Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
Alarm kurmayacaklara selam olsun
-
@vmy35 baya bol kardeşim rahat ol o konuda
-
Arkadaşlar şu sorular kolaydı geçen seneye göre çok iyiymiş muhabbetine bir anlam veremediğim için yazmak istedim. Sınav klasik bir sınav. Önünüze 12 sayfadan oluşan bir cevap KİTAPÇIĞI geliyor, verilen süre 3 saat.. yani bilmem bunlar bir şey ifade ediyor mu? Soru olarak iktisat nedir diye sorulsa bu şartlar verilse sınavın yine kolay olmadığını idrak etmek gerekir. Sınava girmeyen zaten hiç yorum yapmasın giren herkes daha iyi olduğuna göre iki adım bir geri durulsun kimse kusura bakmasın ama doğru olan bu. Sınava girip meşhur 'soru görmek için girdim seneye hazırlanacağım da bir ortama bakayım dedim'ciler de bir adım uzak olsa,Sınavdan ilk bir saatte de hiç bir şey yeterli şekilde açıklama bulmaz bu nedenle bunlarda yarım adım bi uzaklaşsa...geriye sınavı ciddi şekilde analiz edebilecek Kişiler kalır ve hem daha sonraki dönemler için daha aydınlatıcı bilgiler bulunur hem de gerçekten bir iki ay boyu sonuç bekleyecek kişilerin emekleri zayi olmamış olur bir nebze kendilerini ifade edebilirler. Tabi bu böyle olmayacaktır yine ama gönülden geçen bu.. birtek kurumlar vergisi hesaplanıp hesaplanmama olayı mantıklı olarak konuşulmuş onun dışı kolaydı basitti zordu ortaydı.. tövbe tövbe ya....
-
@yldzkrc Sınava her kolay diyen geçemeyeceği gibi her zor diyen de kalmayacak fakat geçmiş yıllara kıyasla daha yapılabilir bir sınavdı. En azından sorular hakkında herkesin bir fikri oluşabilir, 3 5 satır da olsa bir şeyler yazabilirdi. Kimi bir sayfa yazar kimi bir paragraf yazar. Bu anlamda nispeten kolay bir sınav olduğunu söylemek yanlış olmaz. 1 saatte cevaplayıp çıkanla sınav sonuna kadar kalanı kıyaslamakta doğru değil. Sınavda 1 saat kalmıştır ama adam artık klasik sınavlara gire çıka soruları kavramıştır aslen ne istendiğini biliyor ona göre yazıp çıkıyor olabilir, komisyonun asıl istediği cevapları vermiş olabilir. Diğer söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ancak yarım adım geride dursun demek doğru değil. Sınava 560 civarı kişinin katılmadığı söylenmiş. Bu demek oluyor ki; girenler arasında kıyasıya bir rekabet olmayacak. Komisyonun beğendiği her kağıt mülakata kalacak.
-
@yldzkrc ben de size nedense hep katılıyorum hocam. Ucu açık olan soruların kolaylık zorluk meselesinden öte daha iyi yazıp yazmama meselesi önemli. Sınavda 1 saatte yazıp çıkanlar oldu mesela. Benim en erken çıktığım 1,40 dakika falan sürdü o da abartısız aralıksız yazarak oldu bu. Amaç mülakata aday girdirilmesi ise 600 kişilik kontenjan doldurulur yok eğer öyle bir derdi yoksa kurulun öyle 600 kişiyi geçireceğini düşünmüyorum.
-
Sınavdan erken çıkılmasına göre başarı kıyaslama bence olmamış soruların cevapları biliniyorsa 70 dk da çok rahat yazılır yarım saat de geri dönüp göZatma sürse max 2 saat, 3 saat kalan arkadaşlara da lafım yok o an akıllarına gelmemiş düşünmüş olabilirler cevapları yani ne zaman sınavdan çıktın buna göre başarı kıstası yapılmaz maliye kurum olarak süre konuusndq sınavlarda bonkör keza guy sınavı ösymnin yaptığı sınavlards süre önemli sayıştay sınavıda klasikdi soru sayısı aynoydı nerdeyse ama süre bunla yarı yarıyqydı
-
@yldzkrc sınavın klasik olması bu sınavın diğer vdk sınavlarına nazaran kolay olduğu gerçeğiniz değiştirmez.Sonra 560 kişi katılmamış.Daha ne istiyosun işte 940 kişide 600e kalacaksın belki.Geçen yılın vdk sorularına bak istersen bi maliyede neleri sormuşlar bu sene ne sormuş.
-
bilgi istemeyip yorum isteyen sorular olması sınavı kolay kılmaz. atıyorum ticari defterlerin delil olarak kullanılmasını sorsa yazar geçersin bildiğini. fakat yorum sorunca bence kolay olmuyor.
ben ezberci adamım üniversitede ders dinlemedim. ya da pek fazla kitap okumadım hayatım boyunca. gerçekten bu sınav tüm eğitim hayatının kümülatif olarak yansıması. bilhassa klasik sınavlar.
