Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Seni seviyorum inan bana !
- Beni sevdiğine dair kanıt göster ?
- Kanıt inancı öldürür. Eğer kanıt gösterirsem seni sevdiğimi bilirsin. Ben “seni sevdiğimi bilmeni” değil, seni sevdiğime “ inanmanı" istiyorum.
- Neden ?
- Çünkü bilmek beyinle, inanmak kalple yapılan bir iştir. Ve ben, kalbini beynine tercih ederim..
Kasımda Aşk Başkadır
-
...
siz hiç sevgi nedir bilir misiniz?
bir martının gagasından öptünüz mü mesela
kırılmış kanadına dokundunuz mu bir güvercinin
bir serçenin üşümüş nefesini, nefesinizde ısıttınız mı
bir karıncanın elinden tutup yuvasına götürdünüz mü,
yükünü taşıdınız mı sırtınızda
kedilere, köpeklere su verdiniz mi
bir dalın kırılmışlığına
bir çiçeğin incinmişliğine sarıldınız mı,
öpüp okşadınız mı denizleri,
dağları
ve bütün tabiatı?sahi, siz hiç insan oldunuz mu?
-Serkan Uçar
-
İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Yağmura bakmayı cam arkasından
İnsandan insana şükür ki fark varSezai Karakoç
-
"bazen oturur ve düşünürüm. diğer zamanlar ise oturur ve içerim. ama çoğu zaman sadece otururum."
-
Ne kadar da zavallisin çıkarların uğruna karakterinden ödün verirken,
Ne kadar da korkaksin yüzüne baktiğimda gözlerini kacirirken,yalanlarini suratina bir bir sayacagimi hisseder gibi..
Kötu niyetin zihnini örümcek ağı gibi sardiginda ne kadar da küçüksun gözümde bir toz zerresinden hallice..
Yargilarken birilerini bilmeden yasadiklarini, ne kadar da kararmis kalbin kömür karasinca,zifiri..
Hor görürken ezilmişi, mazlumu,ne kadar da zalimsin, onlarin kotu sonlarindan bi haber.
Kimse yasattigini yasamadan göçmezken bu alemden,
Ne kadar da bi habersin Allah'in yüce adaletinden. -
Eylül;
İlk göz ağrısı mı?
ilk güz ağrısı mı? -
Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya;
Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi.
Dalıp, sokaklar kadar esrarlı bir uykuya,
Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi... -
İçim içimden geçti
İçim içime geçti
İçim içim geçti
Dur diyen olmadı
Gitti git dedi
İçim içimden bitti.. -
...
Mimlenmişsin,
Onlar seni ısırmadan
Sen onları yemelisin. -
...
Devriyeler çıkar şimdi, bütün ışıklarını söndür
Sorduğum hiçbir soruyu geri almıyorum ey sokak.
Ve dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük..Ahmet Telli.
-
Geldikti bir zaman Sarı Saltık'la Asya'dan,
Bir bir Diyâr-ı Rûm'a dağıldık Sakarya'dan.
Yahya Kemal Beyatlı -
Anneannemin çok sevdiğim bi lafı var,onu geceye bırakmak istedim:Oldu da büzmecesi mi kaldı?
-
"Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İZMİR hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır!”
Mustafa Kemal ATATÜRKKUTLU OLSUN!
-
Geldikleri gibi gittiler mi? Gittiler!
Denize döktük mü? Döktük!
Çok şükür bu toprakları bize vatan eyleyen Allah'a.#9Eylül
-
Hangi zorluğu yenmemiş insanoğlu.
Hele taşıyorsa içinde bu insanca sevgiyi.
Güzel günler zorlu duraklardan geçer sevdiğim.
Damla damla birikiyor insan.
Damla damla sevgili...
Bir gün akıp gideceğiz hayata...
Duvarlar yıkılacak, açılacak bütün kapılar bilesin.
Yılmaz Güney....
Hadi kalk
İzmir'lere filan gidelim.
Turgut Uyar -
Kim bu Erol egemen ya...
-
Sorun ne biliyormusun?
