Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
@yldzkrc Ben de biraz ek yapayım.
Sınavda genel soru dizilimi,
-1 soru ortalama 5 madde tanım kısmı ile başlar, diğer sorularla devam eder.
-Geçtiğimiz yıl İktisat Bilgi ağırlıklı, Maliye yorum ağırlıklıydı. Yine yorum isteyen bir oturum olursa yazdıklarınızı iyi kurgulayın. Geçen sene Maliye çok can yaktı. 47, 49 ile kalanlar oldu. Aman dikkat.
-Muhasebe; 60 puanlık kısmı monografi şeklinde. Yevmiye kayıtları, açılış ve kapanış kayıtları ile mizana kadar düzenlemeler isteyecektir.-1 soru 20 puan Maliyet Muhasebesi sorusu olacaktır yine. Zorlayan kısım burası olabilir.
-Muhasebe okunurken azami esnek davranılıyor. Bu nedenle hesap ismini tam hatırlayamasanız bile sonucu tutturabilmek adına kayıt yapın. O unutmalara anlayış gösteriliyor.
-Hesap kodları zorunlu değildir.
-Her oturum için size 15 er sayfalık çözüm defterleri verilecek. Bilgilerinizi dikkatlice doldurun. O kısımlar daha sonra kapatılacak. Bulaşmayacak bir kalemle doldurun tercihen.
-Özellikle İktisat bilgi sorularında hatırladıklarınızı yazmaya çalışın. 3 puan 5 puan katkısı olsa kârdır. Ufak farklarla kaybeden kişiler çok olacaktır bu sene de. Her kısımdan puanlar toplamaya çalışın.
Allah yâr ve yardımcınız olsun.
Yol tarifleri:
OECD İçin;
Havaalanı'ndan gelenler
Havaalanında BelkoAir otobüsleri var yolcu çıkışında. Onlara bin. Kızılay durağında in.Kızılay durağında indikten sonra otobüsün devam edeceği Atatürk Bulvarı yönünde aşağı doğru yürü büyük meydan kavşağını göreceksin. O kavşaktan sağa dön. Yolun karşısında ikiz kule şeklinde(çok büyük bir şeyler canlanmasın gözünde iki uzun binacık ) Çankaya Belediyesi Binasını göreceksin. O binanın önünde otobüs durakları var. O duraktan 220-221 Mamak Batıkent otobüsüne binip, Ben Lalegül'de Mit'in oralarda ineceğim diye muavine söyle. İneceğin yerden maksimum 10 dakikalık yürüme mesafesinde.
AŞTİ'den gelenler:
AŞTİ'den ANKARAY ile KIZILAY'a gelip, yukarıdaki otobüs durakları tarifine aynen uyabilirsiniz.
Kızılaydan METRO'ya aktarma yapıp, Demetevler veya Hastane durağında inerek taksi ile OECD'ye geçebilirsiniz. Çok tutmayacaktır.
VDK Çukurambar'a gidecekler:
Havaalanından gelecekler:
Yine BelkoAir otobüsü ile AŞTİ'ye gelebilir oradan taksi ile geçebilirsiniz. Kısa sürer. Çok tutmaz.
İkinci alternatif ise; Aşti'den ANKARAY ile Kızılay'a gelip ÇAYYOLU Metrosuna geçerek MTA durağında inebilirsiniz. Binayı görürsünüz inince zaten çok az mesafe var istasyonla arasında.
Üçüncü alternatif AŞTİ'den aslında yürüme mesafesinde aslında. Ankara'yı bileneler yürüyebilirler vakitleri olursa ve niyetli olmazlarsa.
AŞTİ'den gelecekler için yukarıdaki alternatifler geçerlidir.
-
@paretowilfredo hocam bu gib ek hizmet binasi yol tarifi oluyo de mi yeni mahalle yaziyo ya metroya binmehi düsunuyodum
-
@nefiseok OECD Binası Ek Hizmet Binası olarak geçiyor sanırım dostum. Ancak Metro ile dediğim gibi taksi mesafesinde inebilirsiniz. Çok yakın değil istasyon. Ama taksi ile çok tutacak bir yol da değil.
-
yazmissiniz tamam @paretowilfredo
-
Vergi denetim kurulu Başkanlığı Eğitim merkezi cukurambarda bir ben mi gireceğim sınava yaw
-
@ParadoX Ben de yalnızca kendim olduğunu düşünmeye başlamıştım
-
@paretowilfredo çok sağol arkadaşım bilgiler için, Allah gönlüne göre versin inşallah alırsın emeğinin karşılığını, zor bir sınav hepimize kolaylık versin
-
@paretowilfredo Teşekkürler
-
@paretowilfredo hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. bulaşmayacak kalem demişsiniz kurşun kalem değil o zaman tükenmez kalem kullanıyoruz değil mi sınavda?
-
@işsizdegree Kurşun kalem sorular için kullanılabilir kardeşim. İsim kısmı için tükenmez kalem zorunlu muydu hatırlayamıyorum ancak tükenmez ile doldurmak daha iyi olur. Pilot kalem vs. bulaşabilir katlanınca. En sağlıklısı tükenmez kalem yine o kısım için.
-
@ParadoX hocam ben de çukurambardayım yalnız değilsin sgkzedeler olarak oraya atmışlar bizi heralde
-
@yldzkrc heralde öyle olmuş hocam. Sgk diye diye elimizde avucumuzda ne kadar zaman ne kadar emek varsa hepsi Zayi oldu gitti. Allahim sonumuzu hayreylesin insallah
-
Arkadaşlar bu başvuru formunu ilk girişte vermemiz yeterli mi yoksa kpss gibi her oturumda birer tane mi vermemiz gerekiyo temkinli olmak adına soruyorum:)
-
Sınava kpss den dolayı benim gibi çalışmadan girenler var mı
-
@uzman var rahat olabilirsin
-
@uzman ben de aynı. kafam rahat.
-
Kpss nin yorgunlugundan dolayi basvurup girmeyen de cok aday vardir.
-
çok istediğim halde 1 aydır devam eden rahatsızlığım yüzünden yola çıkamadım, neredeyse 1 aydır da raporluyum. 10 saat yol 12 saat sınavı kaldıracak duruma getiremedim kendimi. şu sınavı küçük bir farkla kaçıranlar hakkını helal etsin, çok istediydim gerçekten mümkün olmadı. umarım sgk teftiş'e kadar iyi olurum.
-
@uzman bende çalışan var mı onu merak ediyorum bu kadar yoğun sınav temposundan sonra
-
Maalesef bende calismadım. Sırf klasik sınav tecrübe si yasamak icin girecem