2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@Obra aslinda aşağılama değil mesele . Surekli su soru iptal olsun bu soru iptal olsun denilmesinden kaynakli olduğunu dusunuyorum. Tabiki kendim icin diyorum bende çözdüm ama 2 tur .sonrası konu çalıştım.
-
@Obra 12 kere imece dönen var ya ne demek bu başka kaynaklardan çalışan keriz mi. hadi 40-50 soru tutturdun imeceden gerisi nolcak. ondan sonra siz ihracat sübvansiyonu dediniz diye birbirimizi yeriz
-
İddialı olmak güzeldir kardeşim elbette. Fakat inat olmak kötüdür. İnatlık sizi eğer malınız, mülkünüz yoksa yalnız bırakır. Diyorum ki ben soruyu yanlış işaretledim ancak cevap budur kaynaklara göre. Literatür eleştirisi yapıyor herif ve herifler. Bakın literatür eleştirisi yapmanız da güzel bir şeydir fakat eğer yüksek lisans öğrencisi iseniz. İnanın ben de istiyorum her yaptığım doğru olsun da işte o iş öyle olmuyor. Çıkmış sorulara bakarak şunu söyleyebilirim: GİB doğru cevabı istemez, en doğru cevabı ister ve canı isterse yanlış cevabı da kabul edebilir. Kırdıysak, daralttıysak affola.
-
@ucanizmirli o senin tercihin. ister 12 kez döner ister 5576 seni ilgilendirmez. üç beş kişi dedi diye soru iptal edildiği nerede görülmüş? imece'ye bakmamışsın da gib'e de bakmamışsın ne yapar nasıl yapar diye.
-
@davetsiz bu çok iyiydi.:) Siz de İstanbul yazmıştınız di mi?
-
@turkkızı evet.
-
@Obra ben imece ye bakmadım demiyorum. 2 kere baktım hatta ama soruları sorgulama yeteneğim olduğu için hmn ihracat sübvansiyonuna atlamadım. Yoksa ezberlesem ihracat sübvansiyonunu işaretledim kafam rahat derdim
-
İnsanların aklında yanlış kalmasın diye yazıyorum!! Dış ticaret araçları 1.gümrük tarifesi 2.tarife dışı araçlar
Tarife dışı araçlar ise;
1.Miktar kısıtlamaları
a.ithalat kotaları b.ithalat yasakları c.döviz kontrolü d.çoklu kur sistemi
2.Yeni korumacılık
A.gönüllü ihtacat kosıtlamaları b.sağlık güvenlik çevre standartı
3.Sübvansiyonlar
a.İHRACAT SÜBVANSİYONLARI b.iç piyasaya dönük endüstrilere sübvansiyon
4.ithalat ve ihracat vergileri
5.monopoller ve karteller kaynak:Halil Seyidoğlu -
@ucanizmirli atlarsa atlamış hocam. seni ne ilgilendirir? sen full mü yaptın? senin atladığın soruları ne yapacağız?
-
Eskiden buralar dutluktu
-
@Obra @ucanizmirli öpüşüp barışın, siz kardeşsiniz. ikiniz de haklısınız.
-
@davetsiz netleriniz nasıl hocam
-
@ucanizmirli bence de yapma zaten her yenileme kelimesi gördüğünde özel fona atlayan sen, imeceyi çozdugu için subvansiyon cevabına atlayan kisilere hakaretvari hitabi pek dogru olmuyor çünkü.
-
@turkkızı 82 bekliyorum
-
@Obra ben ful yapmadım ama her yanlışım için soru hatalı iptal ettirelim demiyorum. Ayrıca öyle sınırda bi puanım da yok burda ortalığı birbirine katayım. Ben sadece haklının doğrunun yanındayım
-
@pyle Ben cevap için şahsi fikrim demiyorum,insanların hakkına girilmemesi tek temennim.Ben yeterince araştırdım hiç merak etmeyin siz.Yeni korumacılık dediğiniz şeyin içeriği, görünmez engeller ve gönüllü ihracat kısıtlamalarından oluşuyor.İhracat sübvansiyonları farklı bir şey.
-
@ucanizmirli yok sübvansiyona atlayıp yanlış işaretleyenlere laf atıyorsun resmen. bir soru üzerinden millete laf çakma hakkını nereden buluyorsun? sana soruyorum o yanlış yaptığın soruda niye atladın yanlış şıkka. yapsaydın doğrusunu.
-
@davetsiz iyi puan. hayırlısı olsun hepimiz için inşallah
-
Eskiden duyumcu deyince Galatasaray'ın transfer edeceği futbolcular hakkında duyumu olan adamlar gelirdi aklıma, suan gelir idaresi başkanlığı içinde bağlantısı olan duyumcular anlamı çıkarıyorum. Dünya değişiyor...
-
@Obra vurdu gol oldu galiba o sırada sorgulama yetisini kaybetmiş arkadaş ondan atlamis yanlış sıklara