Sorun senin gerçekleştirmek için çırpındığın hayallerini başkalarının bakkaldan ekmek almaya gidiyormuşcasına kolay gerçekleştirmesi.HEM DE HİÇ HAKETMEDEN..Behzat Ç
-
...
Ne Dünya aynı kaldı bugünden sonra,
Ne de biz. -
...
Hep merak ederim ne istersin benden? Sorarım sana, ona ve kendime. Yine midem tuttu mesela, yüzümün ekşimesi ondan. Başım yine zonkluyor. Yine duman altı odam. Dolapta yine unutulmuş bir şeyler var ve yine yarıdan biraz fazlası kesilmiş, ne yarım kalmış ne de tükenmiş bir ekmek kaderine terk edilmiş halde. Köfteye ufalanmak mıdır kaderi? Yoksa ısıtılmak mı bir kahvaltı sofrasına bilinmez. Çay soğumuş, tırnaklar kemirilmiş. Bıyıklar düzeltilmeyeli çok olmuş yine. Yasal sınırların dışında kapamış dudağımı. Kelimelerimi saklarcasına parmaklık olmuş ağzımın ortasına. Gözlerim yine çökmüş, yine sandalyede kestirilmiş, yatak ne içine girilmiş ne düzeltilmiş. Gözlük kir içinde, zaten buğulu görüntü bir de puslu. Güneş de girmemiş doktor da evime.
Tek bir yanıt. Beni ben eden ne varsa, geleceğe, hayata dair, insana ve insana dair bildiğim ne varsa, onlar için çocuk. Çünkü biz, güzel bir gelecek isteriz dünya için. Senin için ve bizim için. Çocukları kış gelmeden evine gitsin, yolları güzel temizlensin isteriz yurdumuzun. Emeğinin ekmeğini yollarda arayanlar iki belediye serserisince edilmesin ekmeğinden isteriz. Adalet isteriz mesela, adil olunsun isteriz iyilere de kötülere de. Geceler güzellikleri örtse de pisliği gizlemesin isteriz. Evlatlarımızın damarlarında dolaşan zehri, fuhşiyatı ve zalimliği meşru kılamasın karanlıklar. Ve biz güneş doğmadan doğanlar, biraz serseri, çok kavgacı, umudu daim adamlar, seni yanımızda isteriz. Bunu biliyorsun çocuk.
Bu kavga sen olmadan edilemez.
Edilmesi teklif dâhi edilemez....
-
Pembe perdeler asmadim gözkapaklarima.Gerceklerle yüzlestim, kaçmadim.Görmezden gelmedim adaletsizlikleri.Yok saymadim zorluklari, kötulerin amip gibi cogaldigi, iyi insanlarin giderek azaldigi bu dunyada mucadele ettim tum inancimi yanima alarak.
Ezilene bir tekmenin daha atildigi, ezenin alkislanip yuceltildigi bir dunya burasi.Bebegine sut alacak parasi dahi olmayan annelerin gözyaslariyla sulanan, patronlarin parayla insan satin almaya calistiklari bir zindan.
Calismak zorunda olan küçücük cocuklari gordukce utaniyorum kendimden, dert saydiklarim icin akittigim gozyaslarindan utaniyorum.Soguk kış gunlerinde sokakta kartonun uzerinde yatanlari gordukce evimin sicakligindan utaniyorum.Siddete maruz kalanlarin, tacize ugrayanlarin haberlerini okudukca, elimden bisey gelmeyisine kiziyorum.
Bir emekcinin nasirli ellerine ilac olana kadar, patronlari tarafindan köle gibi kullanilanlarin ayaklarindaki zincirler kirilana kadar, ezilenlerin, siddet görenlerin acilari dinene kadar, annelerin gözyaslari kahkahalara donusene kadar mucadele edicem.
Gelin hep birlikte Gökkusagiyla boyayalim gökyuzunu, rengarenk.Gecmeye calissin altindan mutlu cocuklar.Güneş doğsun madende calisan iscilerin yüreklerine, ellerinin karasi dunyayi temizlesin.Gelin bölüselim ekmegimizi, sadece oruc tutarak anlamayalim açlarin halinden, el verelim, yürek verelim, umut olalali, ses olalim.Bir olalim.Gelin.