2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?
-
Arkadaşlar 2020 için maliyle başlamayı düşünüyorum. Elimde Özgür Şahan'ın analiz maliye kitabı var. Üstteki yorumlarda bir arkadaşımızın yoğun eleştirisi kafamı karıştırmadı değil. Geçen yıllarda yakın bir arkadaşım aynı kitapla 30 üzeri net bıraktı. Diğer kitapları kullanıp 2019'da iyi yapanlar bizleri aydınlatırsa çok güzel olacak. Bu kitabı bitirip, yeni basımlar çıktığında farklı bir kaynaktan daha bitirmek mantıklı olur mu?
-
@Minimalist muhasebe için murat ın fasikülünü begeniyorum ben
-
@technoman sakın sakın uzak dur kitap müsvettesinden. 1 senelik emeğime taş değdirdi o şerefsiz herif. Kitabı kesinlikle leş gibi ayrıca sene başında bize değişen yerler için fasikül verdi o fasikülü de yarım yamalak güncellemiş hatalarla dolu fasikül yüzünden 3 4 soru yanlış yaptım güncel olmadığı için kpssyle alakası yok kitabın ilk senem olduğu için o herife güvendim sene başında ilk derste bu kitaba adam gibi çalışın en az 30 net dedi 7 8 kere döndüm ve sonuç 17 net sınıftaki bütün arkadaşlarımda benim gibi 2 3 kere dershaneye gittim ağzıma geleni saymak için orayada gelmemiş. Ankara monopole gitmeyi düşünen varsada gitmesin arkadaşlar ben yandım siz yanmayın
-
Arkadaşlar maliyeye başlasak şuan piyasadaki en doğru kitap hangisi olur ? Üstadı maliye bazılarında olumlu bazılarında olumsuz izlenim bırakmış ama görüşleriniz neler?
-
@technoman 4T maliyeyi hakkını verirsen çok iyi ben tvs ve vergi hariç 34 soruluk kısımdan 29 a 5 yaptım ve 4t de olupda bakmadığım 2 soru daha vardı
-
@j-a-schumpeter şuan güncel maliye kitabı plasebo diye bi kitap var diğerleri güncel değil ayrıca şimdiden maliyeye başlamak biraz saçma gibi kardeş
-
Neden Maliye ile başlamayı düşünüyorsunuz arkadaşlar. Bana göre artık ÖSYM her sene bir dersi kasma yolunu seçmiş durumda. Şimdi herkes Maliye çok zordu Maliye çalışalım diyecek. Sonra sorular orta düzeyde gelince vaktimizi neden bununla kaybettik olacak. Bence eksik olunan derslerle başlayıp Maliye kaynakları için biraz daha beklemekte fayda var ki 4T’nin söylenildiği kadar patladığını düşünmüyorum.
-
@Hayaller71 olası guy ilanı içinde soruyorum aslında hocam. Önceki kaynak paretoydu çok eksik kalıyor.
-
@j-a-schumpeter anladım kardeşim dediğim gibi Bi plasebo var diye biliyorum. Ben yeni demaso soru bankası aldım güncel oda güzeldi fena değildi
-
@Hayaller71 anladım hocam biraz beklemekte fayda var gibi eldekilerle devam edelim simdilik
-
tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar. @Hayaller71 hocam kitap konusunda eleştirilerinize bir şey diyemem fakat buna bağlı olarak kursu şiddetle eleştirmeniz pek doğru gelmedi. ben 2 yıl önce gitmiştim bu kursa, sonrasında bazı nedenlerden ötürü sınava çalışamadım. içerisinde adem altay, erol bulut gibi bir hazineyi barındırıyor bana kalırsa. hiçbir kurs mükemmel değil. hepsinde her dönem illaki eksiklikler oluyor. saygı duyarım eleştirinize.
