Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Sigaram elimde seni düşündüm bu gece
Sevginin ateşi yüreğimin derinliklerinde
Dalmış gitmiştim, gözlerinin ufkunda
Düşündükçe yokoldum, uykusuz rüyalarda.. -
@otuzyılsavaşı tövbeler olsun hocam şu iki yazıyı da okuyunca hem travma geçirdim hem strese girdim
-
...
Bir kent, viran, yalan bir kent mahkûm eden seni; beklemeyeceksin temizlensin diye sokakları. Göğü açılsın diye ummaktan vazgeçeceksin ciğerleri kötülük soluyan insanlarla dolu o kentte. Düşünü talan eden fırtınalara açıp yelkenini denizin ardına çevir yüzünü. Her esişte taşısın seni çağıran o kentten uzaktaki düşlerine. Zor deme, zor olan dayanmak cam kırıkları fırlatan o bakışlara, bilmeyen yüreğin naifliğini o kem sözlere ve günden güne tükenmelere. Yeni bir kent inşa etmekten zor düzenin yok ettiği kenti yalandan yamalarla tamir etmek. En güzeli bırakmalı, zehir saçan seslerinin yankılarında yok olsunlar. Bırak itinayla parlattıkları maskelerinde soluksuz boğulsunlar. Sen çık yola, yüreğin rehber ise Hak yarendir sana bilesin. Bin yıl yetecek düş tohumu al heybene, bin yıl yürü ve bitmez bu yolculuk deme.
En kötü mezrayı terk bile hüzün verir, bilirim. Bilirim ağırdır yükü yüreğin, gamını da al ve bir yol bul kendine. Çık o yola ve korkma, her durakta biraz daha hafifleyerek, her molada bir yudum sıcak çay ile iyileşerek, düşerek ve düşleyerek varacaksın, varılacak olana....
-
travmanın çözümü belli stres için de;
Stresle başa çıkmak icin yeni arkadaşlıklar kuruyoruz. Tanışma ve ailenin büyümesi için orta derecede stress ve kaygı gerekiyor.
(Ucn3 and CRF-R2 in the medial amygdala regulate complex social dynamics” by Yair Shemesh, Oren Forkosh, Mathias Mahn, Sergey Anpilov, Yehezkel Sztainberg, Sharon Manashirov, Tamar Shlapobersky, Evan Elliott, Laure Tabouy, Gili Ezra, Elaine S Adler, Yair J Ben-Efraim, Shosh Gil, Yael Kuperman, Sharon Haramati, Julien Dine, Matthias Eder, Jan M Deussing, Elad Schneidman, Ofer Yizhar and Alon Chen in Nature Neuroscience. Published online July 18 2116 doi:10.1038/nn.4346)
-
@1903bjk "Zorluk içinde kolaylık vardır" Hatırladıklarımız bize birşeyler anlatır:tecrübe ya da tecrübeleşememiş anılar. Kabul etmedikçe katilimiz olmaya devam eder tecrübeleşememişleri. Onaylamasanız da verdiklerini kabullenmek huzur getiriyor. Görebildiğim kadarıyla naçizane bırakayım size.
-
Stresle başa çıkmanın yegane yolu çay icmektir:)
-
@elisa O da içerden kaynatıyor bir yerde ama yine de çay dosttur, candır
-
@hayatım-sınav
Ne güzel yazmissiniz tesekkur ederim:)
Evet yasadigimiz her sey iyisiyle kotusuyle bi tecrube hayatimizda, her birinin katkisi var. "Hayatimiz sinav" onu da kabul ediyorum:)
Ama hatirlamak yoruyo bazen. Unutmak istiyorum 1 dakikaligina da olsa. Gecmisi, gelecegi, an'ı..Yorgun zihnimi biraz dinlendirmek istiyorum. Cok mu sey istiyorum:) -
@elisa
Ooo biri çay mı dediiiii toplanın hemen sobanın başına -
@1903bjk hepimize başımızı taşıyabilecek bir omuz lazım. Çok mu? ben de sorguluyorum bunu
-
@1903bjk ben icmem bu saatte uykum kaçar:))
-
@elisa
Ah keske uykumuzu kaciran tek sey çay olsa:(( -
Bana çay yok mu dostlar? o.O
-
@paretowilfredo
Ben de tam size çay yok mu yaziyodum
Uykusuz tayfaya çay lazim -
@paretowilfredo Demlik sizde
-
@1903bjk Kafamda deli sorular, üstüne bir de çay çık çık sonra niye hastayım -_-
-
Kahve ve çay içmek şeker hastalığı (tip 2 diyabet) riskini % 15-20 azaltmakta
(Shilpa Bhupathiraju et al. Changes in coffee intake and subsequent risk of type 2 diabetes: three large cohorts of US men and women. Diabetologia, April 2014 DOI: 10.1007/s00125-014-3235-7)
:))
-
@hayatım-sınav
O zaman @otuzyılsavaşı ' na yönlendiriyorum sizi sevgili deu'lum hastaliklara bitkisel çözumler kendisinde -
Eyvallah dostlar
Şeker kullanmam ama size şeker tadında bir şiir bırakayım şuraya;
...
Senin o gözlerinin gamzelendiği
Çay bahçesi gökyüzüne karıştı çoktanBahçe değil zülüflerinden bir salıncaktı
Kediler çınarlardan dökülür dökülürdüBir baş dönmesiyle evler hayaldi
Bir baş dönmesiyle dünya hatıraAlınlarının ortasında bir saat kulesi
İnsanlar sonsuzluğa bakıyor hâlâCeplerde bir avuç çakıl taşı
Hangi denizi ne kadar ısıtırsaSönmüş ateşlerde bir pervane
Masadan masaya yakıyor kanatlarınıHerkesin kalbinde bir Şehrazat masalı
Sabaha çıkmıyor kimsenin gecesiÖlüm izin verdikçe gider otururdum
Bozkır izin verdikçe görünürdü denizSonra o parmaklarda halkalanan rüzgâr
Dünyanın bütün acılarıyla tıkanırdıBir gün bu sözler de gök bahçelerinde
Bir nar masalı biliyorumEy gövdede çiçeklenen zaman
Kendini sevmeden kimseyi sevemezmiş insan.Şükrü ERBAŞ
-
@otuzyılsavaşı, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
Kahve ve çay içmek şeker hastalığı (tip 2 diyabet) riskini % 15-20 azaltmakta
(Shilpa Bhupathiraju et al. Changes in coffee intake and subsequent risk of type 2 diabetes: three large cohorts of US men and women. Diabetologia, April 2014 DOI: 10.1007/s00125-014-3235-7)
:))
Koş koş bak faydasi varmis @Hayatım-Sınav