Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@paretowilfredo bu arada görü ışık deyince aklıma şu geldi
https://youtu.be/MW6STDLSCYY -
@onuktekin Hahah e bunlar akraba olmasın?
-
...
İnsanlar
Ölüyorlar.
Gepgenç
Sımsıcak
Ölüyorlar
Sanki
Ölmüyorlarmış gibi.
Bir yandan sürüp gidiyor-
Hayat;
Bir yanda tel örgüler
Parmaklıklar.
Beyaz, ipek gibi yağdı kar
Yağdı kirpiklerine bir kızın
Yağdı mavi bir nehre
Saçlarıma yağdı
Otobüslere
Ağaçlara
Evlere.
İçimden okşadım onu.
Kelebek adımlarını
Yanımdan geçen kızın.
Herhangi bir kız
Hayalleri olan.
İstedim ki
Daha güzel
Olsun şu dünya.
İstedim ki
Beyaz
İpek gibi yağan karın altında
Bitsin artık
Bu sürüp giden alçaklıklar.
Bir bebek
Ölüm tehdidi altında yaşamasın
Beşiğinde.
Ve paramparça olmasın
Sımsıcak
Capcanlı
Yaşayıp giderken insanlar.
Bırakın, beyaz
İpek gibi yağan karın altında
Hayallerimiz olsun.
Yaşayalım
Özgür
Güzel
Düşünceli.
Anlatalım
Düşündüklerimizi birbirimize.
Sevinç egemen olsun her yerde
İnsanca
Bir kaygı.
Beyaz, ipek gibi yağdı kar.
Yağsın.
Dünya daha güzel olacak
İnanıyorum buna.
Bir insan kalbinin güzelliğine
Çocukluğuna
Sonsuz cesaretine, olanaklılığına
İnandığım kadar.Ataol Behramoğlu
...
https://youtu.be/zrS4OPbLol4 -
...
İyi ki vardılar...
-
Küçük bir çocuğun yokuş aşağı koşması gibi seni düşünmek... Biraz heyecan, biraz da düşecekmiş korkusu. Cemal Süreya
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
@karar, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
@paretowilfredo
İki tür insan vardır : Biri hakimler , diğeri mahkumlar . Burda birincisi hüküm sürer , öbür tarafta ikincisi. Hayat zıtlıklarla dolu.Öbür taraf öyle zannediyorum ki herşeyin alt üst olup boş sanılanın dolacağı , dolu sanıldığın boşalacağı yer.
(Madem siz bizi uyutmuyosunuz bizde sizi uyutmayalım )Hep söylediğim gibi yine söylüyorum dostum Ali Şeriati'nin dilinden "sizi rahatsız etmeye geldim."
Madem beni uyku tutmuyor yoldaşlarımı da tutmasın ama değil mi İşin şakası bir yana dostum @onuktekin güzel bir noktaya temas etmiş, bu nedenle ben de bir dokunayım dedim bam teline. Hayat ve beden aldatıcı gerçekten bir çok anlamda. Ondandır ki insanın üç hali var derim ben hep. Tıpkı madde gibi. Katı bedenimiz, sıvı kan ile beslenen yüreğimiz ve gaz uçarı ruhumuzdur. Kendimizi keşfetmeden kendimizi gördüğümüz her nokta aldatıcı olabilir.Örneğin görü dediğimiz şey nedir? Gözümüzün eşya üzerinde ışığın yansıması ile kendince tanımladığı bir imaj, yani bir fotoğraf. Peki gerçekten her şey gördüğümüz gibi mi? Karanlık tam bu noktada önem kazanıyor işte dostum. Bir ışık yok, dolayısıyla bir yankı da yok. Haliyle bir imaj da yok. Karanlıkta herkes eşittir. Ama aydınlığı tanıyarak gelenler ve onu orada da bulabilenler; daha eşittir. Aydınlık tarafta kalabilmenin yolu da, karanlığı tanımaktan geçer. Yirmi dört saat gündüz yaşayan ve o coğrafyadan hiç çıkmayan birisine karanlığı anlatamazsın. Tıpkı zıttı durumdaki insana aydınlığı anlatamayacağın gibi.
