Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Kesinlikle öyle. İçimizdeki Şeytan ve Kürk Mantolu Madonna' yı okurken de çok etkilenmiştim ama Kuyucaklı Yusuf içimi daha bi sızlattı.Her satırını çizdim hemen hemen bunu da paylaşmadan geçemedim.
-
@bombiksmori @hü-sbky buda peygamber olabilir yada olmayabilir buna dair bir bilgimiz yok ancak metinde vahiy kaynağı olmadan Allah'ı konuşturmak var bu çok daha büyük bir sıkıntı. Kötü bir niyet yok belki ama anlatılmak istenilenin başka bir benzetme üzerinden yapılması daha sağlıklı olurdu.
-
"şaraba yakınlığımız üzümü sevmemizden değil, biz ezilenlerin yanındayız hepsi bu."
-
"Lugat bidayet değil neticedir.
Lugatler insana düşünmeyi öğretmezler.
Lugat, merdivenlerin tutamaklarıdır ki ihtiyaç anında tutar geçersiniz"Hal dili,
lugatın en güçlüsü. -
...
Ben bilmiyordum.
Doğuran ve emziren bilmiyordu.
Ve büyütüp yetiştiren de bilmiyordu.
Sıra arkadaşlarım, top oynadığım çocuklar, bindiğim dolmuşun şoförü bilmiyordu.
İtiraz ettiğim ilk öğretmen,
Karşısına dikildiğim ilk müdür,
Muhalefet şerhi ile doldurduğum sınav kağıdıma sıfır veren akademisyen de bilmiyordu.
Ama biliyorum, Yaradan biliyordu.
Her şeyi bildiği gibi.
Çağ, zaman, coğrafya, süreçler hepsi mukadder olanın küçük birer parçası.
Ben hepsinin ortasında,
Hayatların kenarında,
Ruhların anaforunda,
Her gün,
Ve her gece
Dehrin içinde,
Devrin dışında olacaktım.
Dün,
Bugün,
Yarın arasında bir seyyahım.
Çünkü ne bendime sığdım,
Ne de bedenime hapsoldum.
Hak çizdi, ben çizildim.
Kudret kalemi yazdı,
Ben; ben oldum. -
Hasret...
-
...
Ucu düğümsüz iplikler gibi,
Dikildiğimiz yerden sökülüyoruz.
Kaçırılmış bir ilmeğe dönüşüyor,
Kurduğumuz cümlelerin ağırlığında kelimeler.
Elimizi uzatmaktan aciz,
Yok oluşlara seyirci kalıyoruz.
Ve nihayetinde
Sırtımızı çevirdiğimiz bir çift gözün yetimliğinde,
Yitip gidiyoruz. -
Varlık ruhu terk eder, gözüm gözünden ayrılınca
Bendeki aşk altın misali, ağırlığınca! -
Bir Allah dostu çocuklara bayram harçlığı verirken şöyle dua buyururmuş:
"Cebinde çok olsun
Gönlünde yok olsun"Bu bayram olmadı belki ama diğer bayramda harçlık vermek dileği ile
-
Gül Sunal'dan rahmetli Kemal Sunal'a
Gitmeseydin, saklambaç oynardık yine evin içinde... Saklandığın yerden dakikalarca çıkmaz, çocuklar seni bulduğunda en çok sen bağırırdın heyecandan. Sabırla beklerdin nefes almadan, seni bulmalarını, kim bilir hangi kapının arkasında, küvetin içinde, yatağın altında...
Gitmeseydin, futbol oynardık salonun ortasında... Topu vermemek için ayağıma vurmana, günlerce topallamaya razıyım.
Gitmeseydin, vallahi az konuşurdum... Sen, gazete-kitap okurken yanında sessiz durmaya çalışırdım...
Gitmeseydin, çiğköfte yapardık. “Olmuş mu olmamış mı?” diye tavana, duvarlara atmanıza, beni çıldırtmanıza ses çıkarmazdım...
Olana razı olup, isyan etmeden beklemek en iyisi!.. Tamam...
Böyle devam edeceğim...
O varmış gibi...
Dolapları onun düzenlediği gibi, eşyalarına dokunmadan, yaşadığı sürece büyük bir özenle koruduğu kostümlerini, aksesuarlarını, belgelerini aynı özenle saklayarak, yatağın ‘sol tarafına’ asla geçmeden yaşıyorum.
O varmış gibi... -
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır)
-
-
Sanma ki zalimin ettiği kardır,
Mazlumun ahı, indirir şahı.
Her şeyin bir vakti vardır
Yunus EmreARAKAN
-
Kurumuş toprak gibiyim
Zamansız yağmur beklerim -
-
Sanki bütün ömrünce doğruya ulaşmak için çırpınıp durmuş, tam doğruyu buldu sanırken bu sefer de doğru değişmişti.
-
Kaçağım
Eşkıya aşklar yaşarım durmadan
Kaşla göz
Dağla uçurum arası
Konar göçerim
Sürgünlüğümü yurtlanmaz yerleşik sevdalar. -
"Umutsuzluğumu büyütüyorum" diyorsun, yalan! Var olmak bir umudun sözcüsü olmaktır aynı zamanda. Yazar da olsan böyle, ıhlamur ağacı da. Elinden gelmez ki umutsuz olmak. Yazı makinesinin harfleri oynadığı sürece umut var senin içinde. Değişmez bir yazgı bu. Bilimsel düşünceye de uygunluğu caba. Sıkıntı var, boğuntu var, tedirginlik var, çirkinlik, yalan, her şey var. Ama hep umut var her şeyin içinde. Kısacası, yaşamın gereği, umutlu olmak zorunda insan.
Edip Cansever
-
Bazen biri çıkar ve tüm karanlığı aydınlatır,
Sonra sen yıllarca kutlarsın bu ZAFERİ,
BAYRAM tadında..30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
-
Vatan toprağının her karışına izleri sinmiş, muzaffer ataların torunu olmak ne tarifsiz bir gurur imiş!
Rahmetle ve minnetle.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!