2016 Aralık GUY Sınavı
-
@guyan-gelmiş moral bozmaya gerek yok da realist olursak bu guyda 10 kat olmaz ise geçmiş yıllara göre yüksek kapatıcağı kesin :))
-
@keynezyenciii bayansan işin kolay erkek ol tek maaşla ev geçindir o zaman bayansan mı zor erkeksen mi anlarsın
-
:))) bayansan isin her zaman zor maas konusunda siz diger her konuda biz
-
@Marshalgil ona şüphe yok
-
1900 gelse 10 katı olsa sıralaması 20-21bine kadar bence girer ama 5 katı olursa ilk 10-11 bin arası girer diye düşünüyorum geçen senelerdeki girdigim sinavlar ve puanıma göre konuşuyorum yinede bilen Allah
-
sizce imece mi adem kılıç mı ? yoksa ikisine de bulaşma mı ?
-
Tabiki imece çok kaliteli açıklamalar nitelikli konuyu kavratan tarzda hazırlanmış. Sadece soru cevapları baz alınmayıp konu bütünlüğü gözetilerek sorular cevaplanmış. 2 kez bitiren birini yarı yolda bırakmaz
-
@2525 imece'nin 0,75 ini bitirdim ama sanki hiç bir şey katmıyor gibi hissettim.
-
@guyan-gelmiş temelinizle alakalı bir eksiklik olabilir, eğer ki öyle ise konuları kabaca bir gözden geçirip öyle bakmanızı öneririm. Yani Adem kılıç ı alsanız ekstra bişey katmaz(fikrimce) boşa masraf olur yanlış yönlendirmek istemem bu benim düşüncem. Ben de guy arkadaşlarımın önerisi üzerine aldım ve çok beğendim.
-
@2525 bende ilana kadar eksik olduğum konuları bitirmeye çalışıyorum ilan geldiği gün imeceyi sınava kadar en az 3 defa bitirme planım var sonumuz hayrolsun
-
@guyan-gelmiş işiniz, emeğiniz rast gider inşallah şimdiden başarılar dilerim bende de gireceğim bu sınava
-
Geçmiş zamanlarda gördük ki yapılan çıkarımların büyük kısmı tutmuyor. Yüksek yada düşük kapatacağına dair vb. tahminler yani. Bu süreçte büyük çoğunluğumuzun kafası karışık ve son dakikaya kadar ne yapacağımız belli olmuyor. İşimiz çalışmak maalesef şöyle olsa böyle olsa gibi çıkarımlar bizim çalışmamızı kötü yönde etkiliyor daha çok . Alternatifimiz olmadığı sürece çalışmaya devam. Yok alternatif varsa dişe dokunur hiç durmayın bence
-
@guyan-gelmiş Allah aşkına 80 üstü yapan insanlar nasıl guy düşünmesin? Alım mi var? P35i 90 olan arkadaşlarım var Guy olayım artık yeter diyor. Yüksek puanlı ların guy olma hakkı yokmuş gibi davranmaktan vazgeçin bence artık. .
-
İmece yada adem kilic kitabina sinava 10 gün kala baksaniz yeter. Eksik oldugunuz konulara yogunlasir 3 günde cok rahat bitiyor imece icin. hocanin dedigi 1900 sadece guy mu. Cunku mayistaki resmi gazetede şoför avukat gibi ibf olmayan mesleklerde vardi. Ins sadece guydur. Ve sorum olacak vmy sinava kac kati cagiriyor ? Bide şöyle ornek vereyim. En son alimda 79 ile istanbula basvuran biri 6 ay kitap acmadi sinava 22 gun kala calisip guyu kazandi. Mulakatida gecti bu arada. Ama bu sene farkli olur herkes guyu bekliyor gibi ben dahil. Vym soruma cvp verirseniz sevinirim
-
Yuksek puanlilaelrin guy'u dusunmesi normal guy'u gectim memur statusunde çaycılık dahi yaparım o durumdayım. Eminim cogu kiside benim gibi düşünüyor bu süreçte.
-
80 üstünü bırakın P35 i 100 olan arkadaşda guya basvuracak. Su zamanda gözlemlediğim herkes açısından en gözde meslek guy
-
@hayalimsgk kimse hakkı yok demedi zaten guy'u istemeyenler vardır veya içlerinde suan hali hazirda uzman ve mufettisler vardir dedi.biraz farkli anlamissiniz yazdiklarimi sahsen benim de 90 puanim olsa ben de basvururum bu gayet doğal
-
Normal bir yıl olsaydı eğer 90li puanlar alan birinin guy tercih etmesi cok ilginçtirgerçekten.Sinavda başarılı olsalar bile mülakat aşamasında elenen birçok arkadaşım var malesef.Calismissin hakkınla almissin o puanı,komisyonun senin yerine nasıl olsa başka kuruma geçecektir yaklaşımıyla elenmek cidden üzücü bir durum.Ama suan alim olmadığı icin herkes bütün kapilari çalmakta haklilar.
-
@Fabrizio 5 katı çağrılıyor
-
Açıkçası @guyan-gelmiş şunu demek istedi.Şu anda sayı olarak fazla olmasa da 50-60 kişilik farklı kurumların alımları mevcut.Hatta bazı kurumlar mülakatlar başlıyor.Bu kurumlara yerleşen arkadaşların bir çoğu Guy'a başvurmayacaktır.
Başka bir kurumda çalıştığı veya bir kurumun mülakatını geçtiği halde GUY'a başvuracak olanlar sadece "kendi istediği İl" de çalışmak isteyenler olacaktır.
GUY sınavının geç gelmesi elbette sınavı bekleyen arkadaşlarımız için dezavantajdır ama bu durumun bir avantajı da vardır:
Kurumlara yerleşen, KPSS'de yüksek puan alan kişilerin GUY'a başvurmaması...
Örneğin; Göç İdaresi 20-İl Göç İdaresi 70,Özelleştirme İdaresi 20,MKEK 20,Rekabet Kurumu 23,Hazine 20,Gümrük Müfettişliği 30 v.s v.s kurum alıma çıktı.Bu kurumlara başvuranların KPSS puan aralığı 85-100 arası...
300-400 kişilik bir kitle GUY gelene kadar kurumlara yerleşecekler.
Şahsen İstanbul'da çalışmak istemeseydim GUY'a başvurmazdım ama benim durumumda olan kişi sayısı fazla değil.Bu yüzden sınavın gecikmesi KPSS'den düşük puan alan arkadaşların hayrına olmuştur.