Kendi İmkanları İle YDS’ye Hazırlanmak İsteyen Adaylar İçin Tavsiyeler
-
Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.
Öyle düşünüyorum ki artık mezun sayısının çok fazla olması, ilanların sayısının düşmesi vb. etkenler nedeni ile kurumlar alımlarında daha seçici davranıyor. Hatta bana göre sınav tarihlerinin çakıştırılmasında bile bunun etkisi var.(Bu konuda “puan lobisinin” de payı var bence. Sırf alan daraltmak amacıyla arkadaşları için sınavlara başvuran ve mülakatlara gitmeyenler var. SPK ilanı en güzel örneği ancak ayrı bir tartışma konusu.) Bu nedenle YDS’nin de artık önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum.
Gerek KPSS gerek diğer kurum sınavlarına hazırlık süreci, zaman, ulaşım, maddi imkanlar nedeni ile fiziki bir kursa gitmek veya online kurs satın almak yerine kendi imkanlarımız ile hazırlanmak zorunlu hale geliyor bazılarımız için.
Bu nedenle de benim ve benim gibi kendi hazırlanmak isteyen arkadaşların YDS’ye daha önce kendisi hazırlanmış ve istediği puanları elde etmiş adayların tavsiyelerine ihtiyacımız var.
Benim az çok İngilizce temelim var. Sıfır düzeyindeyim diyemem ancak kelime dağarcığı konusunda eksiğim var. YDS’ye hazırlanırken hangi kitap setlerini, kaynakları tavsiye edersiniz? Nasıl bir çalışma yöntemi belirlediniz veya tavsiye edersiniz?
Şu an aklımda Moda Dil’in Passagework veya YDS Sınav Stratejileri serilerinden birini almak var. Ancak bu kitaplar tamamen İngilizce içerikli mi yoksa gerekli yerlerde Türkçe açıklamalara da yer verilmiş midir bilemiyorum? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim. Bu şekilde öncelikle bir kitap seti ile altyapı oluşturup daha sonra makale okumalarına geçmeyi planlıyorum. Daha önce kendi hazırlanan arkadaşların bu konudaki görüşünü de merak ediyorum. Acaba direk makale okumaları ile başlamak da fayda sağlar mı?
Kendim için ve bu sınava kendi hazırlanacak olan adaylar için tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum. Bu tavsiye ve yorumlara her türlü kaynak, kitap, çalışma yöntemi vb. dahildir.
Herkese şimdiden teşekkürler. -
@SRPR malesef hocam düzgün bir bilgilendirme yapan yok bu konuda bende başlık açmıştım ama beklediğimden az yorum geldi
-
@sayidcerrah
Haklısınız hocam. Galiba YDS’ye kendi hazırlanan çok fazla kişi yok. Ya da bu konudaki tecrübelerini aktarmaya pek meyilli değil arkadaşlarımız. -
merhabalar ben kendim çalışarak 42 seviyesindeki Yds puanımı 2 ay içerisinde 72,75 e çıkardım. Kendimce nasıl çalıştığımı söylemek istedim belki faydası olur. en önemli faktör kelime öğrenmek. çıkmış tüm soruları çözmeye çalışın özellikle paragraf sorularındaki kelimeleri alın ezberleyin. ayrıca tek kelime ezberlemektense bir kalıp gibi ezberlemeye çalışın örneğin interest faiz demekse bu şekilde değilde interest rate faiz oranı diye ezberleyin. health sağlık demekse health insurance sağlık sigortasını siz türetin, iki kelime ezberlemiş olursunuz ve daha faydalı oluyor akılda kalması açısından. ösym sitesindeki güz ve bahar tüm soruları mutlaka çözün başlangıçta süre tutmadan yapın sonrasında hızlandığınızı hissettiğinizde zaman tutarak çözün. son olarak kelimeler hemen unutulabiliyor zaman ayırıp her gün tekrarlar yapın. faydasını görmenizi diliyorum...
-
@ae16-ae16 ayrıca gramer çalışmalarında boğulmayın önemli olan okuduğu anlamak temel seviyede gramerin yeterli olacağını düşünüyorum.
