Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Uzman yardımcılığı nda ingilizce yine yüzde 50 barajı var mi
-
Arkadaşlar hepiniz için hayırlı olsun. Daha önceki iletilerimde belirtmiştim ilan beklediğimi. Bu dönem için ciddi sayılarda güzel bir ilan olmuş. En son alımda mülakata kalan kişi sayısının 1/3’ü alınmıştı ancak bu önceden belirtilmişti. Bu ilanda sanırım havuzu geniş tutmak adına 1/4’ü alınacak. Pareto üstatın belirttiği gibi teftiş için 25, iç kontrol için 35, uzman Yardımcılığı için 200 gibi bir sayı hedeflemişler. Bir önceki sınav 2018 şubatta gerçekleştirilmiş işe alımlar Nisanda başlamıştı. Bu sınav için de gösterge olabilir. Süreci uzun tutmak istemeyeceklerini düşünüyorum.
Sınav için konuşmak gerekirse, bankacılık hukuku veya banka muhasebesi gibi konulardan fazla sayıda soru gelmez. Kurum bunları size işe başladıktan sonra öğretecek zaten. Genel kültür kısmının olmamasını isabetli buldum. Üniversiteler çok garip sorularla bu kısımda can yakabiliyordu. Anadolu üniversitesi soruları nispeten kolaydır. Kpss A grubuna hazır birisi için zorlayıcı olacağını düşünmüyorum.
İlanda unvanları Ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. Çünkü kpss a grubu mesleklerindeki gibi standart işler veya unvanlar olmaz. Buna bağlı olarak ücretler de değişir. Bunlarla alakalı olarak forum yönetimi isterse elimizden geldiğince rehber hazırlanmasına yardımcı olurum.
Bu arada, çalışılacak illeri ikamet şartı olarak düşünmeyin. İkametiniz antalyada olabilir ama uzman yardımcısı olarak girerseniz istanbulda çalışacaksınız. Banka bu durumlarda illa istanbul ikameti olsun veya ona öncelik tanıyalım mantığında davranmıyor. (Vakıfbank için çok duyuyorum bunu o yüzden belirtmek istedim) -
@Bahriyelii61, içinde söyledi: Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@FrankSinatra eğer söylediğiniz gibiyse hiç bakmayacağım
Vebal almak da istemem . Son sınavda bahsettiğiniz derslerden aman aman bişey çıkmamıştı ona istinaden beyan ettim. Son sınav sorunlarını bulabilirseniz yol gösterici olacaktır
-
@FrankSinatra teşekkür ederim eksik olmayın, bu arada son sınav sorularının olduğu bir başlık varsa yahut elinde olan varsa bilgilendirirse sevinirim
-
@FrankSinatra hocam birde ders baraji degil dimi yani bankaciliktan yari yariya yapmaya gerek yok
-
@ynsss4 ve genel yetenek matematik agirlikli mi turkce sorulari varmiydi
-
@ynsss4, içinde söyledi: Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@FrankSinatra hocam birde ders baraji degil dimi yani bankaciliktan yari yariya yapmaya gerek yok
Ders bazlı değil , alan bazlı yarı yarıya .
Örneğin ; Alan bilgisi içinde yer alan 40 soruda en az 20sini doğru yanıtlamanız beklenir. -
@ynsss4, içinde söyledi: Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@ynsss4 ve genel yetenek matematik agirlikli mi turkce sorulari varmiydi
Her iki dersten de sorular yer aldı . Çok kasan bir sınavdı demek doğru olmaz , gözünüzü korkutmayın.
-
@FrankSinatra hocam cok tesekkur ederim verdiginiz cevaplar icin son bir sorum olacak ingilizce duzeyi nasil yds yada yokdile oranla gramer mi kelime agirlikli mi
-
@FrankSinatra hocam cok tesekkur ederim verdiginiz cevaplar icin son bir sorum olacak ingilizce duzeyi nasil yds yada yokdile oranla gramer mi kelime agirlikli mi
Orta düzey bir İngilizce sınavıydı. Paragraf ağırlıklı geldi ancak çok uzun değildi , güncel ekonomik haberlerde yer alan konular vardı diyebilirim , ağır ekonomik terimler yoktu o soru işaretini de kaldırabilirsiniz .
-
@FrankSinatra tesekkur ederim hocam
-
En üst seviyeden dil tazminatı, harcırah vs dahil edildiğinde aylık müfettiş yardımcısının cebine ne kadar girdiğine dair güncel bilgisi olan var mı?
-
@naturegmbh, içinde söyledi: Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
En üst seviyeden dil tazminatı, harcırah vs dahil edildiğinde aylık müfettiş yardımcısının cebine ne kadar girdiğine dair güncel bilgisi olan var mı?
7den fazla.
-
@troya Vakıfbankta ikamet önemli bir etken halkbankı bilmiyorum ama vakıfta İstanbul ikametli kişiler mülakata çağrıldı daha yüksek puanlı farklı ikametleri olanlar çağrılmadı mesela uzmanlık için bizzat süreci yaşamış biri olarak söylüyorum bunu
-
@Cemre33 Böyle bir şart var mı gerçekten? Yanı 60 genel barajı geçmek yetmiyor mu ?
-
@Ludwig-Büchner, içinde söyledi: Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@Cemre33 Böyle bir şart var mı gerçekten? Yanı 60 genel barajı geçmek yetmiyor mu ?
2017 yılında baraj 60 üzeri iken 2018de 50ye çekildi , kurum sınavındaki başarı durumu belirleyici olacak.
-
@paretowilfredo üstad bir sorum olacak.daha once 2 kez kazandım uzman yard sinavini. 1 kez mulakatta elendim 1 kez de mücbir sebeple sinava giremedim. Tekrardan ayni unvan icin sinava girmemde sakinca var mıdır? Mulakatta olumsuz yansir mi ?
-
@Marsiyal yanlışınızı düzeltmek isterim. 3 Ankara ikametli bir de Urfa ikametli arkadaşım mülakata çağrıldı geçen yıl
-
@ank3435 çağrılabilir ben çağrılamaz demedim ki sadece İstanbul ikametli olanlara öncelik tanındı dedim.
-
@Marsiyal anladım hocam.. ikametin ne önemi var şaşırtıcı doğrusu.