-
@technoman kardeşim bende seni anlarım sıkıntı yokta bu adamlar ilk gün reklama gerek yok arkadaşlar Ankarwnın en iyi dershanesine geldiniz diyen adamlar muhabese kitabını mayıs ayında makro kitabında Nisan gibi aldım kişisel sorunum yok ama dediklerim gayet açık
-
@j-a-schumpeter tesekkur ederim hocam
-
Savaş Yayınları Kpss kampı hukuk ile Murat Yayınları kamu-özel hukuk seti arasında kaldım.Bu iki kaynağı ya da içlerinden birini tecrübe etmiş arkadaşların önerisi ne olur?
-
@technoman vergi haric 4T yeterli bir kaynak hocam. Bunun dısında vergiyi ayrı bir kaynaktan calısmanı ve butce icin 5018, yılı butce kanunu ve bütce hazırlık rehberini okumanı tavsiye ederim. Uygulamaya yönelik sorular geliyor bütcede.
-
Arkadaşlar "Mali Disiplin" veya "Plasebo kitaplarını kullanan oldu mu ? Kullanan kişiler kitap hakkında yorumlarını yazabilir mi ?
-
@Baelish plaseboyu ben de merak ediyorum. Paretonun yazarı ola Hoca 9'a bölmüş kitabı. Kendisine mail attım bir önceki kitabına ekstra ne ekledi diye yanıtlamadı. Varsa kullanan ben de bilgi almak isterim.
-
Maliye için themis konu anlatımı kullandık biz . Ama kitap güncel değildi hoca üzerinde düzeltme yaparak gidiyordu . 2020 Ocak’ta güncel baskısı olacağını söyledi hocamız . En azından vergi ve bütçe kısmında. Bence yazılı sınavlara bile yetip artacak bir kitap. İncelemenizi tavsiye ederim.
-
Daha önce konuşuldu mu kontrol etmedim ama İktisat için ise ; en sevdiğim kaynak analiz oldu . Hocalarımızın emeklerine sağlık . Başlangıç kitabı olarak kesinlikle kullanılmalı . Konu konu ayrılması , soruların konuyu iyice oturtması , kitabın planı... hemen bitiveriyor kitap , sıkmıyor ve bence cok şey öğretiyor . Bir cıkmıs lazım ben Zeynel dinler kullandım , o da güzeldi , bazen çözümleri sıkıyor , hatalı sorular var ama cok şey öğretiyor . Bunun yanında iktisattan korktuğum için 2. Özgün olarak ceteris paribus kullandım. Bu bence çözülme sırası olarak sonlarda olmalı çünkü konu konu ayrılmamış . Sorular güzeldi . Sadece planı biraz sıkıcıydı. Beni etkiliyor böyle seyler . Kitabın baskısı bile kötüyse beni soğutuyor . Ama bitirdim yine de kaliteli kitaptı . Ve bunların sonunda 34-5 yaptım İktisat . 4 sorum TR ekonomisi yanlış . Hiç doğrum olmadı maalesef çalışamamıştım ona . Bence çalıştıklarım için 1 yanlış 1 boş güzel bi sonuç . Kitapları inceleyin derim kolay gelsin herkese
-
Muhasebe ise benim ikinci korktugum dersti . Kamu mezunuyum . Hesap çizmeyi bile bilmiyordum . Bu konuda kesinlikle Aslan payı hocamızdaydı . Sinan Öztürk. HARİKA BİR HOCA . Onunla kesinlikle hallettim diyebildim . Derste çözdüğümüz sorular üzerinden gittik bi de çıkmıs çözdüm . Sonuç bence yine iyiydi . 30 doğruyu buldum . 3 soruyu değiştirdim 33 diyebiliriz . Neden bunları söylüyorum ; ben dikkate alırdım açıkcası başarı oranını .
Ve kesinlikle mali analiz ve maliyet muhasebesi kısmı küçümsenmemeli . Hem sanılanın aksine cok basit hem de sapması yüksek .