Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@2525 iyi ki tek başina ve dimdik durmuş:)
-
...
Şiiri, cici olduğu için değil insan ırkının birer mensubu olduğumuz için yazıp okuruz. Ve insan ırkı, tutku doludur. Tıp, hukuk, işletme, mühendislik… Bunlar asil meşgalelerdir ve hayatı sürdürmek için gereklidir. Ama şiir; güzellik, romantizm, aşk… Bunlar; hayatı, uğruna sürdürdüğümüz şeylerdir.
-Ölü Ozanlar Derneği
Sıradanlıktan uzak; içinde güzellik barındıran, en nitelikli yapıtlardan.
'Vakit varken tomurcukları topla'
-
...
Sız artık su geçirmez duvarlarımdan; ak yüreğime doğru, dağıl, dağıt...
İçimde dönüp durur, en yanık türküleri tutuşturacak bir ağıt...
Nereye kadar sürer bu kavga, sensiz kaç gece daha söner; söyle kaç şiir okunur tükenmeyen yokluğunda?
Bir serçe misali; önemsiz, küçük adımlarla ve o ufacık kalbin çırpınışı gibi tarifsiz bir heyecanla yürüyorum kıyılarına.../belki birgün tüm gemileri yakıp ben gelirim kapına, duymaktan korktuğun cümleleri dizerim yoluna/
-
“Bazı şeyler için artık sabrım yok; ukala biri haline geldiğim için değil, aksine hayatımda artık beni mutsuz eden ya da üzen şeyler ile vaktimi daha fazla kaybetmek istemediğim bir noktaya ulaştığım için… Laf sokmalara, haddinden fazla eleştirilere ve hangi türden olursa olsun talep ve beklentilere artık SABRIM YOK. Benden hoşlanmayan insanları memnun etmeye, beni sevmeyen insanları sevmeye ve bana gülümsemeyen insanlara gülümsemeye yönelik arzumu kaybettim. Artık yalan söyleyen ve beni yönetmek isteyen insanlara bir tek dakika bile harcamak istemiyorum. Oyunların, ikiyüzlülüğün, sahtekarlıkların ve ucuz övgülerin olduğu ortamlarda bulunmak İSTEMİYORUM. Çok bilmişliğe ve akademik ukalalığa TAHAMMÜLÜM YOK. Aynı şekilde boş dedikodulara da bulaşmak istemiyorum.Uyuşmazlıklardan ve karşılaştırmalardan NEFRET EDİYORUM. Farklılıklardan, hatta zıtlıklardan oluşan bir dünyaya inanıyorum, bu nedenle katı ve toleransı olmayan insanlardan KAÇINIYORUM. Arkadaşlıkta sadakatsizlikten ve ihanetten hoşlanmıyorum. Birisine nasıl iltifat edileceğini ya da cesaretlendirmek için ne diyeceğini bilmeyen insanlarla bir arada olamıyorum. ABARTILAR BENİ SIKIYOR ve hayvanları sevmeyenleri kabullenmekte zorlanıyorum. Ve her şeyin de üzerinde, SABRIMI HAK ETMEYEN HİÇ KİMSEYE SABRIM YOK.
Meryl Streep
-
Numb, from the inside , in the end gibi efsane olmuş şarkıların sahibi birçoğumuzun çocukluğunda büyük iz bırakmış olan Linkin Park grubunun solisti Chester Bennington Los Angeles'taki evinde kendini asarak intihar etti. Çok iyi adamdı
-
@fiscaldrag Filmi çok severim. Ve bu şarkıda skit olarak bu sözü kullandığı için başka bi yeri vardır ben de şarkının.
-
@karakalpaklı
Geç kalıyoruz bazen yaşamaya, yaşatmaya bazı şeyleri. Andan öteye gidiyoruz veya geçmişe takılıp anı kaçırıyoruz. Bu cümle, olması gerekeni çok güzel ifade ediyor. Ayrıca bazı rap şarkılarında, çekince olmadan ifade etme durumu olduğu için tüm duyguyu eksiksiz alıyorsunuz. Bu şarkılar da ağlatabiliyor insanı. Ne hazin bir hikayesi varmış...
