Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
"Oysa babam bilirdi yaşadığını abdest alırdı çünkü
anlatacak şeyleri vardı, eğilip kalkmaları
dualar okuması..." -
Nice bilinmezler içindesin..
-
"Sözlü sözlüsünün sözlüsüyse,söz sözdür sözlüyü söz edene"..
-
Açılır bahtımız birgün hemen battıkça batmazya,
Sebepler halk eder Halık, kerem babın kapatmaz ya,
Benim Hakka münacatım değildir rızk için haşa,
Huda Rezzak-ı alemdir, rızıksız kul yaratmaz ya. -
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerin kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce...
'Orhan Veli Kanık' -
@y-ayrancı_ogz01 katil uşak
-
Yetimlere mallarını verin. Temizi pis olanla (helâli haramla) değişmeyin. Onların mallarını kendi mallarınıza katıp yemeyin. Çünkü bu, büyük bir günahtır. (Nisa - 2)
Yetimlerin mallarını haksız yere yiyenler, ancak ve ancak karınlarını doldurasıya ateş yemiş olurlar ve zaten onlar çılgın bir ateşe (cehenneme) gireceklerdir. (Nisa - 10) -
@onuktekin ahhaha
-
@Hukuksever Kur'an'dan Sure paylaşılan forumun yasaklanmasını dile getiren hesap yasaklandı :).
İstibdat Dönemine döndük aman deyim. Allah kelâmı, kul kelâmı hepsi denetim altında :). -
@cemalicoşan Anca burayı denetler onlar zaten kendi çaplarında
-
@onuktekin o değilde arkadaş kendi aramızda bir söz yüzüğü takmak ne kadar zormuş ya :):)
Bir naz kız tarafının annesi,teyzesi falan filan işimiz çok daha.... ahahhahahaaha bu iş tam bir sanat bence o kanıya vardım.İşimiz iş -
@y-ayrancı_ogz01 Söz yüzüğü böyleyse Söz, nişan ve isteme aynı anda yapılmalı. En temizi budur.
-
Valla bende artık öyle düşünmeye başladım.Güç bela yaptık bi şeyler bakalım, mutabakat sağlandı
-
Bu kadar üzüldüğü başka bir zamana denk gelmemişti. Ağladı. Başka geçmezdi çünkü. Ağlayınca da geçmedi...
-
@Cemre33 geçmedi ama alıştı...
-
@Cemre33 geçiyor çünkü acı tazelenmiyormuş çünkü insan köreliyormuş
-
Namuslu olmak ne zor şeymiş meğer! Bir gün Almanların pabucunu yalayan ertesi gün İngilizlere takla atan, daha ertesi gün de Amerika’ya kavuk sallayan soysuzlar gibi olmak istemedik.
Yalnız ve yalnız bir tek milletin önünde secdeye vardık. O da kendi cefakeş milletimizdir.
Meğer ne büyük günah işlemişiz! Kanunlu, kanunsuz baskılar altında ezile ezile pestile döndük.
Bugünün itibarlı kişileri gibi, kese doldurmadık, makam peşinde koşmadık. İç ve dış bankalara para yatırmadık, han, apartıman sahibi olmak, sağdan soldan vurmak ve milleti kasıp kavurmak emellerine kapılmadık. Bütün kavgamızda kendimiz için hiçbir şey istemedik. Yalnız ve yalnız, bu yurdun bütün yükünü omuzlarında taşıyan milyonlarca insanın derdine derman olacak yolları araştırmak istedik.
Bu ne affedilmez suçmuş meğer! Neredeyse, yoldan geçerken mide uşakları arkamızdan bağıracaklar: “Görüyor musun şu haini! İlle de namuslu kalmak istiyor ve ahengimizi bozuyor…”
Çalmadan, çırpmadan, bize ekmeğimizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz bırakmadan yaşamak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hattâ bu kadar tehlikeli mi olmalı idi?
Namuslu olmak ne zor şeymiş meğer! Bereket, zora katlanmasını bilen bu millet de namuslu.Sabahattin Ali – Ne Zor Şeymiş
Ali Baba, (1), 25 Kasım 1947
Sabahattin Ali 113 yaşında. -
Bir insan bir insana elbette yeterdi.
Sabahattin Ali
-
...
Sahi, ihanet neydi?
-
Allahim su mubarek gunde Türk Askerini koru yarabbim yuregimize ates salma.. amin..