Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
B blok asma kat çalışma salonunda listede 80 kisi olmasına en az 30 kişi yoktu.
-
@06_Üstad ben kolay diyen geçemez zor diyen geçer demedim, ben 1 saat kalan geçemez 3 saat kalan geçer de demedim. Verilen şartları ve istenenleri yazıp bu durumda bir sınavın kolay olma şansının bulunmadığını yazdım. Geride dursun lafında da gayet mantıklı bir yanla yaklaştım burada sayfalarca yazılmış peki bu yazılardan ne kazandık? Birtek kurumlar vergisi hesaplayıp hesaplamama olayı katkı sağladı bana hesaplamamıştım arkadaşların a.ş olması bu şekil düşünmek gerektiği hesaplasak da bir zararı olmayacağı bana bir şey kattı ve ben bu sınavı kazanamasam da kulağıma küpe oldu diğer sınavda bunu yapacağım. Hani başka elle tutulur ne var hepimiz yine aynı sorularla sınava girsek yine aynı puanı alacağız. Geride durması gereken geride durmazsa biz asıl bize katkı sağlayacağı nasıl bulacağız. Bana bir kelime öğretse dahi birşeydir. Hani kim çıkıp maliyenin vergi oranının değişimlerine iktisadi ve mali şu açıdan da yaklaştım şunu ele aldım, keynes parasalcı karşılaştırmasında şunu da bir fark olarak ekledimiz mi diyen. Ayrıca durmaksızın 1 saat boyunca yazılsa bile yeteri kadar ifade etmek imkanlı değildir bunun yazılı sınav tecrübesiyle ilgisi sınırlı düzeydedir insan doğası gereği bir yazı yazma ve soru okuma süresi var. Üst kurullar da dahil olmak üzere birçok klasik sınava girdim yazılı tecrübesi olsun diye girmedim ve 1 saatte ancak 2 soru cevaplanmıştı o da yine de yeterli oldu mu acaba diye düşünürken ve soruların hiç biri yabancı gelmezken. Eleştirmek için eleştirmek yerine katkı sağlasak nekadar daha çabuk amaçlarımıza ulaşacak bilgileri ediniriz.
-
@zenginmemur hiç bir klasik sınav belirttiğim şartlarda kolay değil bu bir. Geçen senenin de ondan önceki senenin sınavlarını da biliyorum siz rahat olun bu iki. 560 kişi kayılmamışmışşş öyle bir şey yok!!! Sınava giren biri yok mu Allah aşkına o bahça dolup taşıyordu sınıflarda boş sıra sayısı sınırlıydı! Ayrıca hafi katılmadı okadar kişi siz heralde komisyon başkanı falansınız ki girenlerin hepsinin kağıtları tamamlayıp yeterli sayıyı çağıralım kararını vermişsiniz. Geçen yılın sorularını ezberleyip duracağınıza geçen yıl kaç kişi çağırılacakmış kaç kişi çağırılmış bir ona bakın. Böylece hem nekadar çalışmak gerektiği hem de istediği kadar KOLAY sorular olsun sayfalarca açıklamaların dahi yeterli olmayacağını idrak etmiş bulunursunuz. Ayrıca bakın herkes siz diye konuşuyor burda kimse kimsenin kişisel durumunu yaşını yerini bilmediği için sen ben demiyor bunu yazmaya bile utanıyorum yani şu sayfanın içinde uyarı olarak..
-
@2525 hocam ben de size hep katılıyorum aynı şekilde aynı yolun sıkıntılarını çektiğimiz için hem nasıl bir zorluk olduğunu bilmemiz hem bu zorlukları sanki çevremizde yeteri kadar küçümseyen yokmuş gibi bir de burda emeklerin 'kolaymış' gibi basit kelimelere hapsolmasının verdiği tahammülsüzlükle fikirler ortaklaşıyor. Birde tabi erzurumlusunuz hemşeriyiz kan çekiyor birbirimizde nekadar çok şey öğrenirsek okadar iyi bizim için ama anlayana tabi.. bence de yeterli sayı sınavdan geçirilmeyecek öyle olsa adamlar açıkça her alandan 50 ortalama 65 diye belirtmezlerdi. Hakkımızda hayırlısı olsun sgk bugün açıklansın bir atlatalım bakalım sonra durumumuza inaşallah.
