1 Nis 2020 20:04

Çalışma verimi kişiden kişiye değişir elbette ama 10 ay gibi bir süre evde çalışıp güzel sonuçlar elde etmiş biri olarak ben de birkaç şey söylemek isterim. Öncelikle erken kalkıp kahvaltıdan önce derse başlamayı alışkanlık haline getirmenizi öneririm. Vücudunuzu bir süre buna zorlarsınız alıştığını göreceksiniz. Yeterince çalışmadan kendinizi ödüllendirmeyin. Sizi sosyal yönden geliştirecek günlük rutinler edinin(örneğin ben düzenli olarak 32. Gün belgesellerini izleyip Türkiye tarihi hakkında fikir ediniyordum). Çalışma masanız sizi boğmasın, sadeleştirmeye çalışın. İnternette veya çevrenizde yapamayacağınızı söyleyenlere, torpilin yoksa boşuna uğraşma, alım olmuyor zaten gibi cümleler kuranlara aldırış etmeyin yeterince çalışınca er yada geç olacağına inanarak ilerleyin. Odaklanma sorunu yaşıyorsanız ve diksiyonunuzu geliştirmek istiyorsanız ders tekrarlarını yaparken ses kaydı alıp, dinlenirken yada yolculuk yaparken bunları dinleyebilirsiniz. Tekrar etmeniz gereken konuları çok biriktirmeyin çünkü biriktikçe yük olmaya başlar. Konuyu birine anlatıyormuş gibi tekrar ederseniz derse daha da yoğunlaşacağınızı görürsünüz. Tüm konularda mükemmel olmak zorunda değilsiniz ama yeterince çalışırsanız istediğiniz her konuda mükemmel olabilirsiniz. Kendi açımdan bakınca şimdilik bunları söyleyebilirim. Kolay gelsin herkese.