2012 - 2013 KPSS Dönemi A Grubu Alımları, İlanları ve Kurum Sınavları
-
@Antimülakat Zaten o dönemi irdelediğimizde tablo şu şekilde oluşuyor;
7 Şubat 2012'de Mit krizi yaşandı. Artık kopma netleşmeye başladı ve panik baş gösterdi. O nedenle Çok ekstra, ihtiyaç fazlası alımlar yapıldı çok kısa sürede. Bu tempo 17 Aralık 2013'e kadar sürdü.
O dönem Sağlık Bakanlığı 375 kişilik Uzman Yardımcılığı alımına çıkmıştı. Mülakatlar tam 17 - 25 Aralık 2013 dönemini izleyen döneme rast geliyordu. Yanlış anımsamıyorsam 375 kişilik kadronun ciddi bir kısmı alınmadı. Mülakat sonucunda emin olunamayan kimse başarılı sayılmadı.
Sonrasında 15 Temmuz darbe girişimine gelindi. İhraçlar yaşandı ancak devlet de bir yapılanma sürecine girdi. O günden beri malesef en büyük zararı İİBF mezunları gördü. Mülakatlar katılaştı. Referans sunamayanlar zorlanmaya başladı. Çekinen bürokratlar emin olmadığı kimseye imza atamadı. Alımlar dibe çakıldı.
İnşallah artık bir çıkış yolu görünür 2020 dönemiyle beraber. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bekleyenlere nefes aldırması lazım. -
@paretowilfredo üst üste 3 vmy sınavına girip üçünden de mülakat sonucu bekleyen vardı ya dün gibi aklımda 3. vmy sınavında tüm puan türlerinde en az 80 alma şartı vardı evlere şenlik.. Sonra ne oldu o yıl dostum hatırlarsın 17-25 aralık operasyonları!! O olaylardan sonra hükümet dizginleri eline alınca vmy ilanları bir anda eski usule döndü 2012 ve öncesi usule
-
@RootofAllEvil Trajikomik dostum gerçekten. Ama gel gör ki en büyük zararı bizler gördük, bekleyen emek veren arkadaşlarımız, dostlarımız gördü. Alımları çok ciddi şekilde etkiledi süreç ve bugün 50 kişilik ilana sevinir hale geldik İİBF mezunları olarak.
-
@Antimülakat neden katılmadınız ki
-
2016 ve sonrası dönemde mezun olup kpss a sürecine başlayan arkadaşlarım geçmiş dönemin büyüleyici alımları sizi yanıltmasın. Nice vatan evlatları 90 lık puanlarıyla sayısız kere kariyer uzmanlıklardan müfettişliklerden elendi. Şahsen ben de 2 kere guy mülakatı halk ve ziraat olmak üzere 2 kere banka mülakatlarından 1 kere il göç mülakatından elendikten sonra 3. guy sınavında yerleşebildim.
-
@avemim hocam kurumda ciddi problemler yaşanacağını, gelenlere büyük baskılar olacağını düşündüm. Nitekim tahminimden daha fazlası yaşandı. Eski yeni ayrımı kütük bir vaziyet aldı. Cepheleşme, gruplaşma hat safhaya geldi. Kurumda çalkantılar halen devam ediyor. Üstüne üstlük bir de inanılmaz bir hiyerarşik anlayış söz konusu. Olmazlarla, yakışmazlarla, salt göstermelik hareketlerle bir kurumda kurumsallığı oturtamazsınız. Aidiyet kazanmak böyle bir şey değildir. Her şeyden önce yetiştirmeyi düşündüğün adamı seçme şansın olmalı yoksa bir birliktelik yaratmak kolay olmaz.
-
2013 VMY 2000 kişilik alımı gördükcek kafayı yiyorum ya şuan 30 kişilik ilan gelse heyecan yapıyoruz 2000 abi 2000 nedir ya
-
Bahsi geçen dönemde birçok sebeple alımlar şişirilmiş vs olabilir. Lakin söylede bir gerçek var. 2016 dan sonra bayağı bir ihraç oldu fakat bunların yansıması maalesef İİBF ye olmadi. Devlet alerjik bir reaksiyon gösterdi yaşamış olduğu travmadan dolayi özellikle a grubu alımları bıçak gibi kesti. Uzayıp giden süreçler güvenlik soruşturmaları vs derken ciddi bir yavaşlama hatta tıkanma oldu. Gelen ilanlar şaka gibi koskoca ülkede 10 tane sağlık müfettişi 10 tane sağlık uzmanı mi iş gorecek. 5 tane demiryolları müfettişi mi TCDD yi kurtaracak. Maliyenin durumu ortada zaten. Ben artık devletin bu psikolojiyi bir yana bırakıp işlerin daha sağlıklı yürümesi ve genclerede iş imkanı olusturmak için alımları arttırması ve bu duraklamayi bitirmesi gerektiğini düşünüyorum. Öyle üç beş tane YDS li ilanlarla bu iş gercekten yürümez. Hesapsız kitapsız alım olsun demiyorum ama belli bir rutinde herkesi tatmin edecek düzeyde kadroların gelmesi gerekiyor.
