BDDK Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
Her sene 80 üstü puan isteyen murakıplık ilanında bu sene asgari 85 puan istemişler. Kesinlikle kontenjanın dolacagını düşünmğyorım taban puanla kapatacaktır. Tahminen 500-600 kişi katılır sınava. Girmek isteyen puanı 85 üstü olan arkadaşlar şimdiden çalışmaya başlaması iyi olur.
-
Bankacılık uzman yardımcılığı ile BDDK uzman yardımcılığına aynı anda başvurulabilir mi yoksa bir tanesini mi seçeceğiz?
-
@ayhan-ışık Arayıp sordum ben. Bir kadroya başvurabileceğimizi söylediler hocam.
-
Arkadaşlar BDDK bankacılık uzmanlığı ingilizcesi soruları murakıp a göre daha mı zor daha mı kolay eş değer mi?
-
@mantıkuttayyr @yenikeynes ingilizce sınavına girmeden çıkmıştım ben hocam, alan sorularıda belirttikleri yerlerden gelmişti farklı soru geldiğini hatırlamıyorum
-
@papatyaçayı puanınız hesaplandı mı peki
-
@semaa İngilizce hariç evet
-
İngilizce baraja dahil değil mi arkadaşlar. Herhangi bir esneklik gösteriyorlar mi o konuda. Yoksa diğerlerini yala yut ama ingilizce barajı gecemezsen bay bay mi diyorlar kesin.
-
@lion Barajda maalesef bir esneme olmuyorhocam. İngilizcede baraja dahil.Ama sınavın asıl sıkıntısı ingilizceden ziyade puanlamayı çok kıt yapmaları. 1000 kişinin girdiği sinavda 30 kişinin sınavı geçebilmesi tesadüf değil. Bence maddi açıdan kaygısı olmayan herkes bu sınava girmeli ama çok da umutlanmamali. En azindan gitmişken istanbul'u gezeriz düsüncesiyle hareket edilirse olumsuz bir sonuç çok da üzmez.
-
@lion ben bir öncekinde sınava girdim sınav gerçekten zor oluyor. Ancak gözetmenlik yapan murakıp İngilizce için tavsiyem boş kağıt vermeyin diye basa basa söyledi. Eğer diğer bölünlerden geçecek ve güzel kağıt verdiysen İngilizceden bırakmıyorlar diye duydum.
-
başvuru yaparken problem yaşayan var mı?
-
Arkadaşlar sizce sınav tahminen ne zaman olur
-
Merhaba arkadaşlar,
Başvuru yaparken Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı'na başvurmanızı öneririm. Çünkü, hem mesleki tatmininiz çok daha yüksek olacak hem de kendinizi geliştirebilmeniz ve Bankacılık/Finans sektöründe çok iyi yerlere gelebilmeniz sağlayacak çok önemli bir aşama olacaktır. Bu sektörde iyi noktalara gelebilmenizde diğer mesleklere göre 2-3 adım önce olmanızı sağlayacaktır.Sınavın daha zor olduğu doğrudur. Ancak, bu zamana kadar kendini iyi yetiştirmiş ve iyi çalışmış arkadaşlar bu konuda çok endişelenmesin. Sistemli ve iyi çalıştıysanız, derinlemesine analiz kabiliyeti edindiyseniz rahatlıkla yazılı sınav aşamasını atlatacaksınızdır.
-
"Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı ne iş yapar? Çalışma ortamı nasıldır?" vs. gibi sorular alıyorum. Şu şekilde özetleyebilirim:
Bankalar Yeminli Murakıpları BDDK'nın asli personelleridir. Temeli 1930'lu yıllara dayanan kadim bir meslek grubu olup bu sene 46. promosyon için ilana çıkılmıştır. Her yıl belirlenen denetim programı çerçevesinde bankaların genel müdürlüklerinde kendilerine tahsis edilmiş çalışma ortamlarında, denetim programınca belirlenen ekip ile birlikte Banka'nın mali bünye incelemesi ve kurumdan gelen diğer inceleme ve denetleme faaliyetlerini gerçekleştirirler. Düzenlenen raporlar Banka açısından son derece hayati olup bu kapsamda Banka ağır yaptırımlar ile karşılaşabilmektedir. Banka'nın üst yönetimine uygulanan protokol Bankalar Yeminli Murakıplarına da uygulanır. Çalışma ortamı son derece konforlu olup mesleki saygınlıkları oldukça yüksektir.
Öte yandan, meslekten özel sektöre geçişler oldukça yüksektir. Burası her şeyden önce bir yuva ve okuldur. Kendini geliştirmek isteyen, devletine yüksek katma değerli hizmet etmek isteyen ve bankacılık finans sektöründe kendini geliştirmek isteyen arkadaşları aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.
Başarılar.
-
@murakıp mülakatta başarılı olanların kadın-erkek oranı nedir bilginiz var mı? Uzman yardımcılığında kadınları, murakıp yardımcılığında erkekleri daha çok tercih ettikleri doğru mu?
-
Arkadaşlar fotoğrafını yüklemekte sorun yaşayan ve yaşadığı sorunu çözebilen varsa yardımcı olabilir mi ?
-
@mrttrm baştan bir kontrol edin yüklemiştir. Son aşamada herkeste hata verdi sistem.
-
@onuktekin evet yüklenmiş hocam saolun.
-
@onuktekin Mülakatlarda liyakata göre alımlar yapılmaktadır. Kadın-erkek, referans vs. gibi bir ayrım bulunmamaktadır. Kim mesleği gerçekten hak ederse o alınır.
-
yds puanımı otomatik olarak çekmemiş başvuru sistemi. herkeste aynı mı bu? manuel olarak yazmak istiyorum onu da yapamıyorum