Göç/Ilgöç uzman yardımcılığı sınavı neden açıklanmıyor?
-
[bağlantı metni](link url)
-
@serkan98 çıkabilir denemenizde fayda var.
-
herkes durumu kabul etmiş anlaşılan, bakanlıklar diktatörlüğünü ilan etmişcesine vatandaşı umursamıyor. o kadar aramaya rağmen tek bir açıklama yok.. hakkımızda hayırlısı..
-
Bugün telefonla aradığımda aldığım cevap ne yazık ki aynı, hiç bir bilgi vermiyorlar. Sınava giren Ankara'da ikamet eden kimse yok mu kuruma gidip yüzyüze sorabilecek? En azından gecikme sebebini öğrenebilirdik. Sayıştay sınavı için Ankara'ya gittiğimde o zamana kadar bir şey olmazsa ben gidip soracağım ancak ekim sonuna kadar açıklanmazsa ne yaparız bilmem.
-
Üniversiteden iş çıkmış %99 adamlar sitelerindeki bütün linkleri kaldırmışlar sınavla ilgili
-
@sofestai Göç/Ilgöç uzman yardımcılığı sınavı neden açıklanmıyor? içinde söyledi:
Bugün telefonla aradığımda aldığım cevap ne yazık ki aynı, hiç bir bilgi vermiyorlar. Sınava giren Ankara'da ikamet eden kimse yok mu kuruma gidip yüzyüze sorabilecek? En azından gecikme sebebini öğrenebilirdik. Sayıştay sınavı için Ankara'ya gittiğimde o zamana kadar bir şey olmazsa ben gidip soracağım ancak ekim sonuna kadar açıklanmazsa ne yaparız bilmem.
Kuruma girmek malesef çok zor.ya içerden bir arkadaşınız olacak ya da randevu alıp gideceksiniz.o kadar zor ki il göç Uzm yard dahi genel md giremiyor, ciddiyim o sebeple randevu şart.inşallah bekleyisnz bir an önce sonuçlanr, zira illerde sizlere ihtiyaç var
-
@paradoks ne demeliyim bilemedim valla hocam hakkımızda hayırlısı
-
İlk 2 hafta kurumu ısrarla aradım. Baktım her gün aynı cevap. Artık sallamıyorum. Hiç olmamış gibi davranıp devam etmek en mantıklısı görünüyor. Elbet açıklanacak.
-
Facebook'taki göç grubunda ilginç bir iddia var: Göç İdaresi'nde devamlı daire başkanı değişikliği olduğu için orada çalışan bir görevli şu an personel alım süreci kurumun düşüneceği en son şey dedi. Açıklanmama sebebi bu. Sağlam duyumdur, asparagas değil
Bu iddiayı doğrulamak için Göç İdaresi'ndeki daire başkanları linklerine bir kez daha baktım.
En son göç ilanı gelince araştırma heyecanıyla hepsine mezun oldukları üniversiteleri merak ettiğim için bakmıştım. Uluslararası Koruma Dairesi başkanı kısmı 2 Eylül 2016'da silinmiş: http://www.goc.gov.tr/icerik6/uluslararasi-koruma-dairesi-baskani_274_759_830_icerikYine aynı tarihte Hukuk Müşavirliği boşalmış: http://www.goc.gov.tr/icerik6/ihukuk-musaviri_274_766_803_icerik
Kalan görevlerde bulunanlar sınav öncesinde de aynıydı. İddia doğru mu bilmiyorum ama hukuk müsavirliğini saymazsak kurumdaki kritik bir daire başkanlığının bir aydır boş durması bana ilginc geldi. Eğer bu iddia dogruysa sadece bir daire başkanı yok diye mülakat tarihini bir kurumun belirleyememe durumu olabilir mi? Bürokrasiyi iyi bilen hocalarım @paretowilfredo @JanTinbergen @aliveli ve @Antimülakat bu durumu yorumlayabilir misiniz?
