2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@kilici öyle bişey olmayacak dostum
-
duy için de guy için de 'kurum içi' sınav açılacak, hatta sayılar da belli guy için 2000 duy için 700-800 deniliyor
-
@can.mavi bu rakamlar olursa şükret maliye memurlarının üst makamdan bizzat duyduğu sayı sınırlaması yok 70 geçen olacak.Belki mülakat gelir yandaş olmayanları yapmazlar gerisi uzman.Siyaset yapmak istemiyorum ama RTE başka parti Akp başka parti haline geldi sorun büyüyor...
-
@guyan-gelmiş 70 i geçen herkes mülakata girecek, mülakat sonrasında da hemen hemen bu sayılarda alınacakmış, defterdar uzman yardımcısıyım defterdarlıklarda ve bakanlıkta söylenti bu yönde, kurum içi sınavdan 70 i geçip de mülakatı geçenler doğrudan uzman olacak.
-
@can.mavi doğrudur hocam kurum içinden 800 kişi kadar uzman yapılıyorsa kurum dışından neden alımlar 50-100'ü geçemiyor şu soruyu sormak istiyor insan ihtiyaç var mı yok mu? Kamu vicdanını çürüttüler.
-
@guyan-gelmiş inana ben de bu durumun adaletsiz olduğunu hem çalıştığım yerde hem de arkadaşlar arasında dile getiriyorum. bence de sıkıntılı bir durum. tamam kurum içinden de alınsın ama kurum içinden 800 duy alınırken kpss ile alım 50 lerde 100 lerde kalmasın
-
@ParadoX Geceye bir söz bir şiir bırak içinde söyledi:
"Layık olmadan devletin makamlarına atananlar, astlarını ısırır, üstlerine kuyruk sallarlar." İMAM GAZALİ (ilk kez duydum ve benim sözüm oldu!)
Bu söz yerinde olacaktır. @guyan-gelmiş @can-mavi
-
@Fişek-MORGEN orda memur olarak çalışan kişiler bu işe layık veya değil bunu bilemem bu sistemi kurup ordaki insanlara sen böyle bir hak verirsen onlar da haklı olarak bunu talep ederler bundan doğal bir şey yok.Sorun bürokratlarda oy kaygısı ile yaptıklarında ama şunun farkında değiller değişen sadece ülkenin ekonomik yapısı değil insanların mantalitesi de değişti ve bu yaptıkları bunlara her geçen gün oy kaybettiriyor. @can-mavi
-
Peki o köpekleri( ki köpek sadık hayvandır, bunlar bnce o bile değil) o layık olmadıkları makama getiren şerefsizlere ne demeli, şuna bak biz 2000 kişi guy sınavı açılsın diye gece gündüz uğraştık, onların yaptığına bak, buradan böyle konuşacağımıza keşke 10bin belkide 100binlerce insanız sosyal medya, mail veya telefon açarak bu konuya olan tepkimizi belirtsek ama onuda yapamayız çnkü fişleniriz demi, en iyisi kuzu kuzu boyun eğmek
-
@guyan-gelmiş işin aslı kurumiçi sınava adaletsizlik olarak bakıyorum. idari hakimlik de dahil olmak üzere 5 mülakattan elendim 6.mülakatım def.uzm.yrd.lığı oldu çok şükür, o yüzden arkadaşın dediği layık olmadan atananlar sözünü üstüme alınmadım gerçi büyük ihtimalle kurum içi sınavdan atanacaklar için diyordur
-
@iyimser16 yapıyoruz yaptık yapacağız ama bizim bürokratik gücümüz yok burda hangimiz bakandan veya yardımcılarından müşteşardan randevu alabiliriz ama onların öyle bir sorunu yok biz 3-0 geriden geliyoruz her sene maalesef.
