Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı
-
@paretosef katiliyorum muhtamelen arkadas sorulari tamamiyla net hatirlayamamis olabilir. Zaten yoğun teorik sorular sormadiklari icin dönüp dolasip ayni konulara geliniyor. mikronun sozel kismiyla birlikte piyasa modellerinden tutup bertnardin piyasa modelini cizerek sayisal olarak anlat denilse yine bu sinav icin biraz zor bir soru olur. Zaten makrodada is lm modellerinde tutup dinamik model analizi yaptirmazlar tahminimce is lm egrilerinin haraket edecegi bir neden verir ve aciklama yaptirir diye dusunuyorum.
Sonuc olarak daha yuzeysel temel noktalari bilmek yeterli olacak gibi. Tabi zorluk tamamen sinav komisyonu takdirinde. -
Arkadaşlar maaş hakkında bilginiz var mı (Şuan ben çalışıyorum da ondan soruyorum yanlış anlamayın ) ? Birde bilgisayar müh için sizce mantıklı mı ?
-
@paretosef mutlak ve karşılaştırmalı üstünlük teorilerinde emek zaten homojendir. Ne yapsın adamlar ricardo ya gidip onu mu tartışsınlar
-
@bkrcern bilgisahar muh. alani icin net bir aciklama yapmak zor icerden birinden bilgi almak daha dogru olur. Maaslar konusunda 657 ye tabi merkez uzmanliklarin maasi calisilan bakanlik veya kurum fark etmeksizin sabittir. Dil tazminati olmadan uzman yardimcisi net maasi 4000 lira gibi bir rakam , derseniz dil tazminatiyla ne kadar 4150(a derece) lirayi zorlar
-
@genclerbirlikli emek ülkeler arasındada homojendir, soruyu dikkatli okumadığın için gözünden kaçıyor. Soruda emek sadece ülke içinde homojen verilmiş. Yani Türkiye'de tüm işçiler aynı kalifikasyonda ama Almanya'da ki işçiler daha düşük yada yüksek kalifikasyon ve kabiliyette olabilir. Bu şartlarda Mutlak ve Karşılaştırmalı üstünlükten söz edilemez. Bide konuya girizgahın hoşuma gitmedi. K.bakma ama uslup önemli Gerek yok böyle artislik hareketlere.
-
@legendofphoenix bilgi için teşekkürler hocam ki maaşın yanında prestij bir kurum olarak bakılıyor tabi birde.
-
@legendofphoenix Şu an 3900'den biraz fazla ya da biraz az. Vergi dilimine göre değişiyor. Ancak Ocak zammıyla 4000'i bulabilir de bulamayabilir de... http://memurunyeri.com/memur/ucret/13801-kariyer-merkez-uzmanlarin-2016-temmuz-net-maasi-ne-kadar-olacak.html
-
Dostum bu kaynak ne kadar guvenilir bilemiyorum , hazinede calisan 1 senesini doldurmamis arkadasim dil tazminati çıkarıldığında 4050 lira buluyordu.kisaca 4000 lirayi geciyor .tabi en dogru bilgiyi insallah ise girdigimizde kendimiz paylasalim
-
Başvurusunu yapabilen var mı ben deniyorum deniyorum başvuru sayfası açılmıyor bi türlü
-
@kamu657 ben dun tamamlamistim,basvuru belgem de maille tarafima ulaştı. Gecici bir teknik sorun vardir muhtemelen yeniden denersiniz
-
@legendofphoenix tamamdır dediğiniz gibiydi sanırım hallettim hayırlı olsun hepimize️
-
Tc kimlik, Doğum tarihi ve cüzdan seri no mun yanlış olduğuna dair uyarı veriyor bu nasıl bir saçmalık ya. 2015 yılında kimliğimi yeniledim o günden beri bir çok yerde bu tip hatalar alıyorum sınav başvuru ve bazı resmi işlerde mesela Uyap. Bunu nasıl çözeceğim vallaha bıktım artık.
-
@paretosef hocam kurumların kullandığı veri tabanının güncel olmamasından kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Hazine 2015 ve öncesi veri tabanını kullanarak işlem yapıyor olabilir.benim görüşüm sizin yapabileceğiniz bir şey yok:) tabi konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye sahip olanlar yardımcı olabilirler.
-
Büyük mücadele sonucunda kendimi sisteme tanıttım da şimdide resim sıkıntı oldu. Resim yükleyebildiniz mi arkadaşlar? Bende resim kısmında hata çıkıyor.
-
Bu sınava İngilizcem c iken girmiştim, şu anda olmadığından giremeyeceğim. Çan eğrisi vardır 30-35 alırken bir anda 70 e gelir mülakata kalırsınız. Olabildiğince uzatın cevaplarınızı derim ben. Ha bir de Hazinenin bazı birimlerini ekonomi Bakanlığı, maliye bakanlığı ve BDDK'ya bırakıp kalan kısmıyla üst kurul olacağı konuşuluyor. Aslı var mıdır bilemem ama sizden de duyduğumu saklayamam. Kolay gelsin.
-
@JanTinbergen
Geçen seneden beri böyle bir planlama var ama sonuçlanacak mı bakalım.Çan eğrisi uygulama sebeplerinden birisi aşırı derecede kıt puanlama yapılması, malesef.
-
Şu başvurudaki resim yükleme problemi ile karşılaşan başka birisi yok mu?
-
@paretosef dünden beri bakıyorum benim de fotoğraf kısmı sorunlu yükleme yeri yok
-
Arkadaslar hatirladigim kadariyla direk fotografin bulunmasi gereken kisimde fotograf yukleme secenegi yoktu(sag ustlerde olmasi gerekiyor fotonun). Sinav bilgilerimizi doldurdugumuz kisimdan sonra jpeg formatinda fotograf yuklemistim.Bilgilerin hepsini doldurduktan sonra yeniden kontrol edin fotograf yukleme kismi var mi diye.
-
Hay allah kabul ediyorum diyince fotoğraf kısmı geliyormuş hakkaten :)) çok sağol hocam