85+ alan puanı olupda atanamayanlar
-
Gerçekten çok merak ediyorum arkadaşlar 85 üstü alan puanı olupda atanamayan arkadşalar kendnz nasıl tesell edyorsunuz,ne hissediyorsunuz ben şahsen 1 yıldır 85 üzeri puanımla beklemekten kafayı yeme noktasına geldm, her soran her gören çok iyi olduğunu söylüyor fakat sonuç koca bir hiç.Üstelk önümüzdek sınavlara girmemiz,mülakatlar,kurum sınavları derken bu süreç bir yılı daha bulucak nasıl dayanıcaz
-
@mozart1 85 atanacak puan değil
-
@Hasso Sizce kaç olmalı?
-
@muratbey en az 90 hocam daha üstü ingilizcede olsa tadından yenmez
-
Bir yıl sonra atanacağında garanti değil. Kendini sadece bu alana odaklama. B ve C planların olsun. Üzülürsün.
-
@shocking mesela neler yapılabilir bu süreçte ekstra hocam?
-
Bu yıl alım çok olacak evet atanacağın garanti değil ama birsürü kurum sınavına gireceksin bence atanma ihtimalin çok yüksek maliye bakanlığının alım yapacağı kadroların sınavlarına hazırlanmanı öneririm
-
@MiraKar Herkesin imkanları, becerileri farklı. Özel sektörü de düşünmelisin yada kendi işini de yapabilirsin. Aksi taktirde kendini 30 yaşına gelmiş özel sektör tecrübesi olmayan vasıfsız biri olarak bulabilirsin.
Bende 90a yakın puanla 3 senedir bu işin içindeyim. 3 mülakattan elendim. Umarım başarılı olursun ama gerçekler ortada. -
85 puan mı hemde yds olmadan imkansız dostum.A grubu artik farklı boyutlarda.En az 90 ve yanına yds c seviyesi olmadan vasifsiz işsiz gözüyle bakıyor devlet.
-
Arkadaş 85 dememiş ki 85+ ya da 85 üstü demiş minumum 85 demiş yani 85 90 95 100 vesaire hepsini kapsayan bir soru cevaba gelirsek bir şekilde hayat devam ediyor kafayı yiyecek bir durum yok mücadeleye devam et sen olursa olur en azından denedim olmadı dersin
-
geçmiş yorumlarımda da söylemiştim kpss a 2016 yılında fiilen bitmiştir. bundan sonra atanmak isteyenler ya 90+ puanlar alıp ilk 200 ilk 100'e girecek ve buna ek olarak 10 kurumun 7'sinin yds istediği ortamda en azından c seviye yds puanı yapacak ya da b grubuna 2 sene sıkı hazırlanıp merkezi atama ile atanmayı kovalayacak. 90 puan altında atanmak için tamamen kurumların insiyatifinde maliyeyi görüyorsunuz en son maliyeye atanabilen kişi 2017 puanıyla atanabilmiş. eskiden 80 puan bile şahaneydi yüklü alımlar yapılıyordu bu puanlarla vmy olanlar vardı bir sürü şimdi o devir geçti. 80-90 arası alıp bir de buna ek olarak yds puanı olmayan kişiler maalesef atanamıyor kolay kolay artık.
-
şunu da ekleyeyim puanınız 90+ ve yds puanınız da varsa torpilliler yüzünden atanamadım lafını etmezsiniz çünkü 90+ puan ve yds puanı yapan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. taş çatlasın 100 tane ciddi rakibiniz olur. 1 mülakatta elenirsiniz, 2 mülakatta elenirsiniz belki ama mutlaka 3. mülakatta atanırsınız çünkü mecbur sizin gibi liyakatli insanları almak zorunda kalacaklar bir süre sonra. bu nedenle 90+ puan ve ydssi olan bir insan süreci bırakmazsa mutlaka atanır.
-
@lostfreedom, içinde söyledi: 85+ alan puanı olupda atanamayanlar
geçmiş yorumlarımda da söylemiştim kpss a 2016 yılında fiilen bitmiştir.
durumun ciddiyetini ve zorluğunu en güzel özetleyen cümle.
