Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@paretowilfredo istismarcisiyla evlilik yasası çıkarılan ülkede yaşıyoruz bi kadın olarak ilerde evlenirsem çocuğum olmasın istemem fikrine ramak kaldı.
-
@aroma Dostum umuyorum ki bir şekilde düzelecek bazı şeyler. Bunu yapabilecek olan da bizleriz. Az gibi görünebiliriz ama bir arada olmamız bizi daha kuvvetli kılacak. İnsana insanca değer veren bir algıyı, insanca yaşanacak ortamı sağlayacak olan bizleriz. Birileri dünyamızı cehenneme çevirmek için kuvvetlendi. Tüm çiçekleri kopardı, tüm bahçeleri viran etti. Birileri buna alkış tuttu, birileri göz yumdu, kimileri içten içe destek oldu. Hepsini görüp farkında olacağız. Hiçbirini unutmadan bir şeyleri değiştirmek adına mücadele edeceğiz. Başka çaremiz yok. Yaşamamızın başka bir yolu yok bu iklimde.
-
@paretowilfredo toplum balık hafızalı olsa bile bi yerlerce bunları gören hisseden kabul etmeyen binlerce yürek var eminim. Bi çare de kadınlarımızın okutulması eğitimi ve ben her zaman buna yol olmak için mücadele edeceğim şartlarım dahilinde. Belki de derdimize bi çare çiçek misali ..
-
@aroma En önemli adımlardan birisi bu dostum ve yalnızca okul eğitimi ile kısıtlı kalmamalı bu. İnsan yetiştirmemiz gerekli. Her iki cinsin de yetiştirilmesi ve ehlileştirilmesi gerekli. Malesef okuduğu halde ufkunu dar tutan, yapamayacaklarını kabullenen, duygusal şiddete göz yumarak yıllarını geçiren bir çok kadın dostumuz var. Bunların karşısında da yine sözde eğitimli ama hala kendini ispatı bu şiddetten besleyen erkekler var. Hepsinin insani bir tornadan geçirilmesi lazım. Hepsine anlatmamız lazım. Bu işin en önemli anahtarı olarak bunu görüyorum. Karanlığa gözü alışanlar ışığı korkutucu bulurlar. Işığın içlerinde olduğunu bilmezler ve içlerindeki karanlığa kapanırlar. Hepsine anlatmamız gerek. Gücümüz yettiğince yapıyoruz ve inşallah ilelebet yapmaya devam edeceğiz.
-
Yerin seni çektiği kadar ağırsın
Kanatların çırpındığı kadar hafif..
Kalbinin attığı kadar canlısın
Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç…
Sevdiklerin kadar iyisin
Nefret ettiklerin kadar kötü..
Ne renk olursa olsun kaşın gözün
Karşındakinin gördüğüdür rengin..
Yaşadıklarını kar sayma:
Yaşadığın kadar yakınsın sonuna;
Ne kadar yaşarsan yaşa,
Sevdiğin kadardır ömrün..
Gülebildiğin kadar mutlusun
Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin
.
#canyücel -
Öyle bir devir getir ki Rabbim, yalnızca oyun oynarken kirlensin çocukların ayakları. Annesizlik nedir bilmesin çocuklar, anne azarı işitmek olsun tek korkuları.
Twitterda gördüm burda paylaşayım dedim.
-
...
"Allah'a yemin ederim, Fırat kenarında bir oğlak kaybolsa yahut bir kurt bir koyunu kapsa korkarım ki kıyamet gününde onun bile hesabı Ömer'den sorulur."
Ömer bin Hattab
-
Mektubuna cevap vereyim mi? Mektubunu okuyayım mı, reyimi gevşeteyim mi, anlayışımı yanlış sayayım mı? Adeta tereddüt içindeyim. Benden olmayacak şeyler istiyorsun. Bana mektuplar yazıp gönderiyorsun.
Tıpkı dolu mideyle yatan, derin bir uykuya dalan, ne yapacağını bilmez bir halde kalkan, yaptığı iş aleyhine mi çıkar lehine mi, bilmeyen kişiye benziyorsun. Sen o adam değilsin ama o sana çok benziyor.
