İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Stajyer Kontrolörlüğü Alım İlanı 2020
-
@RootofAllEvil hemfikirim sizinle şu il göç bu sefer hayal kırıklığı oldu daha hızlı bir süreç bekliyordum ama bir şekilde alım sonuçlanıyor içişlerinde
-
@Ertuğrul-Bey amin hocam amin
-
Kaymakamlik da aciklandi sizce kaça kadar düşebilir
-
@çölkaplanı 90 altına düşmez sanki
-
@çölkaplanı gönül 85 lere kadar diyor ama 88-89 arası bekliyorum ben
-
Kaymakamlığı kazanıpta kpss puanı yüksek olan çok mudur acaba?
-
@Marsiyal benim de tahminim min 90 olur da. Ins daha da aşağı düşer
-
@çölkaplanı p9 90 puan sıralama olarak kaça tekabül ediyor?
-
Arkadaşlar, içişleri uzmanlık la karşılaştırsak hangisi sizce daha iyi, artı ve eksi özellikleri olarak
-
@icav bnm p9 um 89.285 siralama 339
-
Fikir oluşturması açısından 2018 p9 91.47 sıralama 172 uzmanlık alımı için istenen p32 ise 90.64 sıralama 35
Asıl gönlümden geçen uzmanlık alımı ama her iki alım için de şansımı deneyeceğim.
2019 sınavına girmedim bu arada -
2018 p9 lar nasıl kıyaslayalim bir arkadaşlar
2019 p9 94.16 sıralama 54
2018 olup benim puanına veya sıralamaya yakın birisi yazabilir mi -
@çölkaplanı o zaman 90+ kapacaktır %99
-
@Mülkiye0706 Bu sizin beklentinize bağlı.Mahalli idareler kontrolörleri yılda en az 3 ay şehir dışındadır.Bir arkadaşımın abisi bu yuzden cevre ve sehircilik bakanlığı uzman yrdligina gitti.Turnede olmadığı zamanlar rahattı, cok abartmamakla birlikte istedigi saatte girip cikabiliyordu (sabah 10:30-11:00 gibi girdiğinde sorun yasamiyordu,akşam da 15:30-16:00 gibi çıkardı,gözümle görmedim ama en azından kendi söylemi bu şekilde).Daha mutlu olduğunu söylüyordu en son karşılaştığımızda.Bunun dışında teftiş, kontrol, denetim kadroları, statüsü hicbir zaman tartışılmayan kadrolardır ki onemli bir artıdır.Cunku türk kamu yönetimi bu unvanlara oldukça aşinadır.Merkez uzman yrdlari, bulundukları kurumlarin çoğunda daire başkanları tarafından vhki olarak görülmeye çalışılmaktadır, maaşları tartışılır, duymasanız da bilirsiniz maaşınızın tartışıldığını, bazen duyarsiniz da.Görev alani belirsizdir cogu kurumda."Bulundugu birimin kisa ve uzun vadeli islerine katki saglamak" ibaresi neredeyse bütün merkez uzman yrdsi yonetmeliklerinde mevcuttur.Ama birim amirinizin "katki saglamak"tan anladığı nedir?Angarya işler dahil midir?Nitelikli is denilebilecek ceviri, araştırma gibi isler mi?Yoksa her ikisi mi?Misal, daire başkanınız vhkileri sizden çok daha fazla kaale alma takdir yetkisine sahiptir ama mali hakları sizinle kuruşu kuruşuna aynı olan bir mufettis gelince ayağa kalkıp cekedini ilikler, giderken de arabasına kadar eşlik eder.Aynı değerde olan iki meslek bunlar.Ama daire başkanı mufettis kadrosuna aşinadır, uzman kadrosu ise, daire başkanı baktığında ne görmek istiyorsa odur.Misal vhkilerden cok daha degersiz birisi olarak görüyorsa, siz osunuzdur ve biriminizde vhkiden cok daha degersiz görûldüğünüzü her an hissedersiniz.Sizi "danışılması gereken, mantikli düşünebilen, fikir dünyası zengin birisi" olarak görüyorsa da, yine siz osunuzdur, biriminizde bunu da sonuna kadar hissedersiniz.Ama bir müfettişe herkesin bakış acısı aynıdır, çünkü is tanımı ve görevi oldukça tipik ve gelenekseldir.
Bu, merkez uzman yrdlarinin cogu kurumda bulunduğu genel durumdur.Ayrıca icislerindeki daire baskanliklarinin tamamina yakini(belki de tamamı) mulki idare amirlerine rezervelidir.İcisleri uzman yrdsi olursaniz, daire başkanınızın bir mulki idare amiri olması çok muhtemel.Mulki idare amirlerinin merkez uzman yardimcilarina bakış acısı hakkında hicbir bilgim yok.Sadece, tasrada tasra uzman/yrdsi olarak çalıştığım 4 senede, bu konuda çok da iyi bir tecrübe edindiğim söylenemez.O 4 yil içinde Hakimlerle daha sağlıklı ve stabil ilişki kurabildigimi rahatlıkla söyleyebilirim.
Benim fikrim, evli olduğum icin, çocuğum olduğu için, bircok motivasyon kırıcı ihtimale ragmen merkez uzman yrdligi bir adım öndedir.Evlenmek ve cocuk sahibi olmak %90'imizim başına gelecek birşey, biraz da buna gore değerlendirin derim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, hem merkezi hem de tasrayi uzman/yrd unvaninda tecrübe etmis birisi olarak karşılaştırmalı arti eksilerini söylemek istedim. -
@iibfpalace ağzınıza sağlık hocam
-
Önceki sayfalarda çıkmadıkcandan nickli arkadaşımız meslekle ilgili bilgilerini deneyimlerini paylaşmış sağ olsun. Diğer müfettişliklerden farklı olarak yeterlilik sürecinin sonunda sadece sözlü sınav ile kontrolörlüğe yükselmek mesleğin cazibesini arttırıyor. Yönetmeliğe göre yardımcılık süresiyle beraber meslekte 10 yılı doldurduğunuz takdirde başkontrolör unvanını alıyorsunuz.
-
@iibfpalace çok teşekkür ederim hocam
-
P9 puanı yüksek olan birçok kisi, ozellikle 2018 p9 puanı yüksek olanların çoğunluğu atandı umarım artık bir düşüş olur ama hala ilanlar yüksek kapatıyor.
-
@Gresham-T onların nereye atandıkları da önemli. Taşra uzmani ise başvuran olur.
-
Az önce başvuru yaptım. Başvuru No 7 9.45 te başladı başvurular.