İşsiz evde durmak
-
@keynesinvarisi o işin espirisiydi hocam. 31 32 ile atanıp "Bu işi bırakmayın, pes etmeyin" diyen arkadaşlar az da olsa motivasyonumuzu artırıyorlar.
Allah cümlemizin yardımcısı olsun, sabır versin.. -
@su28a Yaşım 25, mezun olalı bir sene oldu ama pandemiden dolayı şu sıralar alımlar az olduğundan bir işe giremedim. Lise arkadaşlarım mezun oldu çalışmaya başladı. 10 12 kişilik bir arkadaş grubumuz var hepsi çalışıyor şu an bir ben kaldım işsiz olarak. En çok bu durum sıkıyor canımı. Herkes parasını kazanırken ben hala babamdan harçlık alıyorum. Sürekli akrabalarımın ne yapmayı düşünüyorsun sorularından bıktım. Her şeye rağmen karamsar bakmıyorum ilerisi için. Pandemi yüzünden eve kapandığımız bu dönemleri fırsata çevirmeye çalışıyorum. İngilizcem zaten iyi ama daha da geliştiriyorum. Dizi film izliyorum, kelime öğreniyorum. Kpss için alan bilgisi çalışıyorum bazen. İşletme mezunu olduğum için pek bir şansım yok iş seçme açısından. Şu anda çalıştığım iki şey var dil ve alan bilgisi. Elbet ilerde işime yarar kpssde ya da kurum sınavlarında.
-
@ghamul1 ya tam tersi olduysa...30 yaşındaki birey bu iletileri okuyup yaşları 25 olanlar BİLE can sıkıyorsa benim durumum demek ki daha vahim diyip morali daha da bozulduysa?:)
-
Bende uzun süredir işsizim.Mühendisim.Askerderdende geldim.İşkur'un istihdam garantili kursuna gittim.Yardımcı olmadılar.Yds 75,kpss 87 puanım var.Teknoparkları tektek gezip cv dağıttım.Her 3 ayda bir kariyer sitelerinden profili silip yeni hesap açıyorum.Çünkü başvurular kaybolup gidiyor.Şimdiye kadar 100'ün üstünde 3 êr kez başvurular yaptım.Dönüş yapan olmadı.Yani aynı iş yerine 3 kez gibi.Geçen seneye göre yeni mezun,tecrübesiz ilanlar 10'da birine inmiş.Geçen senelerde 100 tane ilan bulabiliyordum.Şimdi 10-15.Kurumların sınavına giriyorum.Sonuç geçtiniz kaldınız diye geliyor.Doğru yanlış yok.Yani kafamı asla boş bırakmıyorum.Her anımı doldutuyorum.Yoksa psikolojin bozukur.
-
@canqq 29 oluyorum Ocak da gozyasim pit.
-
@bybredd https://youtu.be/clcrvolYLxU
30 yokum ama 29 yaşında varım 30 yokum doğrusu -
@bozacı iibf mezunu olsaydın yds puanından dolayı büyük ihtimalle şidmiye kadar atanmıştın bence açıktan iibf bitirmeye çalış
-
@bozacı iibfnin açıktan bir bölümünü bitirseydiniz keşke. Hem yds hem p3 puanı da iyiymiş
-
Ben de bu yıl mezun oldum guyda hep batı illerini yazdığım için açıkta kaldım. Allah bu işsizlik belasını düşmanıma vermesin. Şimdi iş arıyorum. Bakalım belki seneye tuttururuz.
Allah yardımcımız olsun. -
Ben 30 da atandım arkadaşlar. Vazgeçmeyin bende çok bekledim. 2016 da birde darbe oldu. Puanla ortada kalmıştım. Sabredin. Sonra daha iyi kurumlara geçmek için devam edeceksiniz. Demedi demeyin.
-
@gizo11 tünelin ucundaki ışığı bir türlü göremedik biz hep karanlık yine de sağolun biraz da olsa umut olduğunuz için
-
@edaus Karartmayın enseyi hemen. Şimdi en temel gayemiz şu zamanı hasar almadan sağlıklı atlatmak olmalı. Kötü günler de geçer elbet. Daha kötüsü de gelebilir tabi ama biz iyisini isteyelim bunun için umut edelim dua edelim.
-
@onuktekin sağlık ve iş birlikte olsa hele tadından yenmez
-
@edaus Olur inşallah olur. Umutsuzluğa kapılmadan devam edelim yeter. Karamsarlığa kapılmadan çalışmaya devam edelim yeter şu an. Çalışırsak olacağı kesin değil ama çalışmazsak olmayacağı kesin.
