2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@sessessc yiğit hocanın cevabı kesin değil diye biliyorum o da muallakta
-
Bu arada fikrimi soyleyeyim cevap Alanya bence ben gerekçeye itiraz ettim. Bşehir kanununda 7. Madde okunursa ikna olunur diye düşünüyorum.
-
Peki arkadaşlar kurumlar vergisi sorusuna ne diyorsunuz iktisattaki, arz şoku yaratır mı ?
-
@pabloescobarr kurumlar vergisini bazı kaynaklar arz şoku diye alıyorlar zaten
-
@pabloescobarr olur ya 70 derler 76 filan çıkar, sonra üzülürüz bence gerek yok
-
@G4Z1 dediğiniz maddenin p bendimi okudunuz mu hocam
-
@suigeneris123 hocam sizlere katılıyorum. Soruda imtiyaz kelimesi geçiyor diye hatırlıyorum. İmtiyaz kelimesi geçiyorsa yetki ilçe belediye meclisinin olmalı diye düşünüyorum. Alanya yaptım ama mevzuatta toplu ulaşım ile ilgili bir durum var.
Bşb kanunu madde 7 içinde 2 başlık var. Büyükşehir belediyenin görevleri ve ilçe belediyenin görevleri şeklinde ayrı ayrı. İlçe belediyenin görevlerinde Büyükşehire verilmemiş tüm görevler var. O zaman düğümü çözecek olan büyükşehire münhasıran verilen görevler. O da 7.maddenin ulaşımla ilgili p bendinde büyükşehire görev veriliyor. "Büyükşehir içinde toplu taşıma hizmetlerini yürütmek bu amaçla tesis kurmak, Büyükşehir içinde taksi ve servis ruhsatı vermek.." burada büyükşehir içinde toplu taşıma hizmetlerini yürütmek büyükşehir belediyesine verilmiş. Eğer bu hüküm imtiyazı kapsıyorsa yanıt büyükşehir belediye meclisi olurdu kapsamıyorsa alanya belediye meclisi.
-
@G4Z1 bende okudum onu o yuzden bende alanya düşünenlerdenim
-
@azy soruda ulaşım mı diyordu emin misiniz
-
@azy soruda imtiyaz geçiyor hocam
-
@Yunus1059 toplu taşıma diyordu eminim
-
@pabloescobarr toplu taşıma ise buyuksehir olur bence
-
@pabloescobarr benim şöyle bi düşüncem var kurumlar vergisi, işçi ücretleri artışı vb girdi artışları maliyet enflasyonunu tetikler ; eğer kurumlar vergisi artışı arz şokuysa işçi ücreti artışı da arz şoku ya da diğer maliyet enflasyonun nedenlerin hepsi arz şoku olur ki o zaman maliyet enflasyonu ile arz şoku kavramları aynı şeyi ifade eder ki bu doğru değil.Bence süpriz yani önceden tahmin edilmesi mümkün olmayan artış veya azalışlar arz şokunu ifade eder.Bu arada ösym ‘nin cevabı farklı olabilir ; ama bu akıllarımız da ki tereddütü götürmez.
-
@Vincent-Gournay hocam özellikle kurumlar diye belirtmiş ya orada o çok kafamı kurcaladı benim o yüzden onu da arz şoku olarak kabul ettim çünkü kurumlar vergisi de sürekli.sürekli değişmez diye düşündüm
-
TOPLU TAŞIMA KONUSUNDA İMTİYAZ VERME YETKİLİSİ BENCE ALANYA BELEDİYE MECLİSİNİNDİR.
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda açık şekilde bu konuyla ilgili bir hüküm yok. Ancak; şu madde hükmünden İLÇE BELEDİYELERİNİN imtiyaz verebileceği sonucu çıkmaktadır.
Ek Madde 2 son fıkrada aynen "Büyükşehir belediyesi sınırlarına giren belediyelerin, kanunların verdiği yetkiye dayanarak yürütmekte oldukları toplu taşıma ve ulaşım hizmetlerinin, gerçek ve tüzel kişilere yaptırılması amacıyla verilen ruhsat, imtiyaz sözleşmesi ve ulaşım araçları kira sözleşmesi, ruhsatta öngörülen süre ve sahip oldukları hat güzergâhı ile sınırlı olmak şartıyla herhangi bir işleme gerek kalmaksızın büyükşehir belediyesi toplu taşım ve ulaşım sistemine dahil edilir." deniliyor.
ÖZELTE: İLÇE BELEDİYELERİN toplu taşıma konusunda imtiyaz verdikleri takdirde (YANİ VEREBİLİYOR) bunun BÜYÜKŞEHİR toplu ulaşım sistemine dahil olacağıdır. Kanaatimce bu hüküm İDARENİN BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİ uyarınca konulmuştur.
-
Kurumlar vergisinin artması beklenen bisey olamaz en son degistigi yıla bakınız şu an kurumlar vergisi 2 katına çıksa sizce şok etkisi olurmu firmalarda?
-
@pabloescobarr dostum olabilir zaten muallak bi soru; oldukça subjektif temellere dayalı sebeplerle hepimiz kendimize doğru gelen şıkkı işaretledik ,hayırlısı diyelim bakalım ösym ne diyecek
-
@suigeneris123 ilk cümlenize göre, olur
-
@Son-Seçim-Bükücü Kardeşim ben soruyu direkt imtiyaz verme diye hatırlıyorum ulaştırma imtiyazı ise durum degisir haklısınız
-
@G4Z1 ulaştırma vardı hocam ne cevap bu durumda şimdi