Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
merhaba arkadaşlar, aranızda mülakata girecek olanlar var mı? mülakatta neler sorulur? Mülakatın tamamı İngilizce mi olur? Önceki alımlardan bilgisi olan biri yazarsa harika olur.
-
@Laska merhaba ben de gireceğim bölümüm uluslararası ilişkiler. Çok bilmiyorum daha önce girmedim bu kurumun mülakatına ama bence sınav ilanında da yazıyordu. Yüzde 20 İngilizce diye hepsinin İngilizce olacağını sanmıyorum nitekim yazılı da öyleydi
-
@geyşomildış keşke bilgisi olan birilerini bulabilsek. benim de hiç bir fikrim yok. İngilizce mülakatta inşallah fazla zorlamazlar. ayın 2sindeki mülakat 16 kişi ama ayın 3'ündeki mülakat biraz kalabalık görünüyor. acaba bitirebilirler mi bir günde? ertesi güne sarkma durumu vs olur mu?
-
@Laska bence sarkmaz herkese 15 er dk gayet makul bir zaman. Sınıflandırmalar da bölümlere göre bence hukuk iktisat uluslar gibi veterinerlik ve gıda çok olduğunu sanmıyorum. Birilerini bulmanız da zor bence bu kurum en son ne zaman alım yapmıştı söylemişlerdi grupta tam hatırlamıyorum ama yakın bir zaman değildi
-
@Laska ing konusunda çok yorum yapamam ama sonuçta dili kullanan bir kurum olacak sadece baraj için istemediler
-
@geyşomildış En son 2017’de alım yaptılar. Bence de birilerini bulmak zor. Elimizden geleni yapacağız artık hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@geyşomildış, içinde söyledi: Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@Laska bence sarkmaz herkese 15 er dk gayet makul bir zaman. Sınıflandırmalar da bölümlere göre bence hukuk iktisat uluslar gibi veterinerlik ve gıda çok olduğunu sanmıyorum. Birilerini bulmanız da zor bence bu kurum en son ne zaman alım yapmıştı söylemişlerdi grupta tam hatırlamıyorum ama yakın bir zaman değildi
zaten en kalabalık İİBF 22 kişi. sonra uluslararası; hukuk ve gıdadan fazla yok. veteriner hiç yok. genelde bu tarz mülakatlar biraz uzun sürüyor. ben şehir dışından geleceğim. izin alma durumunu netleştirme bakımından önemli benim için. sarkmaz diye umut ediyorum. İnş başarırız
-
@Laska yok yanlış anlamışsınız hepsi toplam 22 kişi
-
@geyşomildış zaten mülakata da 38 kişi girecek
-
@Laska yani o grupta vet gıda olmayabilir bile 8 hukuk 8 iişletme 11 iktisat 11 uluslar gibi mesela. Hatta bence daha fazlası bile iibf sizin bölümünüz neydi
-
@geyşomildış, içinde söyledi: Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@Laska yok yanlış anlamışsınız hepsi toplam 22 kişi
yok ben 38 kişiden bahsediyorum, yanlış anladınız 38 kişinin 22'si İİBF. alınacak kişi de 22. 22'ler karıştı
-
@Laska 22 kişi iibf olduğunu nerden anladınız yazmıyo sanki başlıklarda
-
@geyşomildış biraz data analizi yaptım. 38 kişinin bölümlerine bakarsanız anlarsınız.
-
@Laska bu 22'ye sbf de dahil mi yoksa sadece iibf mi?
-
2017'de yapılan alımda 12 kişilik bölüm bazında alıma çıkılmış ve mülakata kalan 13 kişinin 8'i alınmış. bu kez bölüm ya da fakülte bazında alıma çıkılmadı. sadece fakülteye göre klasikte sorulan sorular değişti. 22 kişilik kadro için 38 kişinin kaçı alınacak acaba? inşallah tüm kadroyu doldurum birkaç tane de yedek belirlerler
-
son alımda mülakatların bitiminden bir hafta sonra sonuç açıklanmış. belki mülakata kalan sayısı az diye bu kadar hızlı açıklanmıştır.
-
@écouter pardon 22 demişim. 23 iibf, 9 siyasal, 3 hukuk, 3 müh.
-
@islimbot umarım. çalışma şartları vs hakkında bilginiz var mı?
-
@Laska teşekkürler.
-
@Laska Çalışma ortamı yönünden kurumu övüyorlar arkadaşlar. Klasik bürokrasi yapılanmasından uzak olduğu, daha rahat ve komplekssiz insanlarla çalışıldığından bahsediliyor. Gözde kurumlardan bir tanesi yani. Maaş vs yönü zaten malum. Onun dışında eski bir uzman sık sık yurtdışı seyahatlerine gidildiğinden bahsetmişti. Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama böyle bir malumat var. Ayrıca genel müdür Bülent Özcan ODTÜ’ye tanıtıma geldiğinde her 3 senede 5 kişinin üçer yıllığına Belçika’ya Türkiye’nin AB Daimi temsilciliğinde çalışmak üzere gönderildiğinden bahsetmişti ki güzel bir fırsat gerçekten.
Geçen sene 100 civarında uzman olduğunu söylemişti genel müdür. Bu sene 20 küsür tanesini bir kanun vasıtasıyla diplomat yaptılar. Bu düzenli bir uygulama değil diye biliyorum olağan üstü bir uygulama. Ama zaten sınavla diplomatlığa geçiş her zaman mümkün malum. Kurumda birçok diplomat da bulunuyor. Yani diplomatların şartlarını tanımak açısından böyle bir fırsat da var.
Kurum hakkında bilgisi olan birisiyle görüşeceğim yakında, ekstra bir bilgi edinirsem yazarım buraya.