-
@yldzkrc Erzurum'lu olduğunuzu bilmiyordum şimdi ayrı bir muhabbet de hissetmiş oldum. O twitten beridir çok heyecanlıyım zaten hocam.Emek verenlere içindede bizlere güzel haber almak nasip olur. İyi haberlerinizi bekliyorum inşallah. 8. Pro başlığında sonucu yazarsınız hep birlikte seviniriz inşallah
-
Yazdiklarinizi bastan sona okudum. Ben de bu konuda birseyler soylemek istiyorum. Gumruk, rekabet ve sayistay sinavlarina girmis biri olarak, bu sinavin cok da kolay oldugunu dusunmuyorum. Ozellile 300 kisilik bir alim olacaksa bu sinav gayet zor sayilirdi. Test sinavlarinda oldgu gibi sinavda cikan herkes sinavin kolay oldgunu ve full yaptigini dusunur. Fakat cevaplari gorunce ne kadar yanildigini gorur. Maalesef bu yazili sinavda da herkes iyi yaptigini dusunuyor. Fakat ne yazikki ortada cevaplar olmadigi icin bu dusunce sonuclar aciklanaincaya kadar devam eder. Sinava katilim 500 600 kisiydi diyenlere de kanmayin. Sinava giren kisi tahminimce 1000 kisiye yakindi. Sunu da belirteyim: 300 kisi alinmayacak. 200 kisi en fazla alinir bunun yaklasik 2 kati da yazili sinavi gecer.
-
@frustration iyi de hocam madem 200 kişi alınacak neden 300 kişilik ilana çıksınlar?
-
@jungss kardesim orasini ben de bilmiyorum. Ama yani 300 kisi gecse sinavi mesela hepsini almazlar. 400 kisi gecse yine... Mesela gecen 600 kisi olursa bu sayi tamamlanabilir ama. Herhalde boyle bir sey.
-
@yldzkrc Bende kolay diyen geçer zor diyen geçemez dediniz, sınavda 1 saat kalan geçemez 3 saat kalan geçer dediniz demedim farkındaysanız. Size diğer söylediklerinize hak verdiğimi belirterek "1 saat kalanlar yarım adım geri dursun" u desteklemediğimi ifade ettim. Bunuda sizin gibi bir üslubla yapmadım. Amaç burada birilerine katkı sağlamaksa kimse geri durmamalı. Ben özellikle bu kısmın üzerinde durdum dikkat ederseniz. Bende üst kurullar, müfettişlik sınavları, sayıştay dahil birçok yazılı sınava girdim, iyi derecelerle de geçtim. Sınavında 1 saat kaldığım da olmuştur 4 buçuk saat kaldığımda bu önemli değil. Burda biri sorsa şu soruyu nasıl cevapladınız diye, faydası olması açısından elbet paylaşırım ama insanların konuştuğu üzerinde durduğu diğer şeyleri gereksiz görmem, kimseye geride dur demem. İlk defa bu sınava hatta klasik sınava girmiş arkadaşlarımız var. Onlar bazı şeyleri iyi analiz edemiyor olabilir ama kimsenin sen 1 adım geri çekil deme hakkı yok. Ben buna cevaben yazdım size. Birilerine bir şeyler katmak istiyorsanız siz güzel bir dille insanlara faydalı olmayı seçebilirsiniz. Başka başlıklarda "2 dakika vmy dekileri pakladım geldim" diyerek mi yapacaksınız yukarıda saydıklarınızı. Üslubunuz hiç hoş değil.
-
@jungss Malesef ilandaki rakam hiçbir zaman alınmıyor. Geçen sene mülakatı geçen sayısı 200 idi. Şahsi fikrim bu sene de 200-220 yi çok geçmeyecek.
-
Bence bunun sebebi almış olmak için almıyorlar. Eğer 300 kişiyi almaya layık görürlerse alırlar. Yoksa guydan ne farkı kalır? 73 e düşen sınav puanıyla iki kez guy kitabı dönüp soruları dönen adamı alıp kaliteyi mi düşürsünler? Zamanında önünde geleni alıp pişman olduklarından ihtiyaçları 300 de olsa yeterli bilgi ve liyakata sahip insanları almaları çok takdire şayan bir harekettir bence.