-
her sene öğretmen alımları gibi ama sayı tabiki daha az olacak mesela düzenli 5bin alım yapılsa hayat bizler için çok daha güzel olacak.5bin kişilik alım çok rahat yapılabilir çünkü çok sayıda kadro var aslında.657/mad.11
11 – (Değişik: 29/11/1984 - KHK - 243/1 md.) Mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınan; Başbakanlık, Bakanlık, Müsteşarlık ve bağımsız genel müdürlükler müfettiş yardımcıları ile bağlı
müfettiş yardımcıları ve Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş yardımcıları, Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş
Yardımcıları, (…)(21), Başbakanlık Uzman Yardımcıları, Adalet Uzman Yardımcıları, Seçim Uzman Yardımcıları,(58) Dışişleri Uzman Yardımcıları, İçişleri Uzman Yardımcıları, Millî Savunma Uzman Yardımcıları,
Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Uzman Yardımcıları,(59) Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcıları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcıları,(43) Vakıf Uzman Yardımcıları,(22) Tapu ve Kadastro
Uzman Yardımcıları,(31) (…)(34); Devlet Personel Başkanlığı Devlet Personel Uzman Yardımcıları; Afet ve
Acil Durum Yönetimi Uzman Yardımcıları;(25) Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Uzman Yardımcıları;
Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcıları, Stajyer Hazine Kontrolörleri, Maiyet memurları; Dışişleri Bakanlığı meslek memurları konsolosluk ve ihtisas memurları(30); Maliye Bakanlığı Vergi Müfettiş Yardımcıları,(35) Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcıları(55) Sigorta Denetleme Uzman Yardımcıları ve
Aktüer Yardımcıları, Bakanlıklar merkez kuruluşu stajyer kontrolörleri, İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi
Yardımcıları,(11) (Değişik: 27/6/1989-KHK-375/4 md.) (…)(40)
, (…)(40)
, (…)(34), Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcıları,(56) (…)(34), (...)(1)
, (…)(34), (…)(35)
, (…)(40), (…)(34), (…)(34), (…)(34), (…)(20), Sosyal Güvenlik Uzman
Yardımcıları, Çalışma Uzman Yardımcıları ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzman Yardımcıları, Yurt Dışı İşçi
Hizmetleri Uzman Yardımcıları, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcıları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik
Eğitim Uzman Yardımcıları, Kültür ve Turizm Uzman Yardımcıları, Yazma Eser Uzman Yardımcıları,(32)
Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcıları, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzman Yardımcıları,(41)
Denizcilik Uzman Yardımcıları, (…)(34), (…)(20), TİKA Uzman Yardımcıları(39), (…)(40), (…)(40), Maliye Uzman Yardımcıları, Devlet Gelir Uzman Yardımcıları, Defterdarlık Uzman Yardımcıları(40)
,
4190-1
Vergi İstihbarat Uzman Yardımcıları, Gelir uzman Yardımcıları, Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları, (…)(34)
,
Bakanlık ve bağlı kuruluşların A.B. Uzman Yardımcıları, Hazine Uzman Yardımcıları, Dış Ticaret Uzman
Yardımcıları, Diyanet İşleri Uzman Yardımcıları, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcıları,(29) Avrupa
Birliği İşleri Uzman Yardımcıları,(26) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzman Yardımcıları,(27) Ölçme,
Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcıları,(33) Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcıları,
Maarif Müfettiş Yardımcıları(38)(54) ile İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman Yardımcıları, İstihdam Uzman
Yardımcıları, İl İstihdam Uzman Yardımcıları,
(44) Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzman Yardımcıları,(34)
Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcıları, Orman ve Su İşleri Uzman Yardımcıları,(34) Meteoroloji Uzman
Yardımcıları,(42) Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcıları,(34) Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcıları,(34)
Gençlik ve Spor Uzman Yardımcıları,(34) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uzman Yardımcıları,(34) Aile ve Sosyal
Politikalar Uzman Yardımcıları,(34) İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcıları,(50) Savunma Sanayii Uzman
Yardımcıları,(36) Basın ve Enformasyon Uzman Yardımcıları,(37) Yüksek Kurum Uzman Yardımcıları,(45)
Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcıları,(49) Aile ve Sosyal Politikalar Denetçi Yardımcıları,(34) Ürün Denetmen
Yardımcıları,(34) Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları,(52) Millî Eğitim Uzman Yardımcıları (…)(54)
,
(38)
Gençlik ve Spor Denetçi Yardımcıları,(53) Sağlık Uzman Yardımcıları ve Sağlık Denetçi Yardımcıları,(46)
Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcıları, Göç Uzman Yardımcıları, İl Göç Uzman Yardımcıları(51)
,
Helal Akreditasyon Uzman Yardımcıları(57) ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Denetçi Yardımcıları,(48) Gümrük ve