..(Hz Ali'nin Muaviye'ye gönderdiği mektubundan)
-
"Kadınlar insandır, erkekler insanoğlu... "
Neşet Ertaş
#ÖzgecanAslan -
Bazen hüzün bırakıyoruz buraya bazen de mutluluk. Ancak çoğu zaman yorgun oluyoruz.Dünyanın bütün yükü üzerimizdeymiş gibi davranıyoruz. Halbuki biz buraya yazarken hastenelerde inim inim inleyen kardeşlerimiz,dondurucu soğukta nöbet tutan askerlerimiz... Hangi iş,hangi para, hangi kariyer ölen 4 şehidimizin annelerinin acısını dindirir veyahut özgecan kardeşimizin ailesinin yüreğine su serptirir.
-
“Her şey vaktini bekler. Ne gül vaktinden önce açar, ne de güneş vaktinden erken doğar. Bekle, senin olan sana gelecektir.” Mevlânâ
-
" Sayica bizden fazlalar fakat yine de adil bir savaş olacak... Çünkü onlar bizi görüyor bizde onlari... Ve ben gözümün gördüğü hiçbir şeyden korkmam."
Hz. Hamza (R.A) -
@yakup-cemil, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
"Kadınlar insandır, erkekler insanoğlu... "
Neşet Ertaş
#ÖzgecanAslanŞu kiza nekadar yazik ettiler. Nekadar üzülmüstük. Insanligimizdan utandirmislardi bizi. Özgecan'dan sonra kimbilir kac cicek daha soldu. Bu ülkede kadinlar artik her sene istatistik mevzusu olmasin!! 2016 da sukadar 2017 de sukadar 2018 de bilmem kac tane öldürülmüs gecen seneye gore azalis var diye sevinir hale geldik. Kadina siddet cocuga taciz son olsun artik ulkemde. Bu senenin sonunda bu utanc verici istatistikleri okumayalim yine yeniden!!
-
Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda... -
Hayat çok zor .
-
"..
Senin yapacağın işi başkalarının başarması, seninse uykuya dalman daha doğru. Öylesine uyu ki, filan nerede bile diyen olmasın.
.."(Hz Ali'nin, Kufe halkını itaatsizliğe çağıran Musa al Aş'ariye gönderdiği mektuptan)
-
Bütün kötülüklere baş kaldır
Olur ya,
Kendi iyiliğine olan
Başkasının kötülüğünedir
Kendi iyiliğine de baş kaldır!#yaşar
-
...
Kara bulutlarla kaplı göğün altında umudumuz, bulutların dağılmasından çok bereketin habercisi olmasıdır yağacak damlaların. Karar gök, karar deniz. İyice kararmadan doğmayacak güneş, biliriz ve senden dökülen taneler ile temizlenecek yargısı bol dilimiz. Yargımız çok ama neyse ki yargıç değiliz, iki yüzü keskin kılıç yürekler ile neyse ki hiçbirimiz.
Yağ delicesine, ıslat. Kaçarsak namerdiz. Kaçarsak puştun zulasında saklı kötülükten, kurumuş kuyuların başı olsun evimiz.
Yağ, yuv bizi. Aksın karanlık kara saçlarımızdan, kararan göz bebeklerimizin içine.
Yağ, ruhumuzu giyinir, hayatı soyunur üryan bekleriz.
Yağ, gökyüzüdür bizim şemsiyemiz....
-
"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum."
Hz AliArkadaşlar, bu söz genelde yanlış anlaşılıyor.
Bu , bilgiye sahip birinin kendisine itiraz edenlere açık bir meydan okumasıdır.
"Bir harf bile fazlasını biliyorsan buyur söyle sana kırk yıl kölelik edeyim. Ya da sen artık itiraz etmeyi bırak ve itaat et. "
-
Bağırsam sesim erişmez, yansam kimseler görmez, yumruğumun içine saklıyorum kavgamı. Uzaktan uzağa, tuzaktan tuzağa atıyorum kendimi. Hadi al da beni kurtar benden. Bildiklerimi uyut, söylediklerimi unut, beni biraz kıyıya çek. #BaşarBaşaran