Gaziantep Şahinbey Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Maliyedeki ilk sorunun kumarbazli olan şıkkını tam hatırlayan var mı?
-
@ynsss4 Büyük bir firma küçük firma diye başlıyordu. Hukukta bir de ilçe belediye başkanının soruşturma izni Kim tarafından verilir diyordu?
-
@Ykps Merkez ilçe mi diyordu direkt ilçe belediye başkanı mı diyordu? Çünkü kanun şöyle almış:
i) İlçelerdeki belde belediye başkanları ve belde belediye meclisi üyeleri hakkında kaymakam, merkez ilçelerdeki belde belediye başkanları ve belde belediye meclisi üyeleri hakkında bulundukları ilin valisi, -
@Ykps belde belediye demiyordu ilçe belediye diyordu o yüzden İçişleri bakanı olmalı diye düşünüyorum
-
@Ykps ilce belde demediği için içişleri yaptım hocam.
-
@ynsss4 Anladım hocam. Sorular hiç açıklayıcı şekilde sorulmamış olması, bizi de çelişki de bıraktı.
-
@Ykps aynen hocam maliyeye toplamaya çalıştım burda bile baraki gecemicem:)
1-Bolluk toplumu
2-Adalet ilkesi
3-Gelirler pol.
4-Net artış teorisi (Ücret yaptim emin değilim
5-Borç amortisman
6-Peacock şişman
7-Konversiyon
8-Fonksiyonel yaklaşım
9-Bütçe sorusu
10 Mahkumlar açmazı
11 Vergi tarifesi sorusu
12Parafiskalgelir
13 Görünüşte artış
14Ricardian denklik
15 Dissallik
16 Sgk
17 Niskanen
18 Paretooptimal değişimde etkinlikmis -
@ynsss4 diger iki soruyu hatırlayan ?
-
@ynsss4 t9 azizliği peacock wismean
-
@ynsss4 ricaridan denklik değil de ,hoş olmayan monetarist aritmetik olmayacak mı cevap ? Yanlış mı hatırlıyorum..
-
@kaimoğlan Hocam cümlenin ilk kısmı banada hoş olmayan monetaristi olarak geldi fakat devaminda tasarruf ibaresi ile ekleme yaptığı için ricardian denklik.
-
Basabas noktası ve menkul kıymet sorusuna itiraz eden var mı?
-
@ynsss4 hocam sorular yayınladı mi ki ? Bencede menkul kıymetler sorusu hatalı bu arada
-
@chief yayınlanmadı fakat itiraz etsek iyi olur. Mk ihraç sorusu ozellikle onu belirtmek gerek
-
@chief başabaştaki sıkıntı neydi hocam
-
@Gaziantep27 2020 dönem başında finasman gideri de menkul kıymet ihraç farkı da şıklara göre çıkmıyordu hocam tabi soruyu tekrar görmek lazım
-
@chief bir de hocam ilk defa cezada suçu ve suçluyu övme gibi bir şey gördüm? Daha önce karşılaşan oldu mu? Cmk de Soruların birinin cevabı 2yıl olan şık mıydı acaba soru neydi hatırlayan var mı
-
@Gaziantep27 suçu ovme memur suçlarına giriyor sanırım. 2 yılda kamu davasinin ertelenmesiydi galiba yanlış olacaktı o. Öyle hatirliyorum
-
@ynsss4 o sorunun cevabı soruşturma bir daha suç işlemeyeceği kanaati oluşturması gerekiyordu. Doğrusu mahkeme de veya kovuşturma da olacaktı.
-
@Ykps Olabilir hocam ama h.c nin üst sınırın 2 yıl olması diye bir sık vardı. Aslında üst sınır 1 yıl. Sorular aciklansa iyi olurdu