Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@lion Toplumdaki igrenclikler yüzünden artık yolda, otobüste gördüğümüz çocukların yanağını sıkamayacak, şeker veremeyecek kıvama geldik.. insandık biz...
-
“Bana sorarsanız tam bir mutluluk yoktur bu hayatta. Yani nasıl desem herkesin kendine göre bir derdi vardır. Kime sorsan hep bişeyler yarım, hep bişeyler eksiktir. Hani demiş ya adam, “kiminin ekmeği bayattır, kimininse pırlantası ufak”. Bana da sorsan yarım bir battaniye gibidir hayat. Üstünü çekersin, ayakların üşür; ayaklarını çekersin, kolların üşür. Ne tarafı çekersen çek, hep bi tarafın açıkta kalır…”
-
Bir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma. Birine öyle bir söz söyle ki, ya yaşat ya da öldür; ama asla yaralı bırakma.
Şems-i Tebrîzî -
Bir gün Mihriban'ı göreceğinize inanıyor musunuz?
Bilmiyorum, görmek de istemiyorum. Değişmiştir şimdi. Ben onun nazarında değiştim, o benim nazarımda değişti. Niye görelim? Öyle kalsın ya... İnsanların gönülde kalması, gözde kalmasından daha iyidir.
Abdurrahim Karakoç -
Bir başına arşınlıyor, bir adam mavi treni!
-
bir garip ölmüş diyeler
üç günden sonra duyalar
soğuk su ile yuyalar
şöyle garip bencileyin
...
Arif derki; eremedim ahtıma,
Veda etmek üzere gemi rıhtıma,
Ele değil ele kara bahtıma
Darıla darıla geçti bu ömrüm. -
Kurdu severim de köpeği sevmem.
#OzanArif -
Kaza ve Kadere dair sorulan soruya : Hz Ali'nin harika cevabı:
(Birisi, Şam'a gidişiniz Allah'ın kazâ ve kaderiyle
değil miydi diye sorunca bu soruya uzun uzun cevap verdiler. Bu arada buyurdular ki:)- Yazık sana, sen kazâyı yerine gelmesi, kaderin
mutlaka olması gerekli sanmadasın. İş böyle olsaydı sevap ve ikab batıl olur, vaad ve vaidin ortadan kalkması icâb ederdi. Oysa ki noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah, kullarını yapacakları işlerde muhayyer bırakarak emretmiş, kötülüklerden çekinmelerini bildirerek nehyetmiştir. Emir de, nehiy
de, kulun ihtiyârını ortadan kaldırmamış, kudretini yok etmemiştir.
Onlara kolay olanı teklif etmiş, zor olanı
buyurmamıştır. Az iyiliğe çok sevap vermiştir.
Kul , mağlûb olarak isyan etmez; mecbur olarak itâatte bulunmaz.O, peygamberleri bir oyun için göndermemiş, kitabı abes olarak indirmemiş, gökleri
ve yeryüzünü, ikisi arasında yaratılanları boş yere yaratmamıştır. "Bu, kâfir olanların zannı. Artık vay haline kâfirlerin ateşten."(38, Sâd, 27). - Yazık sana, sen kazâyı yerine gelmesi, kaderin
-
...Şiir denizin değdiği yerde durur
Ayakların üşüdüğünde duyduğun ürperti
mavidir kuşkusuz
Duy derim gülersin
Sen güldükçe deniz çoğalır.Arif Kemal
...
-
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz
-
Tercihler tahdit altındadır,
Tahdit-i ortaya koyanlar kendilerinden ikbal beklenilenlerdir. Diyor, #özelismet -
Halkım ben,
hani şu sayılamayan,
hani şu çok halk!!
Soluğumun öyle bir gücü var ki
sessizliği deler geçerim, dinlemem,
filiz verir, boy atarım,
zifiri karanlık demem.Zulüm, acı, ölüm, şu bu...
bir anda gizlerse de tohumu,
ölmüş gibi görünürse de halk,
döner gelir elbet bir gün nisan ayı,
kavuşur baharına toprak,
kızgın eller dağıtır atar ağır havayı!!
Ölümün içinden yeşerir yaşamak.Pablo Neruda
-
"Kötülüğü eliyle, diliyle, gönlüyle, gidermeye
çalışan, hayırlı huyları nefsinde toplamıştır. Halkta gördüğü kötülüğü diliyle, gönlüyle inkâr eden, fakat eliyle kötülüğe engel olmayan, hayır huylarından ikisine yapışmış, birini yitirmiştir. Gönlüyle inkâr edip
eliyle, diliyle inkâr etmeyense üç huyun en yücesini yitirmiş, birini elde etmiştir.Halktan kötülüğü diliyle, gönlüyle, eliyle inkâr etmeyenler, gidermeye çalışmayanlarsa diri gibi görünen ölülerdir." �
Hz Ali -
" Sizin hayat ve şarabi sevdiginiz kadar, ölümü seven bir orduyla size geldim."
Hz. Halid Bin Velid (R.A.)
~Yenilmez Komutan~ -
"-Aşksız geçen günleri düşmeli ömürlerden"
Günün anlam ve önemine binaen,
yakıyoruz aşkta da işte de kaybedenler olarak -
Doğum günüm kutlu olsun sevgililer günü de neymiş efendim bunlar kapitalizm ürünleri
-
@aroma Nice mutlu huzurlu bool atamalı yıllara hocam
-
Hepimiz aynı berbat çukurun içindeydik. Ama bazılarımız yıldızlara bakıyordu.
Oscar Wilde
-
" Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki orada keseler şişmiş kafalar boşalmıştır . "
Nietzsche
-
@aroma Yeni yaşınız kutlu olsun dostum. Allah gönlünüzdeki güzellikleri hayat boyu bahtınız kılsın.