Hayat aldanmışlıklar toplamı. Söylediğiniz gibi dostum bir gün terazi aldananlar için terse dönebilir. Der ya hani Bakara'nın 216. ayetinde; "Sizin hayır sandığınız şeylerde şer, şer sandıklarınızda ise hayır olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz."
Biz arayıştayız. Arayan bulur-muş.O değil de dürümler noldu? Hadi biri getirsin de bi çay demleyeyim ben de gelene
Filiz toprağa gömülünce büyürmüş şöyle derine . Sizde maşallah dokunmaya gelmiyo :)) Bende ki kalp ilanla besleniyo sizin ki sıvıyla demek :))
Herşeyin hayırlı ve en güzelini tez zamanda ben de diliyorum allahtan . Dürüm tadı o vakit verir . Allaha emanetiz başka kimse değil . Eyvallah . -
@karar En kısa zamanda her şey gönlünce olsun güzel dostum.
-
Öfkelerim kadar küçük bu gece çığlığı
Düşlerim kadar büyük
Duygularım kadar karmaşık nasıl anlatsam
Çıksam şimdi çöl suskunu sokaklara
Dallara yürüyen sular gibi çıldırsam
Baharı muştulamak adına kapılar çalsam
Hangi ana böler ki uykuların
Özgürlüğü yeryüzüne bayrak yapsamHiç mi hiç sevmiyorum yorgun yağmurları
Ne kırları çıldırtıyor ne dağları
Yağdı mı Toroslarca yağmalı yağmur
Seller coşturup barajlar taşırmalı
Bir yudum su demekten aciz yürekler
Ya ses verip haykırmalı ya boğulmalıEy ateşe sürülmüş ölümler ülkesi
Ufuk çizgilerinde silikleşen anılar
Kutsal soygunlar yasal vurgunlar
Çöplük kumbaralarda biriken çocuklar
Hiçbir dilden
Hiçbir sözcük yetmiyor anlatmaya bu akşamKuş kanadında bir bulut mu yalnızlık
Belirsiz bir hüzün çiseliyor yine
Düş yorgunu kirpiklerden akşam üstüneKaya çatlağında köknar çılgınlığı benimki
Kıraçlara kahreden tohum dargınlığı
Yağmursuz gülmeyi bilmiyor ki kuraklık
Beynimi yüreğime nasıl haykırsam bu akşam
Bu akşam hiç yaşamamış olsam
Bir badem çiçeği sürsem şimdi namluya
Beynime sıksam
Ölümüm bahar olsa nasıl anlaşılsam.. -
...
"Bir şeyi güzel bulmak başka, güzeli bulmak daha başka. İlkinde yanılabilirsin ama ikincisinde asla."
Dücane Cündioğlu
-
@paretowilfredo
çık kuyudan paretom çık kuyudan :))
ikincisinde de yanılabilirsin. yanılmayanlar bulanlar değil aramayanlardır
https://www.youtube.com/watch?v=PM--8ZEUDaY
-
"Demir olsam çürürdüm, toprak oldum da dayandım."
-Yaşar Kemal
-
@paretowilfredo Bora Ebeoğlu'nu duyunca aklıma rahmetli Ömer Lütfi Mete'nin şiiri geldi. Güzel seslendirmişti, Allah rahmet eylesin Ömer Lütfi Mete'de çok derinlerden yazmış, bu vesileyle anmış oldum.
-
@otuzyılsavaşı Öncelikle yine güldürdün dostum, var olasın
İkinci olarak kuyu bizim gibi insanlar için daha iyi sanki dostum. Kuyudan vakitsiz çıkarsak bizi yine atarlar, yine gömleğimizi kana bular, yine kurt parçaladı diye anlatırlar. Şimdilik kalsak daha iyi. Çünkü kuyunun üstündeki sığlıkta nefes alamıyorum dostum. O sığlık beni boğuyor.