-
@can.mavi memurken uzman olacak arkadaşlara diyor:)
-
@iyimser16 o sınava girecekleri/kazanacakları böyle nitelemen hoş değil, mağduriyet insanlara hakaret ederek giderilmez
-
@guyan-gelmiş farkettim ama ben yine de gerçekten manevi zorluk ve büyük uğraşla geldiğimi belirteyim de prüz olmasın istedim :):)
-
@can.mavi kardeşim a grubundan adam puan alıp kurum sınavını geçen ve mülakatta ister torpille ister torpilsiz atanan her türlü o yeri hak kazanmıştır. Benim şahsi fikrimdir
-
@can.mavi hocam yukarıda layık olmadığı yere gelen insanla ilgili bi söz vardı, ısırmak ve kuyruk sallamakla ilgili ben ona istinaden dedim, hakederek gelen insan başım gözüm üstüne ben dahil kimsenin laf söylemek haddine değildir, ama zamanında fetocuların yaptığı gbi şimdide yapılıyorsa Allahın adaleti şaşmaz elbet çıKartır, sözüm onlara, haa halada sözümün arkadasındayım hak etmediği yere devlet içinde yükselen kişi, benim gözümde en adi şerefsiz insandır, onu oraya getirende öyledir. Dün bi abimle konuşuyorum senelerce maliye bakanlığında çalışmış şimdi bi üniversitede mali işlerde iyi bi mevkide kesinlikle particilik yapmıyorum ama ben 7-8 saat çalışırken bnm asttım üç saat bile çalışmıyor, lafta denmiyor çnkü bağlantıları var dio devletin çivisi çıktı dio, 3-4 tane müfettiş abi vardı 2"si özel sektöre geçti ve onlarda bu denilenin aynısını diodu, 99-2000"lerde daha iyi durumdaydık diolar, yazık günah bu gemi batarsa hepimiz batacaz.
-
@iyimser16 bir düşün sen maliyeye memur olarak p3 puanıyla hakkıyla atanadın.3 yıl sonra kurum ben uzmanlık sınavı açıyorum dedi sen bu benim hakkım değil deyip sınava girmeyecek misin veya başarılı olsan o maaşı almayacak mısın? Evinin çocuklarının rızkını arttırmak için uğraşan insanlara şerefsiz demek doğru değil.
-
@guyan-gelmiş kardeşim ben ne diorum sen ne diosun, tmm o insanda bnm çalıştığım kadar alan çalışsın eyv başım gözüm üstüne yükselsin, ben bu çalıştığımın yarısnı çalışsam p3"den 90 üstü alırdım, arkadaşın birisi yazmış üst düzeydekilere baskı yapıyolar, lobi yapıyorlar bize göre 3-0 öndeler diye, 70 üstü puan alanı kendine yakınlığına göre mülakatla uzman yapmak, genç işszilik oranı %20"lerde olan bi ülke için çokta adaletli değil, altta bu kdr bekleyen olmaz eyv derim, ikimizin adalet anlayışı farklı kardeşim sanırsam.
-
@iyimser16 hocam burda kimse bunun adaletli olduğu zaten savunmuyor yukarıda yazılanları tekrar okursanız ne demek istenildiğini anlayacağınızı düşünüyorum.Sistem adaletsiz ve bu adaletsizliği bilerek isteyerek sırf kendi çıkarı için çıkaranlara şerefsiz diyebilirsiniz ve sonuna kadar haklısınız ama kurum içi sınav açıldı bu sınava girdi ve kadroyu alan birisine bunu deme hakkınız yok.Emeğiniz var bıktınız sonuna kadar haklısınız ama bu size suçsuz insanlara küfür etme hakkı vermiyor.
-
@guyan-gelmiş hocam ben hangi suçsuz insana küfür etmişim, sen bidaha oku yazdıklarımı ben diorum ki devlet içinde haketmediği yere gelen şerefsizdir onu oraya getirende şerefsizdir, diorum, öbür adama piyango vurmuş çalışır değerlendirir orası ayrı. Ama senin alan çalışmaya, kurum sınavına, mülakata maçan yememiş maliyeye düz memur olarak girmişin, orada örgütlenip üstlerinle ilişkini kullanıp böyle bi sınav açtırdıysa bu şerefsizliktir işte, herşeyi geç bizide geç o kdr emek harcayıp oraya uzman olarak giren adamla sen bi anda pat diye aynı seviyedesin o insanın emeğine günah değil mi? Önceden vergide 4 kademe varmış, en üst kademediki adam kendi anlatıyor, ben 16-17 saat klasik sınava girdim, 2-2.5 yıl hazırlandım ankara siyasalda okudum bu makam için, diğerleri 50 soru çözüp girdiler ve şimdi aynı haklara sahibiz bnm kanım bunu almadı, Allah belasını versin dedim bastım istifayı dio, burada kaybeden kim oluyor? Bu hadise 4-5 yıl olmuş, şimdi bu bahsi geçen konu, devletin adalet dağıtması gerekirken adaletsizlik yapmasını ben anlamıyorum.