2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@Ayşem imecede var Gazi maaşı bura dolaysız üretim dolaylı die bari ona bakın
-
@mahmut8728 aynen hocam dogru söylüyorsunuz size katılıyorum ama sınavda sıklara bakınca digerleri kesin dolaysız geldi ve sosyal yardımın içinde para olduğu gibi mal da var o yüzden onu işaretledim.neyse hangisi dogru çıkarsa artık hepimiz mülakata hak kazınırız insallah
-
-
@Kullanıcıadi o zaman klasik guy cevabı hem a şıkkı hem d şıkkı.
-
@ucanizmirli sosyal yardimida ayni olarak dusunmek yaniltir bence. Destekleme alimlari dolaysiz degil dolayli kabul edilir. Ama tabi gib ne der bekleyip gorcez
-
@Kullanıcıadi sosyal yardımda kişiye direk yardım yapılıyor.senin söyleminle kömür direk adamın evinde olan birşey ama destekleme alımında devlet kişiye yardım yapmıyor firmaları sübvanse ediyor firmalarda satış fiyatını düşürüyor.Kişilerde bundan dolaylı olarak fayda sağlıyor satış fiyatı düşük malı almış oluyorlar.yani sosyal yardımlar direk destekleme alımı dolaylıdır
-
bu iki şıklı sorular iptal mi oluyo yoksa herkese doğru mu kabul ediliyo
-
@economistic 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi) içinde söyledi:
@Kullanıcıadi devlet sana bişey verirse doğrudan transfer, sana bi güzellik yaparsa dolaylı transfer.
Bu cevap işi bitirmiştir
-
@economistic bişey verincede güzellik yapmış olmuyor mu zaten
-
-
'Kıt kaynakların piyasa ya da devlet tarafından üretim faktörleri arasında dağıtılmasına gelir dağılımı denir.' soru aynen tanımın yapıldığı gibiydi. cevap Nominal gelir dağılımı arkadaşlar.Birincil,ikincil veya sektörel değil. 'Gelir dağılımı' , 'nominal gelir dağılımı' aynı kavramlar.Bu senenin denemelerinin birisinde aynı soru vardı kaynak Pelikan veya Yargı yayınları olması gerek.
-
@economistic daha açıklayıcı oldun
-
@ucanizmirli 2 şıktan birini işaretlediysen doğru sayarlar yanlış olan diğer iki şıkkı işaretlersen yanlış kabul edilir
-
Tamam Arkadaslar neden yanlis düşündüğümü anladım arkadaşın dediği gibi ben olaya dolaysız nakdi dolaylı ayni gibi bakıyorum .konuyu oyle hatırlıyorum Bu konunun doğrusu neydi dolaylı dolaysız ayrımı bu degil miydi? Tam olarak neye gore ayırıyorduk dolaylı dolaysız olması icin somut acıdan
-
@economistic ilk derece diyosa danistay olmayacak cevap benm yanlia bu durumda temyiz mercilere itiraz edilemiyodu cunku
-
İdareye savunma için cevap 15 gün değil mi dün otobüste baktım doğruydu. Bencede 30 ne demek¿ süre soruyor
-
@reagan ivedi yargılamada 15 gün.normalde 30 gün.
-
Bir de dünden beri idarede savunma süresi tartışılıyor onu da anlamadım. Soru idarede savunma süresi değil Yürütmenin durdurulmasında savunma hakkıydı. Bu savunmadan kasıt itiraz diye düşünüyorum çünkü 7 gün içinde itiraz edilmezse karar kesinleşir ve savunma diye bir hak kalmaz ortada.
-
İtiraz yürütmenin durdurulması ya da kabul edilmesi durumunda yapılır savunma karar alınmadan önce olması zorunlu bir şekil şartıdır
-
@vmyveyagtbmy Çok doğru haklısınız.Ters taraftan bakmışım