GUY mu yoksa Kalkınma Ajansı Uzmanı olmak mı daha iyi?
-
Özlük hakları ve çalışma koşulları açısından merak ediyorum. Özellikle kalkınma ajansı geçmişi olan veya tanıdıklarından duyan arkadaşlar tarafından gelecek fikirler önem teşkil ediyor.
Maaş farkı var arada ancak kadro farkı da var. İleride ajansların durumu ne olur?
Ajanstan çıkılırsa özel sektörde karşılığı var mıdır?
Kpss çalışmaya ona göre başlamayı düşünüyorum. şimdiden teşekkür ederim. -
@keynesiyiyen kardeşim selam, bir gelir uzman yardımcısı olarak kariyer meslekler içerisinde il göç uzman yrd ile eşdeğer belki bir tık önde onun harici kıyasen eşdeğer ya da üst farklı bir uzmanlığının olduğunu düşünmüyorum, nitekim özlük hakkı bakımından kariyer meslek gibi gözükmekte lakin yapılan iş düz memuriyetin gerektirdiği işler meslekte olanlar zaten biliyorlardır, velhasıl demek istediğim mesleki tatmin açısından guy yetersiz bir noktada kalkınma ajansına dair herhangi bir fikrin yok ama şayet bir uzmanlıksa guydan daha iyidir diye düşünüyorum
-
@sofuoglu, içinde söyledi: GUY mu yoksa Kalkınma Ajansı Uzmanı olmak mı daha iyi?
velhasıl demek istediğim mesleki tatmin açısından guy yetersiz bir noktada kalkınma ajansına dair herhangi bir fikrin yok ama şayet bir uzmanlıksa guydan
Öncelikle teşekkürler. Guyda 657 olayı var ajansta iş kanununa tabii o kafamı karıştırıyor açıkçası. 10 15 yıl sonra ajansı kapatıyoruz veya artık seninle çalışmak istemiyoruz deseler ne olacak, geliştirme imkanımız var mıdır kendimizi onu merak ediyorum daha çok.
-
bir guy olarak bi kaç kalkınma ajansi şansımı denedim .en hatırladığım tkdk ydı .Bu gibi ajansları deneyebilirsin hocam .Ben iyi olduğunu düşünüyorum .Guy da memur olursun maaşın olur ondan başka bir şey olmazsın ama güzel kalkınma ajansları var onlar denenebilir .
Kapanma durumu gibi bir şey var ama bu zamana kadar mağdur olan olmamış .
-
Tkdk kalkınma ajansı degil.
Soruya gelince kalkınma ajansının olanaklarından haberınız yok anlasılan.merkez uzmanlıkta bulamazsınız.
-
Kalkınma ajansına girmek zor çıkmak kolaydır.
Maaşları gayet güzel. Ancak güvencen yok. Bu zamana kadar kaç kişi işten çıkartılmıştır bilmiyorum. Ancak bir kaç tane genel sekreter ile konuşmuştum geçmiş zamanda bana buraları pek düşünme başka yerleri değerlendir demişlerdi. -
@sasvesas kardeşim o birkaç tane genel sekretere madem öyle peki senin ne işin var burda gundi deseydin ya:) bal tutmuşlar parmaklarını yalıyorlar kendilerine ortak çıkacak diye endişe ediyorlar anlaşılan.
-
Ajanslar hakkında kısa bilgilendirme:
Kalkınma Ajanslarına yeni giren birinin maaşı Ankara'daki 1/4'ü (25 yıllık kariyer) uzmana neredeyse eşit oluyor, sendikal haklar sebebiyle... (Kimi ajansta sendika yok hangisinde yok vallahi bilmiyorum)Kalkınma Ajansına girmek eskisi gibi zor da değil artık. Eskiden ne doktora mezunları, ne özel sektör çalışanları başvuruyordu bir bilseniz... Popülerliği giderek azaldı. Pek tercih edilen kurumlar değil artık. Bunun sebebi belirsiz süreli işçi sözleşmesi ile çalışman. Bu sizler arasında daha çok işten çıkarmanın kolay olduğu fikrini uyandırıyor, sanki güvencesiz bir statüymüş gibi ama işten atmak kolay değil, yönetim kurulu var bu işin... Peki belirsiz süreli işçi sözleşmesi ne demek? 657 DEĞİLSİN, TAYİN YOK, BECAYİŞ YOK, EVLİLİK DURUMUNDAN GİDİŞ YOK, GELİŞ YOK... Yarın öbür gün 657'ye geçsen ajanstaki çalışma süren de sayılmıyor ki bu başlı başına bir sorun bence.
Girdiğin ajanstaki illerden birinde çalışırsın ve anca diğer illere geçiş yapabilirsin. Burası değinilmesi gereken bir diğer nokta. Yer değiştirme işi de pek kolay değil açıkcası.
Ajanslar içinde muazzam maaş farkları var... Aynı ünvanla 2012 (o meşhur khk) öncesi girenler yeni girenlere nazaran belki 2000 tl'nin üzerinde maaş alıyor. Bu da ajanslarda ister istemez sorunlara yol açıyor. Kimi ajanslar bunu sendika ile çözmeye çalışsa da ne şekilde etkili bir yöntem bilmiyorum.
Ajanslar memleketine, ailesine yakın olmak isteyen için güzel. Ailen Isparta'dadır ve sen de evine dönmek istersin, oradaki ajans sınav açmıştır, kazanırsan oh ne ala... O ildeki maaşı en yüksek kişilerden biri olursun. Maaş konusuna çok değindim ama ajans çok şey katar insana. Sahada da çalışabildiğin değişik, güzel, zorlu bir iştir ajans. Özel sektör yönü de var. Çevre edinebilirsin rahatlıkla. Bu da güzel kapılar açar bir şekilde...
Kıyaslamayı siz yapabilirsiniz buradan yola çıkarak
-
O zaman genel olarak değerlendirildiğinde şehir dezavantajını saymazsak ajans daha iyi gibi duruyor. Zaten girdikten sonra memuriyete geri gidilmez diye düşünüyorum.