kpss'de +85 alanlar
-
Ama maliye tavsiyesi varsa ben de alabilirim
-
@sahaned hocam ben farklı bi fikir sunacağim. Madem maliye ve muhasebede daha iyi olduğunuzu düşünüyosunuz onların uzerine gidin ve her birinden 32 33 net ve üzeri yapmaya gayret edin ve eğer imkaniniz ve temeliniz varsa kesinlikle yds'yi halletmelisiniz diye düşünüyorum. Çünkü yds olmadan minimum 90lı puanları almalisiniz ki kurum sınavlarına girebilesiniz. Ama yds olursa 80 85 puan araliginda her türlü şansiniz olur.
-
Naçizane ben de fikirlerimi sunmak istiyorum, son derece başarısız bir üniversite hayatı geçirdikten sonra kpss'ye karar verdim, işletme mezunuyum, ilk sene Tokat'ta dersaneye gittim lakin hem kpss ciddiyetini kavrayamadığımdan hem de dersane yetersizliğinden 65-70 arası puanlar aldım, hiçbir dersim tam anlamıyla oturmadı, tekrar kendimde güç bulup her şeye en baştan başlamak adına, youtube da ki ders videolarını günde 10-15 video izleyerek tabi ki not tutarak izledim, 1,5 ayımı aldı bütün dersler, evde çalışanlara bunu şiddetle tavsiye ederim başlar da zaman kaybı gibi görünebilir ama inanın çok etkili, hızlandırarak izlemek özellikle dikkati daha fazla topluyor, dersi bitir notu tut koy her ders için her konu için ayrı ayrı bunu yaptım,
sonrası ise işin daha keyifli ve kolay kısmıydı,
tuttuğum notları baştan sona okuyor, yazınıza göre ortalama 30-40 sayfa tutuyor, derhal çıkmış soru çözüyordum, -
@seyitakca çözüyordum,
hukuk : konsensus
maliye : 4t özgün sorular, savaş yayınları külliyat(çıkmışı yeterli değil)
mikro, makro, son 5'li: Zeynel dinler ( kesinlikle yeterli değildi)
muhasebe: 4t çıkmış sorular ( maalesef sadece bir kere çalıştım, biraz fazla özgüven yaptım çok düşük yaptım) -
@seyitakca kaynak çeşitliliği ilk aşamada iyi değil fazla kafa karışıklığı yaratıyor, özgün soruları da başta tavsiye etmiyorum yanlışlar oluyor iyice karışıyor her şey,
ve bir kağıda bütün ders ve konuları yazdığımızda 45 ders veya konu oluyor, ilk aşmada 1 ay da bütün dersleri bitirmeyi hedefledim, günde 1-2 ders şeklinde yayarak, 4-5 sürmeli dersin biri mutlaka, sonra günde 3 ders şeklinde konu+ soru şeklinde ilerledim, ortalama 3 saat sürüyordu bir ders, 2 ay sonra baya hızlandım,
en önemlisi program tabi, saatsiz hedefli program, haftalık mutlaka yaptım,
program çok önemli hiç aksatmadım, yetişmeyen veya mücbir sebepten aksayan dersi ertesi gün kaydırmadım, hafta sonu daha hafif bir program yaparak onun sonuna ekledim, her şeyi bileyim demedim tabi konu da elemedim, kronometre ile çalıştım süreleri sağa sola oraya buraya yazdım, faydasını gördüm. -
@seyitakca değişiklikler üstünde durdum, çıkan böyle çıkan soruları hiç kaçırmadım,
bu sene ki kpss gösterdi ki, işi öğrenmek, anlamak yorumlamak, mümkünse en anlamadığınız konuyu bir kişiye anlatın, hiç olmadı kendinize anlatın,
yanlışlarıma gelince, konularda hızlanınca daha başka kaynak kullanıp deneme sayısını artırmalıydım,
her eksliğimi bir sonrakinde hallederim diye diye öteledim, sınavda bunun sıkıntısını çok çekmedim ama huzursuzlandım, bir de fazla stres beni 10 net düşürdü bence, gk gy de matematik ve türkçe çalışmadım, coğrafya ve tarihten yemek yerken falan youtube dan video izledim not tutmadan kulak aşinalığı için, 68 civarı net yaptım gk gyden, instagram twitterda ki sayfalarda fazla vakit geçirdim.
