1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@KamuAdayı benim gordugum kadariyla kalkinma buyume ve uluslararasi iktisattan soru geliyor
-
-
Arkadaşlar sınav kesin Ankara mı ?
-
eleme sinavinda idari yagi dahil mi?
-
@ahmetcky hayır
-
@keynesmaliyeci haftaya sınav var artık yeni şehir eklemezler herhalde
-
Turkiye cografyasindan kasit tam olarak hangi konular bastaki birkac konu haric hepsi mi
-
@necipuysalll KPSS'de ki gibi değil mi , sanırım hepsini kapsıyor
-
Beklenen enflasyon ile tahvil talebi arasında ki ilişki ?
Her hangi bir fikri olan var mı bu konuda ? -
@mami1616 tahvil talebi tahvil fiyatıyla ilgilidir.tahvil fiyatı tahvil faizi ile ters orantılıdır. tahvil faizi piyasa faizinden etkilenir. beklenen enflasyonun yüksek olması yield curve'ü yani verim getiri eğrisini yukarı yönlü yapar.yani uzun vadeli faizler kısa vadeli faizlerden yüksek olur.eğer beklenen enflasyon yüksekse tahvil faizi yükselir yükselen tahvil faizi tahvil fiyatlarını düşürür. düşen tahvil fiyatına talep artar.yani beklenen enflasyon yüksekse tahvil talebi de fazla olur. vice versa
-
@kuantummk Benim düşuncem ile tam ters açiklama yaptiniz hocam . Ben de ( emin olmamakla birlikte) beklenen enflasyon artarsa tahvilin getirisi düşer tahvil talep edenler için bu durum olumsuzdur . Tahvil talebi düser .
-
@mami1616 beklenen enflasyon durumunda bildiğim kadarıyla tahvil talebi düşer, tahvilden sağlanan getiri azalır. Bundan dolayı da tahvilin fiyatı düşer faiz artar.
-
@mami1616 haklısın supply için kurmuşum mantğı
-
Arkadaşlar eleme sınavına başvuru yaparken ticaret hukuku veya muhasebe seçimi istiyordu muhasebeyi seçtiğimiz zaman ticaret hukuku yapmıyor muyuz yoksa bu seçim eleme sınavından sonraki adım için miydi ?
-
@cesur32 eğer elemeyi geçip yazılı sınava girilirse geçerli
-
@nrpsmf
Anladım hocam teşekkür ederim -
Bu sınava 1000 kisi felan basvurdu heralde tarihin en sessiz sakin sayistay snav sureci olmustur.
-
@kürşadd kurum nitelikli ama sinav çok niteliksiz belki ondandır.
Bu arada giris belgeleri aciklanmis
-
@Legendary1 hangi okukdasnz hocam ben ankara anadolu
-
Bu anları sevmiyorum.
Çalışıyorsun. Kaç gün emek veriyorsun. Sinav yaklaşınca, tekrara geçiyorsun. Ama tekrar yaparken, sanki herşeyi unutmuş gibisin. Birçok bilgiyi hatırlayamıyorum. Bakalım sınav da böyle unutmuş mu olacağım