-
@geleceğinuzmanı Aynen dostum haklısın zamanında haketmediği halde vmy olan binlerce kişinin ceremesini biz çekelim ne kadar doğru bi tespit üstad alkışlıyorum seni. 3-4 sene önce yapılan hatanın telafisini, yazılı sınavı geçecek kapasiteye sahip insanları mülakattan eleyerek adaleti ve liyakati sağlamış oluyorlar. Yersen..
-
Benim kastım haketmeyen yazılı sınavı geçemeyecek kapasite olmayanı almamak. Çan yapıp sırf kontenjanı doldurmak için gereksiz bilgisi kısıtlı insanları çağırmamaktır. Değilse mülakat için hiçbir yorum yapamam. Sadece sınavda hakedenin geçirilmesi benim tespitim. Zaten bilgisine güvenen kişi gerekeni yapar sınavınıda Allah ın izniyle geçer. Üç beş birşeyler yazıp yarım yamalak cevaplarla verenler başkasının vebalini yanlışını çektiğini düşünürler bence.
-
@geleceğinuzmanı Farkettiyesen sınavı geçip mulakatta sözde liyakatten kalan ama referansı sağlam olunca liyakatin nedense önemi olmayan durumdan bahsettim, senın dediğin gibi yarım yamalak cevap veren adam zaten geçemez. Sonra gelim burda kurum kalitesiymiş liyakatmiş felan maval anlatma arkadaşım.
-
@yldzkrc bn şunu anlarım demekki sımavın kötü geçmiş burda bizim gibi daha hiç hakkını kullanmamış kişilerin moralini bozma.Allah aşkına sen bakmadın mı geçen yılın sorularına bide bana laf atıyosun.Bn sınavına girmedim sorularıda sağolsun arkadaşlar buraya yazmış burdan baktım.Bu sınav kolaymış yine diyorum sen yapamadıysan bırakta millet istediği yorumu yapsın.Gelelim 600 mevzuuna bu vdk zamanında 2 ayda 5000 kişiyi müfettiş yaptı.Konjoktür buna izin verirse yine yapar.
-
@zenginmemur offf size gerçekten parmağımı dahi yormyacağım daha fazla he evet benim sınavım çok kötü geçti hiç cevaplayamadım beklediğim başka yerler de yok sizin morali bozayımki belki bidaha girerim rahat ederim hayatımın sınavı yani tüm çabam buna. Haydi selametle.
-
@yldzkrc tamam işte bu erdemliği göster bize yeter kal sağlıcakla
-
@06_Üstad beni takip etmezseniz sevinirim çok samimi olduğum ve şahsen tanıdığım arkadaşlarımın bulunduğu yere ne yazacağımı ve üslubumu size soracak değilim size bir saygısızlığım varsa söylersiniz yoksa beni başka yerlerde bulup ordaki konuşmamı buraya yazamazsınız. Daha fazla ikili konuşmada bulunmak istemiyorum.hayırlı sonuçlarınız olsun.
-
@yldzkrc Sizi değil başlığı takip ediyor olabilir miyim acaba? Çok samimi ve şahsen tanıdığınız arkadaşlarınızın olduğu yer bu platform ise ve vmy başlığında cevap verdiğiniz insanlarla alakalı olarak "pakladım" ifadesini kullanıyorsanız o başlığa yazan biri olarak beni de ilgilendirir. Kaldı ki burası şahsi mesajlaşma sayfanız değil. Sizin arkadaşlarınızla samimiyetiniz burda diğer insanlara ayıp ettiğiniz gerçeğini değiştirmiyor. Umarım sizde bu süreçte başarıyla çıkar ve uslubuna her türlü platformda dikkat eden bir memur olursunuz. Saygılar..
-
@işsizmemur zaten şu tarz sanki kırk yıllık samimiyetimiz varmış gibi konuşma tarzın zaten bir çok şeyi anlatıyor. O sebeple uzatmak vakit kaybıdır. Ben sana cevap yazmadım o yüzden benim yazdıklarımı okuyup sen ona göre cevap ver ben sadece yazılı sınavı haketmeyen geçmesin ve bu sebeplede kontenjan doldurulmasın dedim. Bu kadar net.