velhasıl 65-70 den
83-88 puanlar aldım, ha çok yüksek değil fakat ivmem bence fena değil, bddk ya girdim sonuç bekliyorum, il göçe gireceğim bakalım ne olacak,
allah yardımcımız olsun, -
@seyitakca sanki yıllardır bu anı bekliyormuşum, ne yazmışım ya hakkınızı helal edin dostlar
-
@özgeee benim hocam'dan mı takip ettiniz
-
@MartinLuther yds'yi ben de düşündüm ama a grubu dersleri bana zaten ağır geliyor bi de işin içine yds'yi katıp iyice dağılmaktan korkuyorum keşke daha önce halledip kenara koymuş olsaydım. ama kesinlikle yeni hazırlanacak arkadaşlara tavsiyemiz olsun
-
@seyitakca biz de faydalanmış olduk tecrübelerinizden iyi ettiniz. ben de hukuk ve mikro makro'yu benim hocam videolarından takip ettim bi süre ama sizin kadar üzerinde durmadım sanırım hatayı orda yaptım.
-
2019 yılında ilk kez girdim Kpss'ye ve p48'de 89,32 puan aldım. Sorusu olana yardımcı olurum.
-
@ahmetozcelik35 hocam günlük çalışma programınız nasıldı kaç saatti vs ? Kullandığınız kaynaklar ,? Mutlaka çözün dediğiniz neler var ? Denemelere hangi ayda başlanmalı veya deneme şart mı ? Herşeyi yazabilirsiniz tüm tecrübelere açığım .
-
@Su28A Hocam programım değişiklik gösteriyordu. Sadece konu çalıştığım zamanlarda 4-5 saati, sadece soru çözdüğüm zamanlarda da 6 saat civarı olabiliyordu. Bazen çalışmak istemediğim zamanlar oluyordu, o zaman 1-2 saat zor çalışıyordum.
Kaynaklar: hukukta a kadro ve konsensus
iktisatta; benim hocam, zeynel dinler çıkmış sorular ve yüksel bilgili ceteris paribus
maliyede; 4t'nin çıkmış soru bankası
muhasebede; 4t'nin özgün ve çıkmış soru bankası
yukarıda saydıklarımı çözmenizi öneririm, ben hepsinden memnun kaldım.
deneme mutlaka çözün. ben temmuz'un başlarında deneme çözmeye başladım. 3 farklı yayından toplam 25 deneme çözdüm. denemeler sayesinde süre ayarlaması yapıyorsunuz, bundan dolayı deneme şart diyorum.
şimdiden başarılar dilerim, en önemli tavsiyem ise sabırlı olmanız. uzun bir yol maalesef. -
@ahmetozcelik35 teşekkürler hocam sağolun
-
@sahaned evet
-
Eksiğini tamamla kardeşim şahsen bende iktisatta çok zayıftım son dörtlüye bakmazdım büyük hataymış makro ve mikro hariç alan üstüne düşülürse çok rahat yapılıyor ve güzel puan getiriyor tabi kültür yetenekten en az 75 net lazım
-
@mülakatzedee son 4'lü de kaynak öneriniz var mı bir de p3'ü benim hocam videolarıyla yükseltebilir miyim hiç takip ettiniz mi
-
@özgeee ben konu anlatımda pareto, soru bankasında da optimus ve 4t maliyeden faydalandım memnun kaldım
-
Günde kaç alan dersi çalışılmalı mutlaka
-
@Su28A temeliniz nasıl ?