-
Peki akademisyenlikteki alımlar günden güne azaldı.Şimdi araştırma görevlisi olmak o kadar zor ki.
-
artık kpss de ilk 200 e giremediğin zaman işin çok zor. ya ilk 200 e girecen yada yds olacak. onun haricinde kpss den ha 75 almışsın ha 85, anca guy gibi +1000 lik alımlar olacak da öyle atanacan...
-
@Antimülakat
Hocam bahsettiğiniz dönemde VMY olan bir vergi müfettişi ile görüşmüştüm bu yıl. Yaklaşık 3 saat kadar sohbet ettik. Kendisi o yolun yolcularından değil. Şu an görevinde zaten ve yüksek puanla atananlardan.
Sizin bahsettiklerinizle paralel olarak o da ilk girdikleri dönemde ciddi baskılara maruz kaldığını söyledi. O dönem eğitim sırasında yaşanan intihar olayını birçoğumuz duymuşuzdur zaten. Bahsettikleriniz tamamen kurum içinde bulunanlar tarafından da onaylanan şeyler. Ciddi ve çok katı bir hiyerarşi söz konusu. Şartları da gerçekten ağır vergi müfettişliğinin. 4 ay boyunca turnede kalmak kolay iş değil. Hele ki benim gibi aile hayatına önem veren insanlar için çok zor. Görüştüğüm müfettiş de hala bekardı. Sormadım ancak galiba o da evlenmeye cesaret edemiyor bu şartlarda.
Fakat şunu da belirteyim. Kurum içerisinde özellikle VDK bünyesinde bu konulara tepki gösterilmeye başlanmış. Özellikle Vergi Müfettişleri Derneği gibi belli kanallar aracılığıyla yönetime şikayetçi olunan konular iletilmiş. Bu yönde çözüm adımları da atılmış. VDK’nın yönetim kadrosu değişti ve bildiğim kadarıyla ciddi bir yeniden yapılanma var. Sadece 3 büyük şehirde ikamet, turne süresi, şartları vb. konularda düzenlemeler var. Bu nedenle de Maliye Bakanlığı ilan konusunda beklemeyi tercih ediyor olabilir. Tabi ki tek sebebin bu olmadığını biliyoruz. VDK’da yeniden yapılanma şart olmuştu. Çünkü mevcut koşullar altında vergi denetimi yapmak çok zorlaşmıştı. Vergi müfettişlerinin bir kısmının ruh halleri gerçekten çok iyi değildi ve bir çoğunun aklında da farklı kurumlara geçmek vardı.
Vergi konusunun ne kadar önemli olduğunu tartışmaya gerek bile yoktur diye düşünüyorum. Hele ki dünyanın ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar da göz önüne alındığında...
Ümit ediyorum ki başarılı bir yeniden yapılanma olur, vergi müfettişliği yine göz bebeği bir meslek haline gelir ve yüksek sayılı ilanlar ile taçlandırılır. -
Yukarida tecrubeli arkadaslarin yazdiklarina katilmakla birlikte , alimlarin düşük olmasının farkli sebepleri de mevcut.Bu sebeplerin bazıları gercekten zorunluluk,bazıları da iibf mezunlarına atılan kazık niteliğindedir.Sebepleri demin 6-7 madde halinde sıraladım ancak yeni polemikler yaratmamak ve halihazirda kamu personeli olduğum için tehlikeli sulara girmemek icin geri sildim.