-
@ae16-ae16
Anladığım kadarıyla genel olarak fark yaratan asıl konunun vocabulary olduğunu, kelime bilgisinin çok fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için. -
@SRPR temelin varsa uzun uzun bir seyler yazmadan en kisa çözümü soyleyecegim. Readin words kitabi veya esdeger baska bir kelime+okuma parcalari olan bir kitap al. Bol bol okuma yap. Ceviri yap. Gramere cok takilma. Yds ve yokdil gibi sinavlar cognlukla okuma ve okuduğunu anlamaya yonelik sinavlar. Bol bol oku ve çevir. Taktik bu.
-
Akın 2000 soru kitabı faydalı olabilir
-
@theturinhorse @gpale
Teşekkürler. Bahsettiğiniz kitapları araştıracağım. -
@SRPR rica ederim kolaylıklar dilerim
-
Arkadaşlar hepinize teşekkürler
-
Benim yds puanım 72. .kelime çalışmanızı öneririm ben bi ajanda tuttum kelimeleri yazdım alfabetik sıraya göre ve o kelimelerin eş anlamlarını da yazdım . Ayrıca yds de sık çıkan sıfatlar zarflar kelimeler bunları ezberledim bol bol 600 e yakın kelime ezbberlemişimdir. İlk sorular için akın dilin last touch kitabına çalıştım çok memnun kaldım ve yine akın dilin read for speed kitabına çalıştım mükemmel okuma yaptırıyor ve kelime öğretiyor. Son olarak da akının 10lu denemesini çözdüm bunu son 1 hafta yaptım deneme çözmek çok önemli bunu kesinlkle atlamayın. Bunların hepsini 2 ayda hallettim çok uzun zaman almıyor. Ve gerçekten bol bol klime ezberlemek şart. Kolaylıklar diliyorum.
-
Hocam bn yds ye girdim ve ilk girisimdi malesef yuksek bi puan alamadim 50 almistim ama size sunu onerebilirim modadilin kaynaklari cok guzel onlara calisabilirsiniz yine gramerde dilko bnce cok iyi konuyu lavriyoruz ancak suan bos zamanim olmadigi icin ingilizceye bakamiyorum
-
@tezantitezsentez hocam selamlar bende evde hazırlanıyorum şuan gramer kelime okuma bunlara ilgili sizce nasıl gitmeliyiz bir şablon verme şansınız varmı ? Önce gramer sonra okuma gibi veya kelimeleri hususi mi ezberleyelim yoksa pasaage karda gördükçe mi yazmak gerekiyor gramer e ne kadar vakit ayirmaliyiz teşekkürler şimdiden
-
@samettin benimde İngilizcem yok pek. Kitap sipariş vericem ama ne almam gerek bilemiyorum alacağım kitapta Türkçe çevirisi vs açıklaması da olması lazım kolay anlayabilmek için. Onerebileceginiz yayın kitap var mı
-
2019 yds Aralık soruları elinde olan var mı
-
@Willsmithh gramere çok zaman ayırmadım ben açıkçası temelim vardı ingilizcede ama hiç temeliniz yoksa grameri halledin youtubeda videolar bulabilirsiniz . Sonra bol okuma ve soru çözme. Kelimeleri ben hususi yazdım sıfatlar zarflar fiiller isimler diye ayırdım alfabetik sıraya göre yazdım elimde akının sözlüğü vardı ondan faydalandım ve tabiki read for speed kitabını çalışırken de denk geldiğim kelimeleri de defterime hep yazdım günsonunda yazdıklarımı ezberlemeye gayret ettim.
Bahsettiğim last touch kitabı gramer konusunda yds için faydalı olacaktır ama belli aşamadan sonra. İlk olarak dediğim gibi video ile grameri halledebilirsiniz -
@tezantitezsentez teşekkürler hocam tavsiyeleriniz kıymetli bakalım dar zamana sikistirmadim yds herzaman lazım hergün 2 saat okuma yapmayı hedefliyorum inşallah başarabilirim
-
Bazı sözlük uygulamaları var türkçe ingilizce değilde ingilizce ingilizce şeklinde oldukça faydalı oluyor .Kelimenin sıfat ve eş anlamlısını da gösteriyor ayrıca altında örnek cümlede oluyor. Onlara da bakılabilir kelime ezberlemek bu şekilde daha kalıcı olur.
-
@klckyahilal hocam yds puanınız kaç? siz hangi kaynakları kullandınız?