Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@Son-Seçim-Bükücü Hukuktan bahsediyorum, yazmayı unutmuşum.
-
Kontenjanlarin dolmayacagi çok belliydi. 20 katı adam çağırmanın çok makul bir yanı yoktu. Mülakata 4 katı insan girmesi de pek parlak mesajlar vermiyor zaten ama hayırlısı.
-
iktisattan bu kadar adam alacaklarına biraz dengeli dağıtsalardı o bölümlerden 80 90 ı olanlar da girebilirdi .bu hak mı şimdi ?
-
İktisat dışındaki bölümlerin iktisat soruları nasıl olur acaba? Sadece makro mikro mu yoksa son 4lü de dahil midir?
-
@justlawyer Hocam zaten hepi topu 10 soru var. Direkt olarak son dörtlü olacağını sanmıyorum ama makroya yedirilmis şekilde sorabilirler kaymakamliktaki gibi. Ama bence bu da düşük ihtimal. İnşaat mezunu adama Neo keynesyen yaklaşım sormak çok saçma olur.
-
@naturegmbh Ben de öyle umuyorum zaten iktisat bilgim çok yok bu kadar sürede de öğrenebileceğimi sanmıyorum.
-
Valla ben de sınava davet aldım ama orada çok referans döndüğünü duydum hem de bayağı referans dönüyormuş bu yüzden çok umutlu değilim
-
Isletmede 106
Iktisatta 159 kisilik kontenjan boş kalmis. Tabanda kapatmis -
@Rögaritma pardon iktisatta 400sü kontrnjan yarisi dolmus sadece
-
Işl ve ikt icin mülakat puanı da tabana inebilir. 70-74 arası olur diye düşünüyorum.
-
Ben de iktisat 2012 mezunuyum, iktisat bilgim taze degil kaymakamlık icin çalıştığım makro&mikro bilgilerim var sadece. Bu konular dışındakileri 20 günde çalışmak için nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz ?
-
Ne kadar bos yapmissiniz ya. Sanki giremediginiz ilk sinav sinava girmeye hak kazanmak demek sinav kazanmak demek degil arkadaslar. Senin 75 ile ya da 80 ile yazili sinava cagirilman aslina bakarsan hicbir sey ifade etmiyor . Zaten onunuzdeki kisiler size fark atacaktir. O sebeple soylenmeyi birakin artik. Sinavlardan 90 ustu alin boylece forum koselerinde sinava giremedik diye aglamazsiniz.
-
@ekeblad 20 kisilik iktisat kadrosuna mi bu kadar isyan?????? Her sene iibf disinda 10 binlerce personel aliniyor. Onlara da tepkinizi koyabiliyor musunuz?????????
-
IIBF'nin sorunu zaten bu.Her yil binlerce polis,ogretmen alinir ama biz kendi aramizda 20 kisilik kadro yuzunden kavga ederiz.Hukukcular idari hakimlikte kotanin tekrar gelmesi icin bastirir istedigini IIBF'den bir tane tepki gelmeden kabul ettirir ama biz niye bu 2 kisilik , 5 kisilik kadro sadece iktisatcilara geldi diye birbirimizi yeriz.Su anda 450.000 IIBF mezunu sinav ilani bekliyor peki ne kadar alim oluyor en iyimser tahminle bir kac yuz kisi.
-
Ben her sınava mülakata referans sız torpilsiz giriyorum. Buyurun hodri meydan arkadaşlar. Hiç kimse adam sokmasın araya tertemiz yarışalım..
