Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@Muslum bazilarina gelmis ama bana da gelen olmadi muhtara da gidip sormadim.
-
@ebruuu herkese gelmesi şart mı peki hocam polislerin güvenlik soruşturması için ? Akşam 6'ya kadar evde mutlaka 1 kişiyi tutuyoruz güvenlik soruşturması için gelirler diye, çok kötü durumumuz .
-
@Muslum ya vallahi aylardır aynı muhabbeti yapıyoruz burada gelmesine gerek var mı diye bizim eve emniyetten tek sefer geldiler adres teyiti galiba o da milli savunma bakanlığıydı sonrasında sadece komşu ve yöneticilere gelip sormuşlar 3-4 kez ama onlar polis mi istihbarat mı bilemem ve hangi kurum için geldiler bilmiyorum tek bildiğim BDDK için gelen olmadı ve mülakattan elendiğimi öğrendim belkide hiç soruşturma bile yapmadılar zaten almayacakları için. Bu meseleye sizler gibi ben de kafayo taktım fakat tam olarak sistem nasıl tam bilen yok ya da açıklamak istemiyor.
-
@Muslum benim ilk guvenlik sorusturmam herhangi bir bilgimde yok acikcasi. Herkesin evine gelmiyorlardir belki de adres teyiti sonucta.
-
@oguzhan24 Baslikla alakasiz ama bddk nin mulakatina girdin diye sormak istiyorum sonucta alan sinavina girdin mulakatta ne tip sorular geliyor alan sorulari mi agirlikta genel sorular mi ? genel kültur falan sordular mi ? Bankacilikla alakali seylere falan calisalim mi?
-
@ebruuu tüm alanlardan soru var hepsi bankacılık ve ekonomi ile ilgiliydi genel kültür yok denebilir daha çok ekonomik ve finansal kavramlar soruluyor spk da muhtemelen sermaye piyasaları ve finans ağırlıklı olur. Belki zorlamak için türev enstrümanları sorabilir
-
@oguzhan24 tesekkür ederim bilgilerin icin.
-
Acaba soruşturma sonrası tüm liste çağırılır mı yoksa soruşturma sonuçlarına göre mi yeniden liste hazırlarlar?
-
@oguzhan24 Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017) içinde söyledi:
Acaba soruşturma sonrası tüm liste çağırılır mı yoksa soruşturma sonuçlarına göre mi yeniden liste hazırlarlar?
O liste değişmez hocam, sizce Eylül sonuna kadar bu mülakat tarihleri belli olur mu?
-
@Muslum vallahi benim pek öngörüm yok spk için NŞA da bu ay belli olması normal olan çünkü bddk ile aynı hafta belgeleri istedi ve bddk açıkladı malum. Ama spk için kişi sayısı daha fazla belki ekim içerisinde açıklanır. Ben bu liste konusunda hala şüpheliyim eğer liste değişmeyecekse o zaman neden güvenlik soruşturması önce yapılır ki muhtemelen mülakata daha az sayıda kişi çağrılır diye düşünüyorum.
-
@oguzhan24 listeyi degistirmezler bence sorusturma sirasinda elenen olursa zaten alinmayacak ise degisen bir sey olmaz bizim icin.
-
@ebruuu öyle ama bunu liste ile yaparlar durduk yere mülakata çağırmazlar zaman kaybı onlar için de.
-
@oguzhan24 listeyi değiştirmek gibi bir şey olmaz çünkü kanuni olarak kazanan herkesin mülakat hakkı var. Mülakata çağırıp orada elerler.
-
@arya yapılan soruşturma güvenlik için ise kanuni olarak illa bir yol bulunur gibi geliyor yoksa önce yapmanın pek anlamı kalmıyor. Yok eğer şahsın kendisi ile problem oluşturmayan bir mesele ise neden soruşturmaya dayalı eleme yapılsın yani eğer elenecekse suç unsuru bir mesele olması lazım ki önceden yapılan soruşturm gereği suç işleyen ya da işleyebilecek kişileri mülakata almanınpek anlamı var mı? Hem bu şekilde düşünüldüğünde mülakatı bu ay yapıp bir dahaki ay hem mülakat hem güvenlik sorulturmaları birlikte sonuçlanabilirdi yani önce yapılmasının ben sebebi olduğunu düşünüyorum zaten soruşturmalar uzun sürüyor bir de mülakat uzun sürmesin demiş olabilirler. Bu sayede az kişi ile görüşüp daha verimli ve hızlı bir mülakat süreci geçirilebilir hatta isterlerse 1-2 günde belli olur.
-
@oguzhan24 Haklisin ama kurumun nasil davranacagini bilemiyoruz onlar zaman kaybi falan diye dusunmezler zaten kac kisinin sorusturmasi temiz cikmayacak olsa olsa 1-2 kisi olur diye dusunuyorum onlar da bunu onemsemez bence. Mulakat sonuclarini cok cabuk acikliyorlar diye duymustum. Onemli olan 2. atamadan once bu islerin hallolmasi kadrolar yanmasin
-
@ebruuu 2. atamadan önce derken nasıl yanabilir? Ben çok atama sürecini bilmiyorum daha doğrusu daha mülakata girdiğimiz yok bunu dert ediyorum o da saçma ama insan yine de ümitleniyor. Konu hakkında bilgi verir misiniz?
-
@oguzhan24 bu benim elimde kalan son is. Bi daha kpss ye hazirlanmamak icin duz memurluk yazicam eger bu sonuclanmazsa. Simdi 2017/2 de kpss de atandim diyelim sonra da buranin mulakatini gectim diyelim spk yi tercih edicem kendi bolumum oldugu icin Benim merkezi atamada kazandigim kadro bosa cikmis olacak. Lutfen kimse kizmasin amac kadroyu yakmak degil mecbur olmasam zaten yapmam bir cok insan da eminim boyle yapiyor. O yuzden bu aciktan alimlarin merkezi atamadan once sonuclanmasi cok onemli.
-
............
-
@ebruuu p3 kaç ebru?
-
@ebruuu Kimsenin kızmaya hakkı yok evet normal bir süreç olur kişi tercih yapmaması gerekir ama bu öyle bir durum değil verile emekler yıllar çöpe giddiyor bir de üstüne işsizlik belası var bence en doğrusunu yapıyorsunuz Allah yardımcınız olsun ben böyle bir tercih yapmadım hem bahsettiğiniz durumdan ötürü hem de kibrimi kıramadım gidip ilk 10 a gir ardından düz memurluk yaz içim acırdı hakikaten ve bunu başka kurumu beklerken yapmak yani istemeden çalışmak ayrı bir dert benim için. Fakat dediim gibi böyle bir dönemde sizin gibi yapan arkadaşların eleştiri alacak yanı yok doğru olanı yapıyorsunuz bence açıkçası benim son umudum az da olsa buraya bağlı SPK da olmaz ise daha iş aramamaya karar verdim özelde iş bulamıyorum zaten tecrübem az diye, kimse de demiyor gelsin çalışsın tecrübe edinsin sanki gökten iniyor bu tecrübe.