Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
… ve hikaye bitti. Koskoca iki insan – ama çocukça inatlarıyla- ayrı ayrı dünyayı kurtarabileceğine inanan iki insan, beraber bir fidanı yeşertemedi. Çiçeklenmesini, tomurcuklanmasını izleyip, meyvesini toplamak vardı, olmadı.
Saflığına, samimiyetine inandığım hislerimden başka bir şey almadım yanıma bu yola çıkarken. Bu yolun ölçü, tartı, hesap yolu olduğunu bilmezdim, bir hikaye korkusuzca yazılmalıydı. Bu yolda ne yaşadığımı sadece ben biliyorum, sormayan öğrenemedi, öğrenemeyecek.
İmtihanlar, ağır, acı sözler umutlarımı günden güne bitirdi. Gün gün azaldım, tükendim. Bunları, bu hikayeye ayırdığım son nefesimle, zorlanarak yazıyorum. Dilime gelen acı sözleri uzun zamandır yaptığım gibi yutkunarak, bir kez daha tecrübe ederek insana en çok kıyamadıklarının kıydığını.
Her şey içimde, benimle, kapısı çalınsın diye devamlı bekleyip bir pencereyi tıklatmayanlar bilemedi, çözemedi, hiçbir şeyi çözemeyecek.
Bir kelimesini dahi saatlerce düşündüğüm satırlara, sesine ses verdiklerime, sözlere, şiirlere, şarkılara, yüreğin her türlü sesine artık hem sağır hem dilsizim. En başta da kendi gönül sesime. Bir daha duymayayım diye onu en uzak yere kilitledim.
-başlamadan biten bir hikayenin son mektubundan önemsiz bazı satırlar-
-
zulmün olduğu yerde rahmet yoktur ama Adnan Yücel üstadın şiirleri vardır.
....
Saraylar saltanatlar çöker
kan susar birgün
zulüm biter.
menekşelerde açılır üstümüzde
leylaklarda güler.
bugünlerden geriye,
bir yarına gidenler kalır
bir de yarınlar için direnenler.
... -
Ben işçi çocuğuyum evladım
demiryolu atölyesi işçilerinden
emekli Şükrü'nün oğluyum
ekmekle doydu karnım
ekmekle avutuldum
ekmekle korkutuldum
sen sofraya havyar da koysan kuzu kızartması da
önce ekmeğe varır elim
çilemin adı benim
ekmek kavgasıHiçbirşey istemedim bu dünyadan
kendim için
ne köşk ne araba ne de para
tükürmüşsem içine
senin tapındığın o sıfatların
satıyorsam emeğimi yok pahasına
ben işçi çocuğuyum evladım
benim davam başka davaHasan Hüseyin Korkmazgil
-
Tüm Yaşar Usta'ların bayramı kutlu olsun !
-
Mümkün mü, emeklemeden koşmak?
https://youtu.be/gD7j7qC2hmo -
...
Görmesen bile denizi
Yukarıya çevir gözü
Deniz dibidir gökyüzü
Aldırma gönül, aldırmaDertlerin kalkınca şaha
Bir sitem yolla Allah'a
Görecek günler var daha
Aldırma gönül, aldırmaSabahattin Ali - Mapushane Türküleri
-
Değdi mi gittiğine?
Elin... Gözün... Tenin...
Değdi değil mi gittiğine?Emre GÖKÇE
-
İnsanin hayalleri hiç yaşlanmıyor:(
-
@1umut Körebe oynamak gibiydi aşk. Hepimiz kördük, ebemizi gördük...
-
@cinnamon haahhah ben de diyorum ne diyor:))
çok haklı bi söylem, yazanı yürekten alkışlıyorum -
@cinnamon Yapma böyle şeyler keserim bağlantını
-
@paretowilfredo :))))))))))))))))
-
@paretowilfredo Hep arabesk olmuyor, arada böyle şeyler serpiştirmek lazım araya. Hele de sayfanın başlığı "Geceye bir söz bir şiir bırak :)" olup gülücükle bitiyorken:)
-
@cinnamon Hiç deme onu. Ne zaman biraz fazla gülsek, umutlansak, göğe çıksak biri aşağı atıyor. Aman çok gülmeyelim şimdi biri bir şey yapar kesin.
-
Gözlerinde telaş, yıllar sence yavaş
Acelen ne bekle Firuze -
@paretowilfredo O zaman eski moda geri dönüyor ve aşağıya şu sözü iliştiriyorum dostum...
"Gariptir kadınlar... Kendilerini güldüren erkekleri sadece severler; onları ağlatanlara ise aşık olurlar..."
Oscar WILDE
-
@cinnamon Bu Aşk'ın ne olduğunu bilecek yüreğe, her şeyden evvel bir yüreğe sahip olanlar için geçerli önermedir. Bağımlılık, kontrol altında olma isteği ve daha nice kandırmacalar içindeki fanilerin durumu ile bunu bir tutmamak lazım.
Aşk, sevgi öyle herkesin destursuz ağzına alabileceği kelamlar değil. Ne Aşık olmak öyle kolaydır, ne maşuk olmak öyle ucuzdur. Herkes ustasından gördüğünü yapar. Ustası yürek olmayanlar ancak yıkmayı iyi bilirler, dahasını değil.
Ve buradan Game of Thrones'a atıf yaparak şunu ekleyeyim; Yürek Unutmaz, Affetmez. -
"Anladım ki dünya alem perdesinde ben de bir gölgeymişim, asıldan nasibim var ama şimdilik suretmişim."
Nazan Bekiroğlu
-
“Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu. İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu."
Pir Sultan Abdal
-
"Ve kar taneleri gibi yaşıyoruz şu sıra,
Birbirimize değmeden ayrı ayrı eriyerek..."Metin Üstündağ