ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI Alımı 2021
-
-
Öncelikle hayırlı olsun. Tahmini kaçla kapatır. Kuruma vakıf olan arkadaşlar varsa bilgilendirme yaparsa iyi olacaktır.
-
95 altı için hayal gibi
-
Geçen sene 95.7 de kapatmış. Şöyle bir durum var. En son alımda 8 kişi ve 32 kişi sınava davet edilmiş. Puan türü içinde p4 var. P4 puanında ise geçen sene bayağı bir yığılma varmış. Bu sene ki fark p4 puanını İİBF'nin içine dahil etmemişler ve alım 10 kişi 40 kişi sınav daveti alacak. Tahminimce geçen seneki alıma göre bir nebzede olsa düşük kapatacaktır. Fakat afaki bir düşüş olacağını sanmıyorum. 93 puan ile şansımı deneyeceğim ama dediğim gibi çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
@lion hocam bende p39 puan 93 ile başvuracam son alımı bakarsak düşeceği en sınır 94 gibi geliyor. İnşallah daha da düşer bekleyen arkadaşlara fırsat doğar
-
@lion Bir hayli yüksekmiş. Umarım sınava katılabiliriz.
-
Arkadaşlar, P4 ten başvuran hukuk mezunları yazılı sınavda sadece hukuk konularından mı yoksa hukuk+iktisat+maliye+muhasebe konularından mı sorumlu oluyor
İlan metninde şöyle yazılmış*VII. SINAV KONULARI
Sözlü sınav;
a) Hukuk ile Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu adaylar için, İdarenin görev alanı dikkate alınarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen konuların yanında, aşağıda belirtilen konulardan yapılır:- Ekonomi: Mikro-Makro İktisat, Para ve Ekonomi Politikası, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar,
- Maliye: Kamu Gelirleri, Kamu Harcamaları, Maliye Politikası, Bütçe ve Bütçe Politikası, Türk Bütçe Sistemi,
- Hukuk: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Usulü Hukuku, Medeni Hukuk (Aile ve Miras Hukuku Hariç), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ticaret Hukuku (Ticari Şirketler ve Kıymetli Evrak Hukuku), Türk Vergi Hukuku, Ceza Hukuku (Genel Esaslar),
- Muhasebe: Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Karşılaştırmalı Mali Tablolar Analizi.
b) Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinden mezun olan adaylar için, İdarenin görev alanı dikkate alınarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen konuların yanında, üniversite eğitimine ait mesleki bilgilere ilişkin konulardan yapılır.*
-
@inwardvision ilandan anlaşıldığı kadarı ile hukukçular içinde ekonomi maliye muhasebeden sorumlu tutulacaklar gibi. Yinede kurumu başvuru zamanı arayıp bir sormak lazım. Hukukçu ya muhasebe sormak abes olur bence.
-
94 buçuk ile başvuracağım,umutlanmalı mıyım?
-
başvuru yapabilen var mı acaba? 2021 kpss puanlarını görünmüyor benim başvuru ekranımda, sadece 2020 puanı görünüyor.
-
Fotoğrafı dik yüklüyorum yan kaydediyor, bu sorunu yaşayan var mı nasıl düzelttiniz?
-
Başvuru aşamasında sadece p19 puan türü görünüyor. Diğer puan türleri yok. Sizlerde de öyle mi acaba?
-
@lion en yükseğini otomatik alıyor sanırım
-
@mugler hayır en yuksegini otomatik olarak almıyor. Sistemde sadece tek puan türü var p19. Benim p39 puanı çok daha yüksek fakat onu secemiyorum.
-
@lion benim de tüm puan türleri gözükmüyordu düşük puanla başvurdum yanlışlıkla düzeltirler mi ararsam p44 gözükmüyordu
-
@çalışkanşirin valla anlamadım bende. Sistemde bende sadece p19 puan türü görünüyor. P39 puanım çok daha yüksek fakat sistemde çıkmıyor. Belli ki bir sıkıntı var. Pazartesi kurumu arayıp sorayım bir. Olabiliyor böyle aksaklıklar. Sizin duruma gelince başvuruyu tekrar geri çekebilirsiniz belki. Daha 10 gün var. Düzeltme olabilir. Bir bakın sayfaya girip tekrardan.
-
Sistem yöneticisine başvurun yapın diyor. Her şeyi doğru girdiğime rağmen kimlik bilgileri alınamadı dedi. Bu sorunu yaşayan var mı acaba
-
@nasippp kardeşim kimlik bilgileri için ekstra birşey yapmadan kendisi otomatik olarak getirmesi lazim. Bende öyle oldu. Sen kurumu bir ara ilan metninde numara var en altta.
-
@lion aradım kardeşim bana tarayıcı değiştir dedi sürekli dene dedi olmazsa tekrar ara dedi deniyorum şu an teşekkürler kardeşim cevap verdiğin için
-
Valla çıldıracam olmuyor başvuru.. Adamları arıyorum o başka numara veriyor o da başka numara veriyor.. Hangi tarayıcıdan yaptınız arkadaşlar