-
sınav soruları yoruma dayalı soru olduğu için bir iki cümle yazan herkes sınavın ne kadar basit olduğunu sanıyor.Bence komisyon bu duruma dikkat eder
-
@senolforum Size aynen katılıyorum hocam. Keza soruların bazıları bilgi bazıları yorum sorusuydu. Yorum sorularına iki üç cümle yazan ile bir sayfa yazan kişi arasında fark vardır. Ve iki üç cümle yazan kişi de kolay diyor sınava. Bence geçen yıllara nazaran hafif bir sınavdı ancak sınav klasik olunca insan hiçbir şeyden emin olamıyor.
-
@zenginmemur Ya sen hiç gördün mü 600 kişinin mülakata kaldığını vmy de boş boş konuşuyorsun. Sınav kolay öyle mi? o kolay dediğin sınavda en fazla 350 kişi mülakata kalır dikkat et girenlerde hep belli bi seviyenin üstü.
-
+++++++++
-
@joeblack16 bizim sınıf 36 kişilikti girmeyen sayısı 7 kişi idi.yüzde 50 den fazlası nasıl katılmamış hocam yanlışlık olmasın
-
Bizim sınıf 30 kişilikti listeyi saydım 15-16 sı katılmamıştı
-
@joeblack16 Bence sen bi daha say. Katılan 620 ise katılmayan 880 kişi var yarıdan fazlası iste. Ayrıca vergi denetim kurulu bahçesinde bin kusur kişi vardı şahsen benim gördüğüm baya bildiğin herkes oradaydı. Bu laflar daha ilk hukuk oturumundan sonra ortaya atıldı vdk nin bahçesinde. İlk söylenen laf 566 kişi gelmeyen varmış müfettiş soylemişmis. Kaç tane farklı yer ve salonda sınav yapıldı senin müfettiş nedir böyle tüm Sınıf ve binalardan toplamış sayıları sabahın köründe. .. tövbe yarabbi. İtibar etmeyin bu tarz saçmalıklar arkadaşlar. Söyleyen müfettiş bile olsa.
-
@ParadoX Katılan kişi sayısının 4 katı olduğu aklımda kalmış. Haklısın
-
Sınav sonrası yorumları bir süredir takip ediyorum fakat çevremdekilere durumu anlatamadığım için çatlamak üzereyim. Yazılı bir sınava ilk kez katılan çoğu arkadaşımızın yanılgısı (ki benim arkadaşlarım da dahil) yukarıda da belirtildiği gibi sorulara az çok yazılacak şeylerin olması. Klasik sınav bir tabu gibi olduğundan sanki hiç yapılamayacakmış gibi gidildi sınava. Sonra sorular yapılabilir göründüğü için herkesin sınavı şahane tabiki.
Arkadaşlar ilk yazılı sınavınız ise yazdığınız şeylerin yeterli olup olmadığının analizini pek yapamıyorsunuz(istisnalar hariç), aynı zamanda sınavın iyi geçtiğine dair umudunuz da hat safhada oluyor. Şimdiye kadar ki klasik sınavları ve sonuçlarını takip etti iseniz daha realist yaklaşmanız gerekir.
Bir SGK müf. sınavı yaşadık ki sorulara bakarsanız gayet yapılabilir bir sınavdı ve o da çoğu kişinin ilk yazılı sınavıydı, aynı şekilde hepimizin sınavı güzel geçmişti. Sonuç 300 de 25!. Rekabet Kurumu sınavı yaşadık ki sınavı geçen kişi sayısı bazı bölümlerde alım sayısından azdı diye hatırlıyorum. Bir BDDK sınavı yaşadık ki tüm oturumlarda gözetmenler toleranslı okuyacağız diyerek bizleri yazmaya teşvik etti, sonuç yine kadro sayısından az kişi sınavı geçti!
Sonuç olarak biraz bunları da takip edin lütfen, elbetteki umudunuz hiç olmasın mı, olsun tabiki her zaman olması gerekir ama sonuçlar böyle arkadaşlar. Bu sınavın sonucunda geçen vmy sınavlarına göre daha fazla kişi kalabilir mümkündür, umarım kalır da kadro dolar en azından. Emek veren herkese başarılar dilerim, umarım karşılığını alırsınız. -
@joeblack16 olur öyle hocam hepimizde oluyor.
-
..................
-
Bana göre en fazla yüzde 20-25 lik bir dilim gelmemiştir sınava.öyle 800 kişinin gelmemiş olacağını düşünmüyorum.vdk binasındaki diğer sınıflarada göz ucu baktığımda genel olarak doluydu