Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur; düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. Öldüm der durur, yine de yaşarsın.
-
@otuzyılsavaşı kardesim caminin arka bahcesinde kenevir yetistiren imamlarin haberlerini okudu bu gozler
-
@paretowilfredo
ve bir de acı kahve bu memlekette bizi "dengede tutan", "sağlıklı kılan" şeylerden biridir belki de sigara ve bundandır kulaklarımdaki müzikle bütünleşmem... -
@lion
kenevirin pek çok ilim adamı ve alim tarafından haram olduğu söyleniyor. Şahsen benim de kanaatim bu yöndedir. Bizim bu noktada çok dikkatli olmamız, hassas davranmamız gerekiyor. Din görevliliği gibi mukaddes bir vazifede imamlarımızın, bütün görevlilerimizin bu tür alışkanlıklardan uzak durmaları gerekiyor. :)) -
@otuzyılsavaşı peki reis sen oyle diyorsan oyledir. İibf ye sigara serbest olsunda diyanet personeline yasaklanabilir mahsuru yok. Yalniz geceye ne guzel sozler siirler birakiyoruz su yazdiklarimizla
-
...Birbirleriyle çeliştiklerinde gerçeklerin inançlarla mücadele etmesi imkansızdır. Aslında hepimiz düşüncelerimizin gerçek temelli oldugunu düşünürüz.Ama işin aslı bizim gerçek diye sarıldıklarımız üzerine temellendirdiklerimizdir. Rasyonel bir zeka ısrarla gerçeklerin yeterince ikna edici oldugu kanaatindedir. Ama bu kocaman bir yanılgıdır. Kimse gerçekleri savunmak için canını ortaya koymaz. Ama inançlarinı savunmak için seve seve ölürler.
John VERDON - Kurt Gölü -
@lion
estağfurullah hocam ben demiyorum,alimler diyor iibf'ye bıyık ve sigara serbest çok şükür :)) -
@otuzyılsavaşı biyik serbestte kardesim son zamanlarda ogretmenlere felan sakalda serbest oldu. Acaba bizde sakal en azindan kirli sakal serbest mi? Söyle kirli sakal iyi olurdu ya
-
@paretowilffredo @LioN @otuzyılsavaşı
Bir gün seni bırakırım ya
tütünü bırakmak gibi bir şey olur bu
Evet, gün geliyor, bıkıyorum senden,
ama İstanbul’dan bıkmak gibi bir şey olur bu.Cemal süreya
Günün anlam ve önemine yönelik
-
Hiçbir yararı olmayacağını bile bile insan kalmanın çok önemli olduğunu düşünüyorsan, onları yendin demektir.
George Orwell / 1984
-
@lion
kirli sakal bid'attir hocam -
@Yakup-cemil @LioN @otuzyılsavaşı
...
Yitirmiş tılsımını ilk sevmelerin,
Yitirmiş öpücükleri,
Payı yok, apansız inen akşamlardan,
Bir kadeh, bir cıgara, dalıp gidene,
Seni anlatabilsem seni...
Yokluğun, Cehennemin öbür adıdır
Üşüyorum, kapama gözlerini.Ahmed Arif
Diyerek ben de katkıda bulunayım.
Not: Cıgaradan kasıt kenevir değildir.
-
@yakup-cemil sigaramin dumani yoktur yarin imani.. Altindan kosk yaptirdim gumusten merdivani... Hey gullu gullu pestemali puskullu...
-
Umudum benim.
Kadınım.
Çayı en güzel sen demlersin.
Cemal Süreya -
Hayal kurarak uyuyakaldığım gecelere veda edeli kaç yıl oldu bilmiyorum. Sahip olmadığım güzelliklere kavuşabilecek olmanın umudu, elimdekileri kaybetme telaşına bırakıyor yerini. Saçıma düşen aklar ölümü hatırlatmakta mahir, alın çizgilerim hatıralarımın vesikası olabilir mi? Bilmiyorum..
-
Dervişin birine;
"Yoksulluk kaç gün sürer?" diye sorduklarında,Kırk gün diye cevap vermiş.
Peki demişler kırk gün sonunda ne olur?
Yoksulluk biter mi?Derviş gayet sakin cevap vermiş:
Hayır alışırsınız.(O kadar alıştım ki, bi hayli hissizleştim)
-
elimden tut yoksa düşeceğim
yoksa bir bir yıldızlar düşecek
eğer şairsem beni tanırsan
yağmurdan korktuğumu bilirsen
gözlerim aklına gelirse
elimden tut yoksa düşeceğim
yağmur beni götürecek yoksa beni...A.İlhan
-
@pokuhantes o dervisin verdigi sakin cevaptan sonra ben olsam bitane kulaginin dibine yapistirirdim. Kalk surdan bende adam yerine koydum seni dinliyorum diyerekten
-
@lion alemsiniz o yürekten bana da lazım; sürekli bana aynı soruları soran akraba, konu komşu ve teyzeler için
-
@pokuhantes yav ali veli ayse fatma hayriye haydi ciftetelliyeleri niye kafana takiyosun. Onlar kendi coluk cocuklarina baksinlar. Sen uzerine duseni yaptiktan sonra gonlun rahatsa mesele yok.