyse mhu mhuy yazıyor yine de ilan verilmiyor. Hayret valla hayret!!
-
@RootofAllEvil cimere yazdıgımızda verilen cevapta alım yapılıcak denmişti yanlıs hatırlamıyorsam. A kadro mesleğine nasıl el altından alım yapıcaklar kı anlamıyorum.?
-
Sayıştay ne zaman gelecek bilgisi olan var mı arkadaşlar
-
@BlackList bunu bende merak ediyorum?
-
Yılbaşından sonra hangi kurumların alım yapması söz konusu bunu öğrenebilir miyim acaba?
-
@Buişbugünbitecek sıralı tam liste mi olsun ?