-
Sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Ancak şu konunun üzerinde durmakta fayda var: Hepimizin bildiği üzere on binlerce İİBF'li ve diplomalı işsizimiz mevcut. İşsizliğin doruğa ulaştığı ve kamu tarafından açılan sınav ilanlarının çok çok az olduğu bir dönemde özellikle İİBF'lilerin kontenjanı dolduramaması, alan puanlarının 70'lere kadar düşmesi gerçekten ürkütücü. Aynı durumu Endüstri ve Bilgisayar Mühendisliği ile İstatistik Bölümü için de söylemek mümkün. Farklı bölümlerden toplam 1.160 kişinin girebileceği bir sınava 734 kişi girebilecek. Bir diğer ifadeyle kontenjanı doldurma oranı %63. Özellikle İİBF'liler kontenjanların yaklaşık yarısını doldurabilmiş. Bu durumun iki sebebi olabilir; ya İİBF'li arkadaşların KPSS alan puanları yetersiz ya da yeterli YDS puanları mevcut değil. Ancak taban puanlarına baktığımızda 70'leri görüyoruz ve dolayısıyla kalan sebebimiz YDS yetersizliği oluyor. Bölüm kontenjanlarındaki adaletsizlikler, mülakat, torpil vb. bunların hepsi tartışılabilir ancak yılda yaklaşık 40-50.000 mezun veren (İktisat) , bu sayının belki bir kaç katı kadar adayın da evinde sınava hazırlandığı bir bölümde Türkiye çapında yalnızca 400 kişinin girebileceği bir sınava 201 kişinin yeterli görülmesi bence düşünülmesi gereken en önemli konudur!!!
-
@Lugano06 en büyük sorun kadroların adil dağılmaması. Şahsen her bölümün kendi alanından ve kendi puan türünden sınava girmesi taraftarıyım. Ayrıca YDS de bütün merkez uzmanlıklarında olmalı. Üniversitede ingilizcesini geliştiren kişilerin bir farkı olmalı diye düşünüyorum, sonuçta ortada bir emek var.
-
@michaelcorleone hocam YDS puanınız kaç ?
-
@enjoythesilence 80+
-
@michaelcorleone YDS puanı olmayan ama 90+ KPSS puanları olan biri olsaydınız üstte savunduğunuz şeyi yine savunur muydunuz peki? Bunu ben kendi üzerimden sormuyorum. YDS puanım 50+ şeklinde geliyor hep. KPSS puanlarım da gayet iyi ama sizce YDS puanı olmayan iyi puanlı insanları bu kadar katı bir şekilde kesmek ya da elemek ne derece doğru? Şimdi siz YDS puanınız olduğu için bu şekilde bir yorum içine giriyorsunuz, iki gün sonra biri de çıkıp 90 KPSS puan barajı olsun, bize ne kardeşim adam kendini okulda ya da dershanede iyi geliştirseydi derse o da kendinde haklı değil mi? 90+ puanınız olmasa 80+YDS puanınız bir işe yaramasa burada bir yanlışlık var demez misiniz? YDS puanı iyi olan ve iyi olan insanlar zaten belirli yönelmelerle çok güzel kurumlara girebiliyorlar. Herkes kendi elinde olanı genel kural ve politika olsun diye savunursa işin içinden çıkılmaz. YDS puanınızı özellikle sordum, YDS puanı yüksek olan tüm kurumlar YDS istesin diyor, hatta bazı arkadaşlar abartıp kaç aldıysa o puanları istesin diyor. YDS puanı olmayan insanlar girdikleri kurumu ya da bu ülkeyi aşağı çekmez merak etmeyin. YDS puanı olan da olmayan da girip bir işe kendini geliştirmek ve bu devlete hizmet edebileceği bir pozisyonda olmak istiyor. Ben bu ilana YDS puanım olmadığı için başvurmadım, iktisat mezunu olmama ve kendi puan türümde iyi bir puanım olmasına rağmen. Ama sinirlenmedim, kızmadım, oturup YDS çalışır sonraki sınavlara girerim dedim. Kurum içinden biri ile İngilizce mülakat yapabilecek kadar İngilizce bildiğime inanıyorum, şimdi ben kendimi geliştirmemiş biri mi oluyorum puanlarınıza saygı duyuyorum ve zaten aldığınız YDS puanı sizi YDS puanı olmayan insanların önüne geçiriyor. İyi çalışmalar dilerim