TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    kasım 2020 i̇dari yargı hakimliği
    261
    3105
    419397
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • K
      kamucu06 @Adanalı Son düzenleyen:

@adanalı ya ben şeyi merak ettim medeni usul de içerisinde senet ile ispat edilemez diyordu bunun cevabı neydi senedin hüküm ve etkisini ortadan kaldıracak şekilde bir şey varmıydı?

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • A
        Adanalı @kamucu06 Son düzenleyen:

@kamucu06 vardı. cevap oydu.

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • A
          alp9292 @Adanalı Son düzenleyen:

@adanalı tiplestirme isaretledim fakat sinavdan cikinca hemen soruyu net olarakta aklimda tutmustum telefondan baktim bir sitede soruda gecen cümle direk olarak tipiklik olarak tanimlanmisti cok üzüldüm tabi

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • A
            alp9292 Son düzenleyen:

Medeni usulde 1 soruyu bulamadim 6 tamam ama 1 soru kayip bende hepsini hatirlayan varsa atabilirmi

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • A
              Adanalı @alp9292 Son düzenleyen:

@alp9292 Hocam, tipiklik tersidir. Tipleştirme cevap, baktığınız sitenin ismi ne ?

A city of justice 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • A
                alp9292 @Adanalı Son düzenleyen:

@adanalı tipiklikve tiplestirme yazinca ilk cikan link alomaliye.com

• city of justice
                  city of justice @Adanalı Son düzenleyen:

@adanalı tipiklik kardeşim net. Somut bir sübjektif işlemi soyut kurallara uydurulmasi tipikliktir.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                  • K
                    kamucu06 @Adanalı Son düzenleyen:

@adanalı kardeşim bir de ben nedense akşamdan beri likitideye takıldım okuyorum okuyorum bir sonuca varamıyorum bunu bana biri izah etsin 😃 oradaki daraltıcı para politikası uygulanır diyor biz hep likitide tuzağını farklı anlamlarından gördük para arzının artması faizlerin belli bir seviyede olması para arzı ne kadar artarsa artsın insanların bekledikleri bir faiz oranı var vs bana biraz çelişkili geldi bu soru nacizane düşüncem farklı cevap çıkarsa şaşırmayacağım herhalde 🙂

city of justice V A 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • A
                      Adanalı @alp9292 Son düzenleyen:

@alp9292 alp hocam, gönderdiğiniz sitedne mesajı atıyoum.lütfen dikkatil okuyalım.

Tipleştirme ve Tipiklik
                      Vergi hukukunda tipleştirme, yasa koyucunun vergiye ilişkin genel soyut kurallar koymasıdır.

https://www.alomaliye.com/2008/02/15/vergi-hukukunda-yorum/

city of justice A M 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • city of justice
                        city of justice @kamucu06 Son düzenleyen:

@kamucu06 Likidite etkisi olacak çünkü para arzıni düşürdüğünde ilk etkisi faiz artmaktır yani faiz artışı paranın likitide özelliğini kısmaktan kaynaklanıyor. çok net likitide

• V
                          VİNNİE JONES @kamucu06 Son düzenleyen:

@kamucu06
                          Ben dışlama etkisi yaptım faiz yükseldiği için piyasadaki aktörlerin kredi maliyetleri artıyor devlet politikası sonucunda
                          1 senedir iktisat çalışmasam sınava da iktisat çalışmadan girdim o yüzden emin olamıyorum ben dışlama yaptım cevabın ne olduğunu açıklayacak birisi var mı
                          Cevap likitide demekten ziyade şundan ötürü bundan ötürü şeklinde

city of justice 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • A
                            Adanalı @kamucu06 Son düzenleyen:

@kamucu06 keynes öyle diyor. keynes bu yüzden para politikası etkisiz diyor. Ancak burda merkez bankasının piyasadaki parayı kendi araçlarıyla toplaması olayı. hatırlar mısınız geçen sene olması lazım. piyasada likitide sorunu yaşanmıştı bayram ağzında 🙂

V 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • Y
                              yunusemrex3521 @Adanalı Son düzenleyen:

@adanalı soruyu hatirlamiyorsunuz bence senin verildiğinde yanlış hem

• city of justice
                                city of justice @Adanalı Son düzenleyen:

@adanalı Kardeşim soruda sübjektif bir işlemin kanundaki soyut kurallara göre yapılması uydurulmasi vardı tipikliktir. Örneğin ben sana sahte fatura kullanmadan dolayi 50.000 TL vergi ziyaı cezası kessem bu VUK'ta yazdığı için keserim. Al sana tipikliktir.

• G
                                  g.uzmanı Son düzenleyen:

Satış vaadi sorusunda doğruyu soruyordu cevap 2 tarafta satış isteyebilir olacak araştırdım ama ben de maalesef yanlış yaptım soruyu

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • city of justice
                                    city of justice @VİNNİE JONES Son düzenleyen:

@vi̇nni̇e-jones Dışlama etkisi olması imkansız. Parayı kısmanın ilk etkisi faiz artışıdır bunun da nedeni sıcak parayi kesiyorsun piyasadan yani likitide azalıyor bu da faiz artışına getirir millet parasini piyasadan çeker faize yatırır.

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • A
                                      Adanalı @city of justice Son düzenleyen:

@city-of-justice Yanlış düşünüyorsunuz, kanun koyucu kanun yaparken somut olayları soyut kanunlara uygular, yani olaya (somut ) uygun kanun yapmak, soyut kural koymaktır.

• V
                                        VİNNİE JONES @Adanalı Son düzenleyen:

@adanalı
                                        Para arzı soruda daraltılıyor muydu artırılıyor muydu faizin arttığını yazıyordu emin olduğum bu şimdi para arzı azaltılırsa lm sola kayar faizler düşer artırılıyor diyebilir ayrıca likitide etkisi le ilgili tanım şu :

Likidite etkisi: Para arzının artması tahvil talebini arttırarak tahvil fiyatlarının yükselmesine, dolayısıyla faiz oranının düşmesine neden olur. Para arzı artışının milli gelir sabitken faiz oranlarında yarattığı bu düşüşe likidite etkisi denir

Faiz oranlarında yarattığı düşüş??????

• B
                                          bbn @city of justice Son düzenleyen:

@city-of-justice Hocam ona hiç gerek yok. Dışlama etkisi zaten genişletici maliye politikasında olur. Merkez bankası diyordu soruda. Cevap likidite etkisi. Faizi para arzı ve tahvil talebi üzerinden inceleyen konulara bakılırsa görülür zaten. Friedmanın teorilerindendi

• A
                                            Adanalı @VİNNİE JONES Son düzenleyen:

@vi̇nni̇e-jones terside likitede etkisi değil mi ?😊

V 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 42
                                            • 43
                                            • 44
                                            • 45
                                            • 46
                                            • 155
                                            • 156
                                            • 44 / 156
                                            • İlk ileti