2020 KPSS GK - GY SORU VE CEVAPLARI (LİSANS)
-
Arkadaslar on iki adayla ilgili sorunun cevabi 1 ve 2 mi olacakti?
-
İstiklal Yolu Şehirleri arasında yer almayan-Eskişehir
Mustafa Kemal 'in takma isim ile katıldığı savaş Trablusgarp Savaşı
Enver Paşa ve Niyazi bey'in "Hürriyet Kahramanları " olarak anılmasına sebep olan olay
Meşrutiyetin yeniden ilan edilmesi... -
@Maslow şık neydi hocam?
-
@mrblue10 meşrutiyet
-
@mrblue10 hocam yanılmıyorsam D şıkkındaydı meşrutiyet
-
@Maslow yardim goturmek ve teslim olmak mi oyle bir seydi
-
@elitnur muhtar hocam
-
@hakimehanımm hocam fikrimce hakkıydı vatandaslık yoksa önlisans kpss den farkı kalmıyor. bu arada hukuk insallah zor olur herkes 30 üstü yapınca puanlar yıgılıyor.
-
Geçen seneye göre zordu
-
süreklilik mi uyarlamak mı ? herkes süreklilik diyor ama bence uyarlanmaz
-
@keynesyenizm bence de zor olması iyi belki geçen seneki gibi 37-38 doğruları göremeyiz ama en azından yağılma olmaz bu sene Hukuk ya da iktisat büyük ihtimal zor olacak
-
Bu sene hangi ilanlar açılır @paretowilfredo lütfen danışmaya geliniz
-
Sorular gördüğümüz kadarıyla geçmiş yıllara göre biraz daha kolaydı arkadaşlar. En azından matematik için kesinlikle daha kolay bir sınavdı. Türkçe genel olarak zor olarak yorumlandı.
Vatandaşlık standart düzeydeydi diye düşünüyorum. Tarih bilgi ağırlıklı klasik bir mantıkla hazırlanmış. Coğrafya biraz daha detaylı sorulmuştu. Özellikle toprak çeşidi ve cevabın Sivas olduğu soru bir çok kişinin karşısına ilk kez çıkan soru tiplerinden oldu. -
Güncellerin çoğunda doğru cevap verilmiş. O kısım aşırı zor olarak yorumlanmadı. Cevabın Irak olduğu soru ve Kırşehir soruları belirleyici idi.
-
@Antimülakat ben sadece 2019 kpss'ye girdim ama Türkçe tarih ve coğrafya 2019a göre zordu. Türkçe'nin baskın zor olması matematiğe verilen zamanın azalmasına yol açtı. Bu sınavda gy yi yapan standart sapmayı arkasına alır
-
@gpale keşke matematikten başlasaydın. 30 soru içerisinde gerçek anlamda belirleyici soru sayısı 8 civarında diyebilirim. Konu başlığı olarak
Mutlak değer soruları
Sıradanlaştırma soruları
Hareket problemi sorusu
Geometri kare eşkenar dörtgen sorusu -
@Antimülakat 2015 ygs Türkçe soruları vardı meşhur orada 33/40 yapmış biri olarak bu sınavın ondan aşşagı kalır yanı yoktu. Hele bir picasso sorusu vardı en son müzedeki eserleri birebir taklit etmesi mi onu işaretledim. O kollektif ve imgesel damga da toplumum koyduğu değer yargıları anlamına geliyor direkt. Patinaj sorusu da kişinin kendi etrafında dönmesi anlamına geliyor işte. Burada patinaj çeken tofaşçılar sağolsun
-
@gpale evet kavramlara, imgelere, kapalı cümlelere, ağdalı üsluba iyice ağırlık vermeye başladı ÖSYM. Sorunun başı sonu çorba oluyor, tekrar tekrar okumak zorunda kalınıyor. Hayırlısı diyelim de Türkçe soruları için yakında ansiklopedi okunması gerekecek diye endişeliyim.
-
Arkadaşlar sözel mantık sorusunda ilk soru hastalığı belli olan soruluyordu ya onu herkes birinci ve yedinci mi yaptı? Ben ilk öyle yapıp sonra değiştirdim birinci ve ikinci yaptım çünkü öncülde ikincinin hastalığı sırasıyla birlikte verilmişti diye hatırlıyorum. Sınav heyecanıyla yanlış hatırlamıyorsam?
-
@bykeynes 1 ve 7 idi