İkincisinde de insan aslında yanılmaz bence dostum. Güzeli bulan, bulduğunu bilir. Ama güzel bulunmuş olduğunu bilmez, çünkü kendi güzelliğini keşfedememiştir daha. Güzel ruh yanlış bedende ve yanlış zamanda tecelli ettiğindendir belki bu. Bundandır ki; O da derinde nefes alamaz ve tüm güzelliğine sırtını döner. Bizse güzelliği sırtında görürüz güzelin. Tıpkı taşıdığı bir yük gibi göstere göstere gidişini seyr-eyleriz. Ben yanıldığıma inanmadım hiç. Belki kendimi kandırdım bilmiyorum ama yine de sezdiğim şeyleri biliyorum. Bu noktada iki yol vardır. Yol ayrımları hep ihsanlar ya da sınavlar doğurur. Mevlana'nın dediği gibi bir nokta burası tam;
"Neyi feda edersen, o sana ihsan edilir.
Neye kıyamazsan, onunla sınanırsın."
Güzeli feda ettim ve güzeli aynalarda, duru sularda buldum. Bunu seziyorum.
Kim bilir, belki?..Hep güzel görüp, güzel sevmeli. Güzelliği bulduran temel arayış bu bence dostum. Bulmadıksa henüz elbet bir gün bulacağız.
-
@plansız Bora Ebeoğlu'nun ipek gibi sesinden bunu da anımsatmanız güzel dost ne hoş oldu Keza rahmetliyi anmak da öyle. Gerçekten çok derin hissetmiş ve bu şekilde kaleme almış bu sözleri. Diğer yandan zaten bu derinliği aslında senaristliğinde de bizlere sundu hayatında. Kuşçu karakteri, yine Ömer Baba karakteri onun bu yönünü yansıtan karakterlerdi. Bu derinliği Gülce'yi anmadan geçmek istemem ben de;
"Bir gamzelik rüzgâr yetecek
Ha itti beni, ha itecek
Güzelliğin zulme çaldığı sınır
Uçurumun kenarındayım Hızır
Ben fakir
En hakir
Bin taksir
Ateşten
Kalleşten
Mızrakla gürzden
Dabbetülarz'dan
Deccal’dan, yedi düvelden
Korku nedir bilmeyen ben
Tir tir titriyorum Gülce’den
Ödüm patlıyor Gülce’ye bakmaktan
Nutkum tutuluyor, ürperiyorum
Saniyeler gözlerimde birer can
Her saniyede bir can veriyorum"
Seriyi sürdürürken 'kuyu'ya ve Yusuf'a nazire eden @otuzyılsavaşı 'na ve dahi @plansız size de Yunus'tan şu dizeleri ve güzel bestesini bırakıyorum;
"Aşkın pazarında canlar satılır
Satarım canımı alan bulunmaz
Yunus öldü deyu sela verirler
Ölen beden imiş, Aşıklar ölmez" -
@paretowilfredo üstat siz böyle yazdıkça kendimi bir romanın içinde kaybolmuş gibi hissediyorum. Cümleleriniz denizde yelken açmış, akıntıya bana mısın demeden yolculuk ediyor. Çok zengin kelime hazneniz var gıpta ediyorum gerçekten. Umarım kitap yazma gibi bir düşünceniz vardır okumak ve okutturmak isterim. Tabi imza günü olmazsa olmaz
-
@north-remembers Eyvallah dostum, teşekkür ediyorum güzel düşünceleriniz için. Bir gün -kim bilir- yeterince piştiğime, dolduğuma inanırsam neden olmasın?
-
...
Gün akşam olur elinde kitaplar
ve bir demet çiçekle çıkıp gelirdin
bir kez bile unutmadın 'merhaba' demeyi
ve en yanık türküleri nasıl da söylerdin
bir dostun vurulduğu gün
Hâlâ koynumda resmin.Kaç mevsim kırlara çıkıp
çiçekler topladık mezarlar için
Belki ürküttük tarla kuşlarını
belki kurdu kuşu ürküttük
ama aşkı ürkütmedik hiç