Ticaret Denetmen Yardımcıları,(47) Belediye Müfettiş Yardımcıları, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal
ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı Müfettiş Yardımcılarının özel yeterlik sınavı yönetmeliklerine
göre yapılacak yeterlik sınavlarında başarı göstererek Müfettişliğe, Kaymakamlığa, (…)(21), Başbakanlık
Uzmanlığına, Adalet Uzmanlığına, Seçim Uzmanlığına,(58) Dışişleri Uzmanlığına, İçişleri Uzmanlığına, Millî
Savunma Uzmanlığına, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Uzmanlığına,(59) Yükseköğretim Kurulu
Uzmanlığına, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığına,(43) Vakıf Uzmanlığına,(22) Tapu ve Kadastro
Uzmanlığına,(31) (…)(34) , Devlet Personel Uzmanlığına, Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzmanlığına,(25) Bankalar Yeminli Murakıplığına, Vergi Müfettişliğine,(35) Bakanlık Maarif Müfettişliğine(55) Sigorta Denetleme
Uzmanlığına ve Aktüerliğine, Kontrolörlüğe, İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliğine,(11) (…)(40)
, (…)(40)
,
(…)(34), Sınai Mülkiyet Uzmanlığına,(56) (…)(34)
, (…)(34), (…)(35)
, (…)(40), (…)(34)
, (…)(34), (…)
(34), (…)(20)
,
Sosyal Güvenlik Uzmanlığına, Çalışma Uzmanlığına, Yurt Dışı İşçi Hizmetleri Uzmanlığına, İş Sağlığı ve
Güvenliği Uzmanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzmanlığına, Kültür ve Turizm Uzmanlığına,
Yazma Eser Uzmanlığına,(32) Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığına, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzmanlığına,(41) Denizcilik Uzmanlığına, (…)(34), (…)(20), TİKA Uzmanlığına(39), (…)(40),(35) Devlet Gelir Uzmanlığına, (…)(40), Maliye Uzmanlığına, Gelir Uzmanlığına, Mali Hizmetler Uzmanlığına, Defterdarlık Uzmanlığına
(40), Vergi İstihbarat Uzmanlığına, (…)(34), bakanlık ve bağlı kuruluşların A.B. Uzmanlığına, Hazine Uzmanlığına, Dış Ticaret Uzmanlığına, Diyanet İşleri Uzmanlığına, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığına,(29)
Avrupa Birliği İşleri Uzmanlığına,(26) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanlığına,(27) Ölçme, Seçme
ve Yerleştirme Merkezi Uzmanlığına,(33) Türkiye İstatistik Kurumu Uzmanlığına, Maarif Müfettişliğine(38)(54)
,
İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanlığına, İstihdam Uzmanlığına, İl İstihdam Uzmanlığına,
(44) Kalkınma
Bakanlığı Planlama Uzmanlığına,(34) Çevre ve Şehircilik Uzmanlığına, Orman ve Su İşleri Uzmanlığına,(34)
Meteoroloji Uzmanlığına,(42) Sanayi ve Teknoloji Uzmanlığına,(34) Gümrük ve Ticaret Uzmanlığına,(34) Gençlik ve Spor Uzmanlığına,(34) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uzmanlığına,(34) Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanlığına,(34) İnsan Hakları ve Eşitlik Uzmanlığına,(50) Savunma Sanayii Uzmanlığına,(36) Basın ve Enformasyon
Uzmanlığına,(37) Yüksek Kurum Uzmanlığına,
(45) Kamu Denetçiliği Uzmanlığına,(49) Aile ve Sosyal Politikalar
Denetçiliğine,(34) Ürün Denetmenliğine,(34) Sosyal Güvenlik Denetmenliğine,(52) Millî Eğitim Uzmanlığına
(…)(54)
,
(38) Gençlik ve Spor Denetçiliğine,(53) Sağlık Uzmanlığına ve Sağlık Denetçiliğine,(46) Enerji ve Tabii
Kaynaklar Uzmanlığına, Göç Uzmanlığına, İl Göç Uzmanlığına(51), Helal Akreditasyon Uzmanlığına(57) ve
Enerji ve Tabii Kaynaklar Denetçiliğine,(48) Gümrük ve Ticaret Denetmenliğine(47) (...)(1) Dışişleri Bakanlığı
meslek memurluğu ile konsolosluk ve ihtisas memurluğunda(30) ise Dışişleri Bakanlığınca sınavla girilmesi
şart koşulan bir dereceye atanmaları sırasında ve bir defaya mahsus olmak üzere haklarında ayrıca bir derece
yükselmesi uygulanır. -
@lostfreedom sizin bir öngörünüz var mı yaş şartında değişim olur mu kpss a da gerçi olsa da olur olmasa da olur gerçi hedefim b den derece yapmak artık ilk defa ciddi ciddi hazırlanacam
mülakatlardan elenmekten bıktım artık ama belki denerdim -
Lütfen 8 karakterden uzun ileti giriniz.
-
@snowpatrol herhangi bir öngörüm yok. twitterda bu konu hakkında çok tweet attık umarım yetkililer bir düzenleme yaparlar. Üstad pareto bu konu hakkında daha iyi bilgiler verebilir.
-
Puan işlerinde 90 üstü iş görür oldu. Çünkü 15 Temmuz 2016 sonrası devlet alımları olabildiğince durdurdu. Her sene iki alıma çıkan kurumlar 4 senedir alım yapmıyor. MHUY sınavı yıllardır açılmıyor. SGK Denetmenlik yıldan yıla azaldı. İl Göç Uzman Yardımcılığı komik sayılarda uzman yardımcısı alıyor. En son GUY bile kendini naza çekti. İİBF'nin kale alımları bunlardı. E bunlarda gidince maalesef 90 üstü puanlar iş görür oldu.
-
@Antimülakat iibfnin 4 yıllık özeti anca bu kadar güzel özetlenir
-
sadece 1 yıl mı 2018 85 2019 87 oda p48
diğer puan türlerinde 90-91-92 ler dolu
2 yıldır işsizlik. ne özel ne devlet nereye gitsem tittir git bi daha gelme diyolar xjnvsjfnvdsklfmsdv sdç