KPSS A SINAV DUYUMLARI
-
@guyan-gelmiş alımlar hiç bir zaman daha iyiye gitmemiştir hocam :S bu sevgi tomurcuklarının çogunu dershanelerin çıkartabileceklerini düşünüyorum
-
Kime sorsan ihtiyaç fazla. ama tek bir ilan bile yok nedense daha ne kadar beklicez inşallah sabır diye diye 2017 kpss de bulmayiz kendimizi
-
@ncbb mevcut durumla gidersek (Artarak Azalan) 2-3 yıla kalmaz yakında GUY 300 kişilik, VMY 75 kişilik, İç işleri 20 kişilik, MUY 15 kişilik ilana çıkar bu hesapta. Patlamadan kastım şu rezil dönemden kurtulmak kardeşim:)
-
ama dediğin rakamları görecez hiç değilse dediğin gibi belirsizlik kalksa iyi olacak @Antimülakat
-
Son yayımlanan Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığının bir önceki teşkilat ve görevleri ileilgili KHK sında değişikliğe gidilmiş. Uzman ve denetçilik kadroları fesh edilip yerine 250 Müfettiş yardımcısı olmak üzere toplam 750 Bakanlık Maarif Müfettiş kadrosu ihdas edilmiş . Eski haliyle fen edebiyat mezunlarının da uzman ve denetçi kadrolarına atanma durumları mevcutken yeni değişiklikle müfettiş yardımcılığı kadrolarına alınmaları hususu yürürlükten kaldırılmıştır. Bizleri ilgilendiren önemli değişiklikler şu şekildedir:
(1) Bakanlık tarafından veya Bakanlığın denetiminde sunulan hizmetlerin rehberlik ve teftişini sağlamak amacıyla gerekli görülen illerde Bakan onayı ile çalışma merkezleri kurulabilir veya bu merkezler aynı yolla kaldırılabilir. Teftiş Kurulu Başkanlığında ve çalışma merkezlerinde yeterli sayıda Bakanlık Maarif Müfettişi ve Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı istihdam edilir.
(2) Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcılığına atanabilmek için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara ek olarak aşağıdaki şartlar aranır:
a) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
b) Yapılacak yarışma sınavında başarılı olmak.”
Bu değişikliklerin ardından yeni bir alımın olacağını öngörebiliriz. Hayırlı olsun ... -
@joeblack16 Dışişleri Bakanlığı sınav yönetmeliği 15 Kasım'da yayınlandı ama hala ilan gelmedi.
-
@vanim 1er 2 şer kişlik ilanlar geldi sanırım. Kpss şartsız ve henüz 1 ayını daha doldurmamış taze. Aceleci davranmamak lazım..
-
@joeblack16 hocam bu ne alımı oluyor? puan türü olarak yani.
-
en altta ihdas edilen kadro sayıları çıkarsa çok iyi olur
-
üst kurullardan bir haber yok mudur bddk,spk vs gibi
-
@vanbismarckth bddk önümüzde ki 2 ay içinde ilana çıkmayacak hocam
-
Aile bakanlığının ilanı başbakanlıkta , tahmin ediyorum çok sürmez yayınlanması
-
@aliveli hangi puan türü hocam
-
@ncbb sormadm hocam ama geçen yıllardakiyle aynıdır
-
@aliveli Denetçi ilanı mı?
-
@escobar_p denetçi ve uzman yrd
-
@aliveli hocam kaç kişilik ilan gelicek biliyor musunuz ?
-
@Atillaa kardeşim 40 demişlerdi ama değişiklik oldu mu bilmiyorum bugün sayı sormadım , daha önce sormuştum 40 demişlerdi
-
@aliveli Teşekkürler kardeşim daha fazla bekliyordum aslında .
-
uzman yard. p63 den almış 90 ile kapatmış
denetçi yrd. p109 dan almış taban puanı bulamadım