Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Ben bir insandım..
Livaneli - Huzursuzluk -
İkilik kini içimden atıp
Özde ben bir insan olmaya geldim
Taht kuralı ariflerin gönlüne
Sözde ben bir insan olmaya geldim.
Serimi meydana koymaya geldim .Meğerse aşk imiş canın mayası
Ona mihrabımış kaşın arası
Hakkın işlediği kudret boyası
Yüzde ben bir insan olmaya geldim. -
-
Kinleri bilmesek ne güzel gülümserdik
İstesek bölüşürdük doğan günü
Birleşirdi ellerimiz ve türkülerimiz
İstesek bölüşürdük bir dilim ekmeği
Ne mutlu büyürdü çocuklar...Kemal Burkay
-
Düşünce suçu, ölümü gerektirmez.Düşünce suçunun kendisi ölümdür.
George Orwell 1984 -
@aroma
cemil: - ne yapıyor bunlar?
azem(yilmaz güney): - sefaletimizin resmini çekiyorlar.
cemil: - o kadar tarihi, güzel yerlerimiz varken burayı niye çekiyorlar? mani olalım.
azem: - biz sefaletimize mani olacağız. bir gün gelecek bunlar bizim sefaletimizin resmini çekemeyecekler!... -
...
Bu dünyada her şey ne bayağı, ne beyhude, ne kirliydi... Bu dünyada güzellik bir hayal, sezgi bir efsane, asalet ve zarafet, insanın üstünde hafif bir cilaydı. -
...
Herkes kendi derdinde, herkes kendisini en dipte sanıyor. Herkes ama herkes şikayet ediyor. Dünyada en büyük dertler hep herkesin başında. Herkes haklı. Herkes özünde iyi.
Kimse sorumlu değil olan bitenden. Kimse üzerine almıyor suçu. Kimse dinlemiyor, anlamıyor, kendisinden başkasını anlamak istemiyor. Herkes anlaşılmak istiyor, kimse anlamak istemiyor. Herkes anlatıyor, kimse dinlemiyor.
Evren, doğa, toprak, su, gökyüzü, yeryüzü bize bir şeyler anlatıyor sürekli. Sürekli bir devinim halinde koca devran dönüyor. Kulak kesilseydik bunlar olur muydu? Ah biz ne kötüyüz. Ne kirli ellerimiz var bizim. Biz, sindiğimiz, sustuğumuz, göz yumduğumuz her şey kadar kötüyüz. Samimi olmadığımız her gün kadar kötü. Uykularımız ne kıymetli. Bomboş geçen günlerimiz, gecelerimiz ne kadar kıymetli. Gerçekten kaçmak ve yalnızca vitrinde asla olmayacağımız kişi gibi görünmek istediğimiz sahte hikayelerimiz ne kıymetli.
Ellerimiz ne insana dokunabiliyor artık ne de çiçekler ekebiliyor toprağa.
Biz;
Toprağı ağaçlardan, çiçeklerden, doğadan çalıp çocukların bedenlerini saranlarız.
Biz;
Derelerin ve denizlerin suyunu çalıp ölü bedenleri yuvanlarız.
Biz,
Her gece rahat uykumuzdan uyandığımız sabahlarda bizden uzak sandığımız canların kanlarıyla yüzünü yıkayanlarız.
Biz, Devr-i Cahiliye'nin evlatları.
Biz meleklerin kırık kanatları....
-
-
Düşler kuruyoruz yeniden gelecek üzerine
Dağlara bakıyoruz, ufuklara, bulutlara- Ah, o insan yüreğinin değişmeyen tutkusu...
Şükrü Erbaş
-
Velhasıl-ı kelam, ziyan olduk.
Ziyadesiyle... -
Şimdi tekrar ne yapsam dedirtme bana yarabbi
Taşınacak suyu göster, kırılacak odunu
Kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde
Bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin
Tütmesi gereken ocak nerde?İsmet Özel
-
Allah'tan yaşıyorken hayatı,kusurlarımı,günahlarımı son nefesimde de ölümü ferahlık içinde kucaklayabilecek genişlik diliyorum.
-
Hepimizin yaban çakalı olduğu bir paralel evren var. Her birimiz tanıdığımız ya da tanımadığımız birileri için "Ne insanlar var ya! Cık cık cık!" tepkisi içindeki insanız. Ölülerin öldüğünü anlamaması ya da salakların salak olduğunu anlamaması gibi bir durum bu.