-
30 yaşında bize de nasip oldu arkadaşlar Allah güç kuvvet ve en fazla da sabır versin süreç yorucu ama umutsuzluğa kapılmamak gerek “artık tamam ya olmuyor bırakıyorum dediğin bir an başarılı sonucunu göreceksiniz”
-
26 yaşındayım. Geçen sene işten çıkarıldım ocakta vakıfbank sınavına hazırlanmak istedim. Hazırlandım gelmedi. Ona hazırlanırken kpss’ye de hazırlanmış oldum bianda yönümü ona vermek zorunda kaldım. Özel sektörde çalışıp bir anda böyle sınava hazırlanmaya çalışınca neye uğradığını şaşırıyor insan açıkcası o tempoya alıştıktan sonra. Sabahları arkadaşlarımla kütüphaneye gittim okadar yoruldum vs ama istediğim puanı alamadım. Sınav anında biraz heyecandan dolayı kaybettim. Şimdi yine 1 sene sonra özelde bir işe girdim. Her sabah ben böyle hayal etmemiştim diye hayatı sorguluyorum. O 1 sene evde durmak ( stres altında ) beni çok yormuştu. Bir de bu çevredekilerin konuşmaları aşırı yoruyor. Zaten herşey yeterince karmaşık değilmiş gibi bir de onlara laf anlatmaya çalışıyorum. En sonunda siz bu kadar düşünmeyin benim yolum uzun ben olursa size haber veririm diyorum öyle bir vazgeçmişlik. Süreci tamamen bırakmaya gönlüm el vermiyor yine elimden geldiği kadar çalışmaya çalışırım. Ama evde biraz daha dursaydım akıl sağlığımı kaybedicektim. Ha ama şu bir gerçek ben bu yolda olup belki 3 sene belki 4 sene belki sadece 1 senesini veren insanların bile eninde sonunda atandıklarına şahit oldum. Bu yola giren azimli ve sabırlı ise mutlaka birşey oluyor. Rabbim hepimize güç versin, umudunuzu kaybetmeyin..
-
Mezun olduktan 5.5 sene sonra 30 yaşında sgk denetmen yrd olarak atanmak nasip oldu.Sürecin bu kadar uzun sürmesi benim şahsi hatalarımdan kaynaklanıyor özellikle zaman yönetimini iyi yapamamak.Yeni mezun olan arkadaşlara tavsiyem da çift yılda kpss b yi tek yılda kpss a yı hedefliyorsalar öncelikle 1 yıl kapanıp sıkı şekilde her dersten 1 özgün 1 çıkmış 1 konu kitabından çalışmaları olacaktır.Örneğin 2021 için şimdiden sıkı şekilde başlamaları.Alımların azlığı sebebiyle 85 üzerini hedeflesinler.Tabiki iyi bir alan puanı için 70-75 net arası gkgy de yapmak son derece önemli.Bir de yeni mezunlar ilk aşamada kesinlikle hakimlik kaymakamlık sayıştay hedeflemesinler , başaramayacakları için değil stratejik davranma açısından öncelik a dan iyi puan alıp guy duy sgk göç vb taşra alımları olmalı.Çünkü Bu 3 üst düzey sınav yıpratıcı ve şevkinizi ilk senelerden kırabilir aynı zamanda her sene alım oluyor.A grubu olarak atanmak zaten ort 2-3 yılı aldığı için daha sonra 35 e kadar bu 3 sınava hazırlanabilirler.Ya da çift yılda b den atanıp işsizlikten bir nebze kurtulup a grubuna yine çalışabilirler.
27 ve üzerinde olan aynı zamanda 3-5 sene bu işin içinde olan belli seviyedeki arkadaşlar sabırla çalışmalarına devam etmeleri olacaktır.Tabiki mümkünse yds puanını halletmeleri çoğu sınava başvurmada kolaylık sağlayacaktır.Süreç yıpratıcı,yolculuk uzun olsa da sonu güzel olacaktır.Asla karamsar olmayın ve mücadeleyi bırakmayın.Herkese başarılar.
-
Arkadaşlar aklımı bir şey karıştırıyor sizinle paylaşmak istedim. Aslında bu soruyu daha önce de sormuştum ama 1-2 kişi haricinde cevap alamadım. Benim bir arkadaşımın amcası hapis yatmış zamanında. Benim de amcam öyleydi. Amcamın suçu uyuşturucu. Onun amcasının suçunu bilmiyorum. Benim annemle babam boşandı biz babamla ve baba tarafıyla görüşmüyoruz yıllardır. Boşandıklarında 7 yaşındaydım o kadar senedir görüşmüyorum. Acaba güvenlik soruşturmasında beni etkiler mi, arkadaşımı etkilemedi atandı ama tabii amcasının suçunu bilmiyorum.
-
@mirakar adil olan etkilememesi ama burası türkiye
-
@mirakar Ben sanmıyorum etkileyeceğini. Terör gibi bir faaliyet olsaydı belki etki edebilirdi(normalde onun da etki etmemesi lazım suçun şahsiliği ilkesi gereği) ama uyuşturucu meselesi etki etmez kanaatindeyim. Bu konuda hiçbir bilgim yok sadece kanaat olarak ifade ettim. Onu da belirteyim.