Ancak söyleyeceğimi yine yazmadan edemedim ; Teftis kadrosunda gerçekleşmese de , uzman yrd/uzman kadrolari 3-4 farkli teknik sekillerle gayet dolduruldu/dolduruluyor.Çoğundan iibf mezunlarının haberi dahi olmuyor.2013 yılındaki gibi efsane sayilar olmasa da ,munhasiran İİBF mezunlarinin aciktan atamayla girmesi gereken kadrolarin bircogu,iibf mezunlarina kazik atilarak bir sekilde dolduruluyor.Teftis kadroları ise iki sebepten ötürü bundan etkilenmiyor.birincisi,teftiscinin ,denetimini yaptigi alanda ihtisas sahibi olmasi gerekiyor,ihtisas sahibi degilse ilk denetiminde/teftisinde takke duser kel gorunur.Uzman yrdliklarinin bircogunda ise ihtisas sahibi olmayanlar bir sekilde bu durumu gizleyebiliyorlar.Gizlenilemeyen uzman yrd kadrolarindan zaten uzak duruyorlar,akillilar yani,kamufle olabilecekleri yerleri özellikle seçiyorlar..İkinci olarak,teftiscilerin yonetmeligi nedeniyle,teftis mensuplari arasina kamudan veya ozelden personel getirilmesine acik sekilde engel olunuyor,musade eden yonetmeliklerde dedil zaten,baska kurumlarda mufettis,denetci gibi unvanlarda belirli bir sure calismis olma şartı getiriliyor.
Derler ya konussam olmuyor,sussam gönül razi degil..En azından bu kadarını soylemek istedim.. -
Bence a grubunda 2010 oncesi donem efsane ust kurullarin ust kurul oldugu donemler, benim arkadaslar 2005 mezunu ah simdiki kafam olsa gelirmiydim Ankaradan, elbet kazanirdik birini.
-
Arkadaşlar bence şu ayrıntıyı da gözden kaçırıyoruz.Hain darbe girişiminden sonra maliye bakan sn naci ağbal döneminde 2 yıl boyunca iyi kötü alımlar devam etti.Ne zaman ki berat bey maliye bakanı oldu alımlar bıçak gibi kesildi.2 yıla yakındır maliye tek alım yapmadı.Bunun nedeni yapılandırma mı tasarruf mu kriz mi ya da berat beyin kişisel tercihi mi bilemiyorum.
-
@SRPR 800 e yakın vmy ihraç edildi 2016 daki süreçten sonra ne kadarı geri döndü orayı bilemiyoruz
-
dostlar hic mi vmy veya vm meslekten ayrilmiyor ki buraya alim yok yani buradaki amac nedir bizim dershane hocamizda suan vergi mufettis yard.lari yatiyor dedi yani denetimde biraz boslamislar gibi konustu uzucu bir durum ben fakulteye baslarken vmy istiyordum suan alim sifirlandi ve pek umit yok bddk giren arkadaslarla konustum hepsi umutsuz cogunun ne yapacagi hakkinda fikride yok sinavdan sinava kosuyoruz ama ilanlarin ve kadrolarin azligi yigilmaya sebep oluyor 2018 puanlilar 2020 kpss girecek kac kisi atandi ? sgk aciklanmadi arkadaslarimiz bekliyor daha ne yapmamiz lazim ogretmenlere verilen kadrolari kedinin cigere baktigi gibi bakiyoruz . genc issizlik olmus yuzde 26 ne yapalim 4 5 yil smmm olarak surunelim mi en sonunda ..
-
@paretowilfredo "olay şöyle gelişti"- den sonra ki dedektif açıklaması gibi olmuş üstad bey
-
@IS-LM kesinlikle katılıyorum bir de 2019 yılında totalde 1500 e yakın vergi müfettiş yardımcıları vergi müfettişi oldu hala neden alım yapılmıyor gercekten anlaşılır gibi değil
-
Sn. Albayrak, o kadar unvan sayılmasına rağmen sadece -gelir uzman yardımcılığı- diye bir ifade duydum dedi. Yani, meclis tutanaklarına yansıyan bu idi en azından. Guy dışındaki unvanların o müthiş belirsizliği bir süre daha kendini muhafaza edecek gibi...
-
Laf uzamış da
- HÜKÜMET HATALI,
- BAKAN PROBLEMLİ,
- EKONOMİK KRİZ VAR,
- İLAN YOK,
- İŞSİZ VE PARASIZ, GELECEĞİMİZ PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR...
Zaman hükümetin hoşuna gidecek ifadelerde bulunma zamanı değil, zaman demokratik yollarla hak arama zamanıdır.
"X Bey şöyledi dedi, Y Hanım şu imada bulundu, Z vakası çok da onların opsiyonunda değildi(r)" tarzı sözler falcılıktan öteye gitmemektedir.
Bugünün dostu yarının örgütü, yarının örgütü bugünün dostu iken hata kuvvetle muhtemel CZN Burak'ta.
İnş hakkımızı onda ararız...