@paretowilfredo Göç/Ilgöç uzman yardımcılığı sınavı neden açıklanmıyor? içinde söyledi:
YBÜ de bir noktada tarafı olan bir üniversite hocaları, kadrosuyla. İki taraf da güç çatışması içinde olabilir bu yönden.
Hocam, öncelikle halen üniversitenin göndermemiş olmasına çok şaşırdım. İkincisi, YBÜ denen üniversite tüm bölümlerinde İngilizce eğitim vererek ODTÜ'ye rakip olarak kurulmuş ancak verdiği İngilizce eğitimin kalitesi yerlerde olan bir yer. Taraf derken, iktidara muhalif bir üniversite olmadığını da biliyoruz. Bu üniversitenin anadolunun herhangi bir şehrindeki üniversiteyle yaptırım gücü aynı diye düşünüyorum. Ankara ya da Gazi gibi köklü üniversiteler olsa hadi neyse diyecem de, YBÜ'deki hocaların egosu mu olurmuş allasen? İl göçteki o dandik soruları görünce şaka mı bu demiştim. Merkez göçten de 86 beklerken 76 alarak şoka uğradım. Hani 4-5 soru olsa, ben eksik biliyormuşum derim ancak dershanden birkaç kişinin 78 ve 80 almasının yanında facebook'ta puanlarını yazanlar da 80, 78, 76, 74, 70 gibi puanlar yazınca işkillenmedim değil... Bu kadar mı tesadüf olur, kimse mi tek rakamlı puan alamaz? Merkez göçteki "hangisi maliye bilimindeki güncel tartışmalardan biridir" ve "hangisi Uluslararası Ödemeler Bankası'na bağlı bir bölüm değildir" şeklinde hangi akla hizmet olduğu anlaşılamayan garip sorular da mevcuttu. Gini katsayıları verilen ülkelerin "hangisinde gelir dağılımı en kötüdür" sorusunu yanlış yaptığım için mülakata kalamazsam bunu hakettim diyecem ama bu kadar uzun beklenmesi akla mantığa sığmıyor. Aylarca bekletilen KDGM, Çevre Şehircilik gibi sınavlara dönmez umarım...