Durum deyince canım dürüm çekti şimdi. Hayırlı geceler dostlar -
@onuktekin Her insan fıtri olarak yarı aydınlık yarı karanlıkla doğmuştur dostum. Kimi insan seçimleriyle aydınlık tarafta bulunur kimisi karanlık tarafta. Bunu eşit ve birbirine karışmaya teşne iki kova taşımak gibi düşünebiliriz. Ağırdır bu yüzden insan olmanın yükü. Karanlığının farkında olmayan ve onu tanımayan insanlar, kötü olduklarını farketmezler, edemezler. Ta ki bir aydınlık gözlerini alana kadar. Sadece aydınlık tarafını bilen insan, karanlık kovasından bir damla, aydın suyuna sıçradığında ya da birisi ona karanlıkla dokunduğunda karşılaşıp, tanımadan dönüp gitmeye kalkarsa o bir damla, suyunu zehreder o farketmeden. O nedenle insan karanlık yanını tanımalı, aydınlık yanı da karanlık yanı kadar kuvvetli olmalı. Ama seçimi ile aydınlık yarıda durmalı. Ne karanlığını aydınlığına dökmeli ne de aydınlığını karanlığa karıştırarak ziyan etmeli. Çünkü bir damla baldıran suyu zehreder ama bir damla su zehri temizleyemez.
Ez cümle, farkında olmak, insan olmaktır.Not: Bu saatte canımı dürüm çektirdiğin için zalımsın. Afiyet olsun dostum
-
@paretowilfredo
İki tür insan vardır : Biri hakimler , diğeri mahkumlar . Burda birincisi hüküm sürer , öbür tarafta ikincisi. Hayat zıtlıklarla dolu.Öbür taraf öyle zannediyorum ki herşeyin alt üst olup boş sanılanın dolacağı , dolu sanıldığın boşalacağı yer.
(Madem siz bizi uyutmuyosunuz bizde sizi uyutmayalım ) -
@karar, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
@paretowilfredo
İki tür insan vardır : Biri hakimler , diğeri mahkumlar . Burda birincisi hüküm sürer , öbür tarafta ikincisi. Hayat zıtlıklarla dolu.Öbür taraf öyle zannediyorum ki herşeyin alt üst olup boş sanılanın dolacağı , dolu sanıldığın boşalacağı yer.
(Madem siz bizi uyutmuyosunuz bizde sizi uyutmayalım )Hep söylediğim gibi yine söylüyorum dostum Ali Şeriati'nin dilinden "sizi rahatsız etmeye geldim."
Madem beni uyku tutmuyor yoldaşlarımı da tutmasın ama değil mi İşin şakası bir yana dostum @onuktekin güzel bir noktaya temas etmiş, bu nedenle ben de bir dokunayım dedim bam teline. Hayat ve beden aldatıcı gerçekten bir çok anlamda. Ondandır ki insanın üç hali var derim ben hep. Tıpkı madde gibi. Katı bedenimiz, sıvı kan ile beslenen yüreğimiz ve gaz uçarı ruhumuzdur. Kendimizi keşfetmeden kendimizi gördüğümüz her nokta aldatıcı olabilir.Örneğin görü dediğimiz şey nedir? Gözümüzün eşya üzerinde ışığın yansıması ile kendince tanımladığı bir imaj, yani bir fotoğraf. Peki gerçekten her şey gördüğümüz gibi mi? Karanlık tam bu noktada önem kazanıyor işte dostum. Bir ışık yok, dolayısıyla bir yankı da yok. Haliyle bir imaj da yok. Karanlıkta herkes eşittir. Ama aydınlığı tanıyarak gelenler ve onu orada da bulabilenler; daha eşittir. Aydınlık tarafta kalabilmenin yolu da, karanlığı tanımaktan geçer. Yirmi dört saat gündüz yaşayan ve o coğrafyadan hiç çıkmayan birisine karanlığı anlatamazsın. Tıpkı zıttı durumdaki insana aydınlığı anlatamayacağın gibi.
Hayat aldanmışlıklar toplamı. Söylediğiniz gibi dostum bir gün terazi aldananlar için terse dönebilir. Der ya hani Bakara'nın 216. ayetinde; "Sizin hayır sandığınız şeylerde şer, şer sandıklarınızda ise hayır olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz."
Biz arayıştayız. Arayan bulur-muş.O değil de dürümler noldu? Hadi biri getirsin de bi çay demleyeyim ben de gelene
-
@paretowilfredo Çok güzel ve derinden girdin konuya dostum.Buradan konuşacak çok konu çıkar
Ömer Hayyam'la bu geceyi kapatayım gelmeyen ilanlara çalışmam şartTesticiler eline almış toprak hamuru,
Düşünüp taşınmadan, başlar tokat yağmuru.
Ne kadar sürecek ki, acaba bu hoyratlık?
Bilmez mi ki dövdüğü çürük insan çamuru?Not : Hayaller dürüm, hayatlar ılık su
-
@onuktekin Var olasın dostum. Bir gün şöyle çay eşliğinde güzel bir muhabbet demleriz inşallah.
"İnsana rast gelesin." diyerek Edebali ile kapatayım bahsi ben de dostum
-ve su içinde yüzen yoğurdumu yiyeyim dolaba gidip :)) -
@paretowilfredo İnsallah ya yapalım yanalım içelim muhabbete düşelim ayran yap bari suyu israf olmasın hem vitamini suyunda