Hayırlı sabahlar.Bu da derin hüzün içerenlerden...
-
Kendini yorgun hissetsen bile,
Başarı senden kaçsa bile,
Bir hata sana zarar verse bile,
Bir hayal yok olsa bile,
Gözyaşların gözlerini yaksa bile,
Kimse gayretini fark etmese bile,
Nankörlük ödülün olsan bile,
Anlayışsızlık seni gülmekten alıkoysa bile,
Ve hatta her şey hiçbirşey olsa bile,
Vazgeçme!YENİDEN BAŞLA
-
Celali der tuzak kurdun
Pusularda sindin durdun
Yahşı yerden yaman vurdun
Kırılsın ellerin senin -
...
Dinlenmek kelimesinin, karşılığında yetersiz kaldığı bir yorgunluğum var.
Etle, kemikle, biyolojiyle alakası olmayan bir yorgunluk.
Cam bir fanusa hapsedip ruhumu, güneş almayan tek bir pencereye sahip yarı aydınlık bir odada yüzyıllarca unutabilecek kadar.
Her şeyi denedim biraz daha koşturabilmek adına.
Varlığının farkında olduğum başka yollar olsa, onları da denerdim.Sana inanmak istiyorum, bütün vecibelerini yerine getirebilmek pahasına.
Akşamları sararan güneşi sana yormak istiyorum, kalp kapakçıklarını sonuna kadar açabilen sözleri sana bağlamak.Bütün caddeler seninle kalabalık olsun, bütün imkanlar seninle var olabilme şartı koşsun.
Bir martı için denizin gerekliliği, bir insan için solumanın önemi, bir üzgün için tebessümün özerkliği sende toplansın.Beni duymuyorsun belki ama hissediyorsun biliyorum.
Söylüyorum.
İçim çekiliyor.
Aklım ağrıyor.
Görüntüm bulanıyor.
İşittiklerim mermi gibi beynime saplanıyor.Bunlar sana da oluyor.
Biliyorum.-Kazım Baran Yılmaz
-
...
Mem nelere gark olmadı, Zîn'in ateşi için
Ferhad dağları delmedi mi, Şirin'in aşkı için
Kusur ise her saniye, her yerde seni anmak
Mecnun az mı yemin etti, Leyla'nın başı için...
Sesi yorgun gözlerinden uykusuzluk seçilir
Görkeminin zerresinden Ağrı Dağı küçülür
Gecelerin kollarında leblerinin bal suyu
Aydan dökülürcesine kana kana içilir...
Gamzelerini görseler bülbüller de lâl olur
Aşklar ülkesi sarsılır, korkunç ihtilâl olur
Beklenmedik bir zamanda ölür isem sebebi
Beni eritip bitiren sevda-yı iclâl olur...
Gözlerinin dokunduğu her mekân memleketim
Bakıver de uzamasın gurbetim, esaretim
Ahmed Arif hasretinden prangalar eskitti
Beni böyle eskitense prangalı hasretin...
Sana sunulmaya hazır gökkuşağı destimde
Emrine âmâde olmak, hayran olmak kastımda
Gözden ırak âlemlerde, yitik insanlar gibi
Ha ülkeler zaptedilmiş, ha gözlerin üstümde...-Ozan Emekçi
/nasıl bir destandır bu Yâ Râb/
-
burda deniz bitiyor
ve yok benim gidecek bir yerimmartılar
dönüyorlar.burda deniz bitiyor
ve gökyüzü başlıyoruçsuz bucaksız
derinkirli bir gökyüzü.
diyorum
sıkıysa durdurun
rüzgarla rüzgar
sevişiyor kuytulardauykuyla
uykudüşle düş.
deniz bitiyor
gökyüzü başlıyorson kuşlar dönüyorlar
Behçet AYSAN.
-
@paretowilfredo Metin Abi, Behçet Abi ve Hasret... Suyun yetişemediği, insanlığın yandığı ikinci bir Kerbela gibi...