-
Bu sınavın ciddiyetsiz olduğu başından belliydi, ben listeye -sınav ilanında olmayan- bir puan turuyle girmişim,p 35 ile başvurmuştum ama listeye bir baktım (yalan olmasın ama) p31 puanıyla beni listeye almışlardı ve bu puan turu sınav ilanında yoktu (p31 değilse de 30 kusurlu bir puandı) ybu'ye mail attım güzelce anlattım listenin baştan oluşturulmasını talep ettim,verdikleri cevap "sen zaten listeye girmişsin daha ne kurcalıyorsun,yapılmış işte bir hata uzatma" benzerinde bir cevap oldu.. Tabi ben duramam (acaba diyorum içimden) bu işte bir bit yeniği olabilir mi,öyle olmasa bile ya benim puanımın küsuratı listede ufak da olsa bi sapmaya neden olup aslında girmesi gereken birinin listeye girememesine neden olmuş mudur? Bu sefer goç idaresini aradım,açan kişi daha dinlemeden sınavla ybu ilgileniyor orayı aratın dedi,bu sefer yine güzelce anlattım durumu ve ybu'nun cevabını,o zaman bekleyin bi yere aktarıyorum dedi,yetkiliye aktardı anlattım güzelce durumu,bu yapılacak bir hata değil tabiki,biz gereken uyarıyı uniye yapalım dedi,ama bu saatten sonra listeyi baştan yapamayız yine de teşekkürler dedi,ben de peki dedim top benden çıktı.. En azından ben elimden geleni yaptım içim rahat..
-
göç idaresindeki durumun aynısı yine 3 aydır mülakatı açıklanmayan ETKB'da da var. organizasyon şemasını incelerseniz çoğu görevde vekaleten insanların durduğunu göreceksiniz. bakanlıkta hali hazırda bulunan insanların bile yeri garanti değil iken dışarıdan insanların atanması bekler gibi geliyor. özellikle 15 temmuzdan sonra atılanlar arasında içişlerinde çok ciddi bir yığılma olduğu gözüktü.
öte yandan şunu da düşünmeniz gerekir, 8-9 aydır mülakat sonucunu, yine 6-7 aydır atamasını bekleyen kurumlar var. bu sonucun açıklanması ve mülakatının yapılıp onun da açıklanması çok uzun sürecektir gibi geliyor bana. geçen sene 1 yıldan fazla mülakat tarihini beklediğim bir mülakatın başbakanlık onayını bekliyoruz dediklerini hatırlıyorum. bazı köklü kurumlar bu onayı çok kovalayıp hemen alıyorlar (maliye, ekonomi, dışişleri bakanlıkları vs.). kendi özel bütçesi olan ve kadro iznine gerek duymayan üst kurullarda da böyle beklemeler olmuyor mesela. ama onun dışındakilerde uzun beklemeler oluyor.
sözü uzattım, çok konuştum ama net bir şey anlatmadım sanırım. aslında konu da bu, ortada çok sınav var, sonuç yok. şu anda çok olağan bir durumda değiliz, çok umutlanmadan çalışmaya devam etmek gerekir. bence hiç mülakatı, sonucunu beklemeyin, kazanamamış gibi çalışmanıza devam edin. çok içe sinen bir öneri olmasa da en garantisi bu. @odtüsbky
-
Göç uzmanlığına puanım yettiği halde o saçma sapan site yüzünden başvuramamıştım. Başvurunuz alindi deyip basvuru islemimi tamamlamadigi icin o site. Sonrasında listeyi gorunce çok guzel laflar soylemistim arkalarindan. Ama simdi su sureci gorunce iyi ki de girememisim diyorum şaka gibi. Onumuzde bu ornekleri gordukce kendi girdigim mulakatlardan vs korkar oldum, evet ulkenin icinden gectigi surec oldukca karisik bunu kabul ediyoruz zaten ama bunca insanin umutla bekledigi kurumlarin en azindan kucuk de olsa sitelerine bir duyuru girip insanlari rahatlatmasi gerekmez mi. Zaten sinav gecerliligi bile bir yila inmisken hem de.
-
-
Hayirli ugurlu olsun dostlar. Insallah mulakatta ki bekleyisiniz bu kadar olmaz.
-
[bağlantı metni](link url)
-
@aliveli merkezi de paylaşsaydin kardeşim. Çok şükür mülakata kaldım. Kalbim küt küt şu an... Merkez göç listesi: http://www.goc.gov.tr/files/files/merkez_goc_uzman_071016.pdf
-
@odtüsbky Hayırlı olsun kardeşim
-
@paretowilfredo @aliveli Sağ olun hocalarım. Mülakat tarihi daha sonra belli olacak ama açıklanması bile müthiş moral oldu
-
Hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar, Allah yardımcınız olsun, özellikle Odtüsbky iyi haberler alırsın umarım.
-
@odtüsbky hayırlı olsun darısı atanmaya