TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
-
@Antimülakat şuan resmen o günlere gittim geldim. Bisikletini saatlerce gazi ana girişin orada tamir ederdi. Kendine has bir kişıligiyle sana sosyolajinin yanında hayata farklı bir bakış acısı katardı. Dersini vermiş olmama rağmen tekrar tekrar dersine girerdim. Gazi bu şekilde bir cok aslında değerli hocaları elinden kacırdı. Hele ki isim değişikliğinden sonra hemen hemen herkes okula küstü. Eleştirmek istemiyorum ama oğrenci profilide cok fazla düştu tabi istisnalar hariç tutuyorum.
-
@plansız fazil gökgöz isletmede bize sayisal yontemler dersine gelmisti o sira özellestirme idaresi bsk.da uzmandi ayni zamanda. Normalde muhendis kökenliydi.
-
@plansız https://i.imgyukle.com/2019/12/29/VSEi6P.jpg
İnşallah bu defa olmuştur hocam. (Bu fotoğraf dünden bu arada) -
Bu başlık altında bir soru sormak istiyorum. Hazır siyasal gazi mezunlarını yakalamışken. Iktisatta hep deriz erdal ünsal bu işin ustasıdır kurum sınavları için calışılması gereken bir kitaptır diye. Peki maliye icin önerebileceginiz siyasal ya da başka bir okulun hocası var mıdır ?
-
@marjinalmaliyt57 çok konuşuldu hocam. Kaynak önerisi başlığımız da hepsi mevcut. Orada eksiksiz şekilde bilgilendirme yapıldı.
-
@plansız Hocam kütüphane sırası hala mevcut
-
@MMmustafa Rekabet çok olur, kapı açılınca hızlı adımlarla içeri girilirdi hatta gözünü karartmış olanların koştuğu da olurdu, arada yorulunca aşağı katlara inip kitapları karıştıra karıştıra dolaşırdım rafların arasında, huzur verirdi Şu aradaki masalar en sevdiğim yerlerdi, bu rafların dili olsa da konuşsa buraya talep daha çoktu tabi. Artık buralarda masa yok galiba.
-
@plansız Evet,masalar ortada toplandı kitaplar ayrı bir bölme ile çevirildi.
-
@MMmustafa Aslında mantıklı olanı yapmışlar, yukarıdaki haliyle aynı anda ders çalışan ve kitap arayana zorluk oluyordu ama orada ders çalışmak çok zevkliydi
-
Ankara'nın simgesi olan Mektep-i Mülkiye ülkeye hizmeti açısından da çok değerli ve ehemmiyetli bir okuldur. Umarım ilerleyen yıllarda bugünden geri kalmaz bir güç ile eğitime devam edilir. Ülkemizin yaşanan tarihinin komuta merkezidir. Yaşayan bir çınardır. Ümit ederim Gazi İİBF başına gelenler Mülkiye'nin başına gelmez. Üzülürüz.
-
@abd94 Orhan Çelik hocanın kitabı güzel. özellikle klasik sınavlar için verimli olur.
-
Abilerim ablalarım merhabalar
Ben Mülkiye maliyede 2.sınıfta okuyan bir kardeşinizim. Öncelikle çok endişeliyim.gelecek kaygım inanılmaz fazla.Özel sektör kan ağlıyor.kpss bakıyorum doğru düzgün alım yok.sizce bölümü bırakmalımıyım.boşa mı çırpınıyorum.özel sektörde mülkiyenin hiç mi ağırlığı yok. -
@karabahtlı Eğer yeteneklerinin/yetkinliklerinin bölümünle uyumlu olmadığını düşünüyorsan zaten orada boşuna vakit harcıyorsun demektir. Ancak doğru yerde olduğunu düşünüyorsan biran önce kendine değer katmaya bak. Staj yap yurtdışı olanaklarını değerlendir. Siyasal Türkçe eğitime dönmüş İngilizceni geliştir. Onun dışında CFA yada SPK nın lisanslama sınavlarına gir eğer hedefin Finans sektörüyse. Eğer uluslararası ilişkiler bölümündeysen ikinci yada üçüncü bir yabancı dilde kendini geliştir ayrıca yurtdışındaki staj imkanlarına bak. Sigortacılık alanında ise SEGEM lisansı almak senin avantajına olur. Vergi ve denetim alanı zaten dikkat ve genel yetenek isteyen bir alan tıpkı bankacılık gibi burada da eğer hiç bakmadıysan ales sorularına bak ve yine çıkmış banka sınavı sorularını çöz. Mülakat tekniklerine çalış ve kendini sana sorulabilecek sorulara karşı hazırla. Okulu bitirmeden en azından 2-3 yıllık bir iş deneyiminin olması seni öne çıkarır.
-
Önce mülkiye sonra Türkiye bu sözü bir mülkiyeli açıklayabilir mi ??
-
@burakCm yetenekler konusunda bir sıkıntı yok fakat forumda herkes olumsuz konuşuyor.bölümü aşağıladıkça aşağılıyor.hiç mi iş imkanımız yok.bu kadar yöneticidir müfettiştir nereden çıkıyor.