-
Kalbi olan türkü yakar; olmayan insan..
"Menekşeden önce" belgeselini izlemenizi tavsiye ederim izlemediyseniz eğer.
"https://youtu.be/5BxLaaW_pFE -
@1903bjk
Hak ile kul arasına girmeyi marifet sanan, beyinlerini örümcek ağı bağlamış; gücünü cehlinden alan, güzel olan ne varsa ona düşman kesilen, Yaradan'ın yarattığı en mükemmel varlık olan insana kıymayı Müslümanlık vecibesi edinmiş ve şeytanla ittifak eden bir güruh...Türkü yakanlara, sevgiyi yol bilenlere selam olsun...
-
Bir şeyler yanlış gidiyordu. İlk sorun bu idi. İlk soru Neden? oldu. O günden sonra bir daha, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Enbiya emanetleri kanla kirlendi. Muteber sayılanlar can aldı ve o zaman bir anda doğrucu oldu herkes. Ancak yanlış halen devam etmekteydi. Ahlâkını yitiren bir toplum, tam ortasından bir kılıç bölmüşçesine iki yüzü olan bir coğrafya. Bir yüzü batıya bakıyor, bir yüzü doğuya. Halbuki maden Anadolu'da. Cevher Mezopotamya'da, Şattülarap'ta. İnsanın var olduğu ilk günden beri, burası Dünya'nın merkezi. Ancak doğru seçilmesi gereken bir eş, iyi yetiştirilmesi gereken bir çocuk gibi. Rezil de edebilir, vezir de. Bugün rezaletin ayyuka çıktığı toprakları yarın berekete verecek bir dua'm var. Eşlik et bana. Hak'ka giden yolda, zamanın ötesinde bir kader. 27 Saniye'm var. Bir gün, hissi olan bu ömür bittiğinde, kelebekler çıkacak kozalarımızdan ve Hak'ka kanatlanacağız.
-
...
Dudaklarımı kanatırcasına ısırıyorum günlerdir
Bir gök gürlese bari diyorum, bir sağanak patlasa
Bitse bu kirli ve yapışkan sessizlik, hiç gitmesem
Oysa ne kadar sakin sokaklar, bu kent ve bütün yeryüzü
İpince bir su gibi sızıyorum gecenin tenha göğüne
Sessizce çekip gidiyorum şimdi, sessiz ve kimliksiz
Belki yine gelirim, sesime ses veren olursa birgün...-Ahmet Telli
/şiirle gelenler, şiirle giderler/
-
Yorgunsun,uzaklardan gelmişsin;
Yitirmişsin neyin varsa birer birer.
Bir sağlık,bir sevinç,bir umut...
Onlar da neredeyse gitti gider.Dost bildiğin insanların yüzleri
Aynalar gibi kapkara.
Suyu mu çekilmiş bulutların?
Dönmüşsün kuruyan ırmaklara.Taşlara düşen saat gibi,
Ne artı, ne eksi.
Bir sağlık,bir sevinç,bir umut
Hikaye hepsi.CAHİT SITKI TARANCI
-
Erdem Bayazıt - Aşk Risalesi
Yaslan göğsüme sevdiğim
Benim gönlüm gök gibidir açık deniz gibidir
Pas tutmaz benim içim yeryüzü gibidir
Toprak gibidir
Sen ki bulut gibisin
Ay gibisin güneş gibi bazenUsul usul inen
Yağmur tıpırtılarını
Dinler gibi
Dalıp gitmiştik
Sen konuşuyordun
İpil ipil yağan bir yağmur gibi konuşuyordun
Onlar ki konuklarımızdı
Adları Keremdi,Yusuftu, Kaystı
Hepside ezelden tanıdıktı dosttu. -
İnsanlara : ” Dinin nedir ? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun ? ” gibi Allah’ın soracağı soruları sormayın!
İnsanlara : ” Aç mısınız ? Bir şeye ihtiyacınız var mıdır ? Bir sorunun var mı ? ” gibi kulun kula soracağı sorun.Fatih Sultan Mehmet HAN