KPSS A SINAV DUYUMLARI
-
@83istanbul Maliye Bakanligi ozellikle ketum dostum. Yeni donem malesef bu sekilde dostum. Eski donemi en iyi bilenlerden biri olarak ben de ariyorum o zamanlari ama tum burokrasinin cekindigi gunlerdeyiz bu nedenle ketumiyet had safhada. Ilgoc ile alakali son duyumumu paylasmistim. O asamada kaldi. Kadro izinleri tamam ancak ilan tarihi belirsiz. Mhuy duy ve muy icin de durum ayni.
-
@paretowilfredo peki hocam il göçün kadro sayısına dair bir duyumunuz var mı?
-
@marjinalfaydali ben de onu soracaktım
-
@paretowilfredo bir türlü gelmeyen içişleri uzman yardımcılığından ne haber hocam?
-
@jungss gelmiyor dostum bir turlu:)
-
Gelmeyen ve gelmesi de öngörülmeyen kurum sınavlarına insanlar nasıl çalışıyor şaşırıyorum.Bütün gün masamda kitap ben ona o bana bakıyor,1 haftadır idare hukukunun ilk sayfasını bitiremedim
-
@marjinalfaydali Dostum bana gelen haber 300 e 15 seklinde il/merkez ama netligi yok malesef dostum.
-
@paretowilfredo eğer ki bu alım ilanı guy ve denetmenlik açıklanmadan önce gelirse vay halimize...
Nasıl bir ikilem Allah'ım hem ilanı bekleriz hem ilan diğerleri açıklansın diye hemen gelmesin isteriz -
Birden çok puan türü isteyeceği için yüksek kapatabilir ama
-
@paretowilfredo anladim hocam.sayi kritik.bazi sayfalarda da sayinin 500 olacagi soylentisi dolaniyor ne kadar dogru bilinmez.bekleyip gorecegiz...12 binlerdeki bir siralamayla(muhtemel isteyebilecegi bazi puan turlerinde ise 11 binlerde) calismaktan ve bu sinavin olabildigince gec gelmesi icin dua etmekten baska secenek kalmiyor...
Peki hocam soyle soyleyeyim.diyelim ki ilan geldi ve siralamaya girdim.sinav konularina baktim hep uluslararadi iliskiler ve kamu yonetimi bolumlerinin konulari var.ben ise ekonometri mezunuyum? Soru agirligi nedir bu konularin ve 1 2 ay gibi kisa bir surede yetisir mi? Suan hem kpss hem guy vs odaklo calisiyorum ve hukuk iktisat ikilisiyle devam ediyorum ama olasi bir ilanda ne yapacagimi kestiremiyorum acikcasi.. -
@tkys hocam isteyecegi puan turlerinin birkacinda siralamam p48 den daha iyi. Yani p48 12 binlerde iken muhtemel isteyecegi turlerde ise 11 binlerde olan var.eger herkeste durum bu sekildeyse degisen bisey olmaz sanirim.
-
@marjinalfaydali buna dair meslek tanitimi hazirlamistim dostum. Ayrintilica degindim hepsine.
-
@marjinalfaydali peki p48 kaç bine düşer bi tahminin var mı?
-
@paretowilfredo tamam hocam bakmamistim.inceleyeyim hemen.tesekkir ederim.
-
@tkys dedigim gibi 2014 yilinin 485 kisilik alimini inceledim.herkes 78 le kapatir falan demis ama 76 ile kapamis ve siralama 17 bin civarinda kalmis.o sinava 2013 kpss puanlari ellerinde olanlarda basvurdu yani 2 kpss kullanildi. 20 kati cagirdigina gore 485.20=9700 olmasi lazimdi.. demek ki o alimdan once epey bi alim olmus siralama 17 binlerde kapadigina gore.onu bi tek tek arastirmak lazim.o ilamdan once guy alindi mi vs diye...
O sebeple 400 500 kisilik alimda umudum var benim..tabi guy ve sgk da sonuclanmis olmak sartiyla.alim 300 olursa o zaman riskli gorunuyor ama tabi bilemeyiz.zira biz puanimiz itibariyle onemsemiyoruz ama az sayida alinan mufettislikler,gozu sayistay kaymakamlikta olan kisilerde vardir bu sinava basvurmayacak(hali hazirda uzm muf olup da daha iyi yerleri zorlayan).
Yani ayni cok fazla etmen var.
Dedigim gibi bizim en kritik riskimiz guy ve sgk mulakatlarinim daha baslamamis olmasi -
@marjinalfaydali hocam inşallah bu Sgk guy aciklanirda ilan öyle gelir.
-
@ErtuğrulBEY insallah hocam
-
Hocam ekonomi bakanlığı uzman yardımcılığı ilanı yıl sonuna kadar açılacakmış ancak kurumun çalışma şartları nasıldır calısanların menuniyet durumu nedid bir bilgisi olan var mı? (Bir kereliğe mahsus 70 istemişler bu sefer 80 yds puanı isteyeceklermiş bu arada.)
-
@pek12 başlangıç maaşı 4 bin tl uzmanlıktan sonra yurtdışında istihdam edilebilirsiniz. Yurtdışı eğitim mümkün kontenjanı iyi. Yabancı dili iyi düzeyde bilmeniz işinizi çok kolaylaştırır.
-
@Priss , @paretowilfredo hocalarım mhuy'da ve guy'da herhangi bir hareketlilik oluştu mu?