-
@karabahtlı dostum buna sen karar vereceksin.Müfettişlik mi Mühendislik mi?Gelir uzman yardımcılığı mı Eczacılık mı?Birde başlıgı kitlemene gerek yok kendin yazmışsin sonra sinirleniyosun o zman siyasala devam et.Biz tecrübelerimizi aktarrıyoruz.Şuan her sey eskisinden daha zor
-
@zenginmemur hocam merak etme duygumu neden sinir olarak algıladınız ben sadece ulaşabileceğim insanlardan alabileceğim bilgileri almak istiyorum hepsi bu hiçbirşeye sinirlendiğim falan yok
-
@karabahtlı kardeşim ben 2007 mezunuyum 2001 girişliyim mülkiye bizik dönemde daha iyiydi daha eski tarihte cok daha iyi. Mesala ben 7700 ea siralamayla girdim isletmeye o dönem Ankara Hukuktan bile yüksekti, fen lisesi mezunu bircok kisi gördü o koridorlar. Ancak son dönemlerde gitgide mülkiyeli mezunlar daha az tercih edilir duruma geldi mesala istanbul siyasal daha ön plana cikmaya basladi bunun biraz da bilincli yapildigini dusunuyorum. Eger birakip sayisal bölüm kazanma ihtimalin yoksa, bence devam. suan ankara hukuku okuyan kisi de en az senin kadar kaygi duyuyor. Piyasada bir suru ozel hukuk mezunu avukat var. Adli yargi alimi guzel fakat zor meslek hakimlik savcilik. Kamunun baslangic maasi su an en dusuk 5000 civari tasra a grubu. Ama maas araligi belli merkez uzmani da olsan maasin il muduru maasi kadar. Biraz nasip isi bu isler ve de kamunun ihtiyac duydugu a grubu personel ihtiyaci ilerleyen zamanlarda daha da azalacaktir diye dusunuyorum. Eger mülkiyede devam etmeye karar verdiysen kesinlikli yds isini hallet okurken. Bu sizi kesinlikle öne cikaracaktir. Kamuda maalesef sizin bilginiz donaniminiz tek basina kariyer basamaklarinda yetmeyecektir. Bu sebeple a grubu en azindan daha nitelikli saygi duyulan bir basamak saglar size. Ulkede tıp haric bircoo bolum aslinda benzer problemlere gebe diye dusunuyorum.
-
@sbf1983 çok sağolun tavsiyeleriniz için.aslında benim merak ettiğim şu forumda hergün görüyorum 3 yıldır 4 yıldır işsizim vb söylemleri.Bu işsizlikler tamamen okunan alanlamı alakalı yoksa kişinin gayreti ile mi?yani ben uğraşsam çabalasam genede hiçbirşey olmaz diyen çok var bu forumda bu da doğal olarak okunan alandan soğutuyor insanı.guy forumuna yazdım beni azarlayan oldu.teki inşaat oku yazmış şuan odtü inşaat mezunu arkadaşım bile iş bulamadı.evet tavsiye arıyorum ama mantıklı olanını arıyorum tıpkı sizinki gibi
-
@karabahtlı hocam mezun olup 6 ayda da bir sinav kazanbilirsiniz ya da oyle bir surec gelir mesala 2017 ve 2018 alimlarin az oldugu bir donem oldu keza mulakat asamalari uzun sürdü boyle bir durumda uzayabiliyor haliyle. Ama 2 yil gibi bir sure alabiliyor ortalama diyelim, okuldayken a grubuna hazirlik yapmissaniz bu sure kisalir. Kapasitenizin altinda bir kadro kazanma ihtimaliniz de cok,malum mulakat asamasi var. Ama bence umutsuz olmayin, en azindan erkenden bazi seylerin bilincinde olmak guzel. Dedigim gibi calisan bir sekilde bu isten ekmegini ergec kazanir. Fakultedeyken kendinizi gelistirmeye makale okumaya falan calisin ekonomi vs alanda. Bazi klasik sinavlarda bu size cok fayda saglar, sinavlarda sorulan sorulari simdiden bulmaya calisin ki bu forumda paylasiliyor, bilinmeyenleri azaltip ve neyi nerede bulacaginizi bildiginiz zaman yani bilinclendikce surec sizin icin daha rahat gecmeye baslayacaktir. Bunu bir derse calismaya baslayayip konulari anladikca kolay gelmeye baslamasina benzetebilirsiniz. Kesinlikle mulkiye size tek basina is garantisi vermez, bizim zamanimizda da vermiyordu, sizin cabaniz ve sureclere ne kadar hakim oldugunuzla alakali. Ama bazen nasipten ötesi olmuyor. Yds isini okul sonrasina birakmayin. Meslekleri tanimaya calisin. Kim ne yapiyor nasil meslek ama fikirlerinizi sadece o isi yapana gore sekillendirmeyin. Her meslegin zor taraflari vardir size zor gelen baskasina gelmez mesala. Ama gencliginizi de es gecmeyin, o yillar bir daha gelmiyor. Hedeflerinizi yuksek tutun ve pes etmeyin.