2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@vmyveyagtbmy kardeş bende öyle düşündüm ama phillips miş temelini atanda
-
@sametuzeyir onu su sekilde soruyorlar genelde philips egrisinin orjinali neyi inceler yada kim incelemistir .
-
@reagan tam hatrlayamiuorm bn dik iliski ypk diye onu isaretlemstim. Yeni klasiklerle ilgili sik neydi tam hatrliyomusunuz
-
@Mmrtz tam olarak soruyu hatırlıyorsanız yazar mısını? Ben benimki doğru demiyorum soruyu hatrlamıyorum sizin dediğinizde olabilir ama sınavda dikkatli yaptığımı hatırlıyorum diğer şıklarada bakarak.sorunun biraz ayrıntı olduğunu biliyorum çeldiriciydi fakat o monetaristi okuyarak ve soruya bakarak işaretledim
-
Sonuçlar ne zaman açıklanacak bilgisi olan var mı?
-
@kpssa kpss ye girmeyeceğim .
ayrıca o şıkta kabul eder değilde inceler gibi bir kelimeyle bitiriyordu cümleyi . öyle hatırlıyorum . -
Krdesm soru philp ile ilgili yanlistirdi.yeni klasikler frma yanilma modeli ile fiyat ile arz arasinda pzitf yonli iliski oldguna inanmislardir kisa donemde bu philp egrisini pozitf yapar. Benim oyle dusnuyorm dgru olguna inaniyorm acikcasi.monedrtler philp si uzn donemde incelynler zaten ve etkisiz oldgunu benimsemisler.
-
Monetaristlere göre kısa dönemde işçi yanılma modeli geçerli oldugu icin Philips egrisi analizi kısa dönemde geçerlidir ancak uzun dönemde hatalarindan ders alırlar bu yüzden uzun dönemde eğri diktir. Şıkta uzun dönemli Philips egrisi ni benimsemislerdir şeklindeydi
-
Gini katsyi soruni hatrlayan varmi
-
@endeks aynen oyle soru yanlistr diyor.
-
@economistic savunma süresi 30 günmüş arkadaşlar hocaya sordum kesin bilgi.
-
@OFLU61 tamam o zaman incelerse sizin dediğiniz olabilir. Ben yukarıda siz dik eğri olduğu için kabul eder yazmışsınız onun için açıkladım.yoksa soruda sizin dediğinizde olabilir
-
@Mmrtz foto nasil atiliyo hocam kisa ve uzun donemde dik diyorda kaynak atayyim gorseli istedim ancak diyo kisa donemde sok bir politika olursa o zaman gecerli diyor yeni klasikler icin
-
bu gece açıklanacak kim demiş. ???
-
@endeks ya çok saolun şunu yazdınız ya.ben monetarist yaptım soru biraz tersti evet sınavda şıkkı okuyup soruya baktım öyle işaretledim.şimdi incelemişlerdi diince acaba dedim ben mi kaçırdım soruda.benimsemişlerse zaten monetarisler uzun dönemde benimsememiş oluyor çünkü doğal işsizliğe döndüğü için.çok saolun bi an korkmuştum sınavda yanlışmı anladım diye
-
@endeks cevap bu durumda bu mu oluyor yani kisa donemde benimsemisler diye ben bunu kabul ettimde
-
@by123 monetarislerin uzun dönemde benimsemediği oluyor benim fikrim
-
Arkdaslar phillps sorusunun siklarinda monetaristler uzun dönem etkilerini inceler yazıyordu. Keynes kisa dönem etksini inceler diyodu. Yeni klasiklere göre 2 dönemde dik diyordu. Ve son olarak phillips tarafından ortaya atildi gbi bise diyordu.bende yeni klasik olani isaretledim ama yanlis sanirim. Sorunun siklari su yönde hatali bana göre. Monetaristlere göre su donemde dik veya söyledir demiyordu. Inceler diyodu e zaten bir formul belirleyip uzun dönemde diktir demesi de inceleme oluyor nereye cekersen oraya gdiiyr soru
-
@kpssa benimde boyle ama bakalm sevgili gib neyi benimsiyecek
-
@hobbes 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi) içinde söyledi:
@ekonomistt1 yanlis bilgilendirmek istemem ama elimde bir uluslararsi notu var ve bu konuyu tarife araçları tarife disi araclar olarak ayirmis . Tarife disi araçları da kendi icinde ayirmis miktar kisitlamasi vs diye ithalt kotasi ve ihracat subvansiyonu ayni kategoride yer aliyor .ama gumruk vergisi tarife araclarinda yani sormaya calistigi gumruk vergisi. Soru da hatirladigim haliyle dis ticarette seklindeydi.
aynen kardeşim. yasin çoban da noktayı koymuş zaten..