2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Bn şu görüşteyim.Elbet bir gün bu görüşüm ortaya çıkacak.Puan türlerinin değişmesi aslında iyi oldu.Önceden mhuy vmy muy ydsnin etkilediği puan türlerinden alıyodu.P35 i 85 olan kişiye guy dışında başka sınava giremiyodu.Bnce şimdi @paretowilfredo nun belirttiği aralıkta olanların önü açıldı.Çünkü maliye p48i kullanır gibi geliyo çoğu ilanda.Maalesef her türlü 2016lılara haksızlık oldu.İlanlar geç gelince bir çok konuya bakılamadan kpssye girildi.Çünkü guy olsun sgk denetmenlik olsun bunlarda adaylar konuları eledi.Şahsen ben guy mülakattayım ama iyi bi puan beklemiyorum.Alımlara gelecek olursak geçen sene neden ilan gelmezken bu sene yukardaki ilanların hepsinin geleceği bnce garanti değil.
-
Sanki kamuda A grubunda köklü değişiklikler bizi bekliyo.Çünkü gelir uzmanları heyecanla aym sonucunda sgk denetmenler müfettişlik istiyo mhuy nerdeyse merkez uzmanlıklarla aynı şartlarda 2200 göstergesi var.Bunlar düzeltilmeden bn yüklü alımlar beklemiyorum.Forumda bi arkadaş ilgöçken sgk uzmanlığı kazanmış kurum izin vermiyomuş.Bunun gibi durumlar uzun vadede kurumlara zarar verir.Özellkile guydan geçişler daha fazla.Zaten duyumlara göre Gib vdk ya bağlanacakmış.Bunlar düzeltilirse bn 2013teki gibi iibflilerin tekrar a grubu alımlarında yüzünün güleceği kanısındayım
-
@zenginmemur ben dediklerine katılmıyorum. Birincisi gelir uzman yardımcılığına aymden karar çıksa da sonuç değişmez neden dersen zamanında özlük haklarında iyileştirmeye yönelik karar çıktı meclis yeni kanun yaparak eski özlük haklarına geri döndürdü. Gelir uzman yardımcılığı düz memurluğun sadece bir tık üstü bunu söyleyen eski gelir uzman yardımcısı ve yeni çalışan arkadaşlarım. Çünkü gelir uzman yardımcılığında yds şartı yok buda onların merkezle aynı hakkı almasındaki en büyük engellerden biri. Daha geçen girdiğim sınavda 50 yaşında biri sınava giriyordu. Sebebi ise Guy olmak memurluktan gelir uzman yardımcılığına yükselecek yani. Eski güvenlik görevlisi bile guy olabiliyor. Gerisini sen düşün. Mhuylara gelince merkez uzmanlarla aynı şartları taşımasına rağmen özlük olarak merkezle arasında bayağı fark var ve Mhuylara iyileştirme falan kısa zamanda gelmeyecek. Çünkü bende mali hizmetler uzman yardımcısıyım böyle bir durum söz konusu olsaydı herhalde bir duyum alırdım. Ancak önümüzdeki dönem 2016'a göre daha fazla alım yapılacağını kestirmek basit. Maliyenin hangi Bakanlığa ne kadar kadro vermiş olduğuna bakarsak anlayabiliriz. Mhuy, muy, guy, sayıştay, idari hakimlik bunlar ilk başta aklıma gelen açılacak kadrolar. Biraz araştırıp öyle yazalım burada insanlar yazılanlardan yola çıkıyor.
-
@paca08 hocam araştırmasıpımı nerden biliyosun.Vay be daha mülakatta olmama rağmen yapılan haksızlığı öğrenmişim adaletsizliğn farkındayım sen bir şey olmaz diyosun o beni şaşırttı.Yan masanda oturan spor kültür çevre uzmanları senle aynı şartlata tabi tutulsyn senden 1500 tl fazla maaş alsın sende değişiklik beklenmiyo diye yaz.Guylarrı durumu kanunlaştı peki aym esastan bozmayavaşını nerden biliyosun.Mahkemede kararı verecek yargıçlardır ortada belgeleriyle belirtilmiş bir eşitsizlik var.Bn şimdi kimi yanlış bilgilendirmişim.
-
@paca08 guylara hak falan verilmemiş.Tam tersi khk ile hakları ellerinden alınmış.Geçen yaz aym khk ile değişşklik yapamassın dedi.Hemen idarede bunu kanunlaştırdı.Aymde kanun hakkında dava açıldı esastan.Bakalım karardan ne çıkacak.Belkide herkes sizin gibi olumsuz değil.Sonra olumlu bir sonuç alınırsa merak etmeyin sizde bundan yararlanırsınız.O zman da bi anda maaşını 1500 tl artıncada tepki verirmisniz acaba?Size iyi çalışmalar...
-
@zenginmemur hocam aymden karar çıktı zamanında. Guy aym kararı yaz görürsün sonra meclisten kanun çıktı eski haline döndü guylara yönelik iyileştirme olma olasılığı çok ama çok zayıf. Sonuçta o kdr emek veriliyor guy olmakta büyük nimet onu bulamayanlar da var ama şartlarını bil istedim.
-
@paca08 arkadaşa katılıyorum bende. Guylara 3600 ek gösterge gelmesi ihtimali bence yüzde 1 bile değil. @zenginmemur kardeşim guylarla merkez uzmanlıklarını nasıl karşılaştırıyorsun? Merkez uzmanlıklarına girmek çok daha zordur yds den 70 almak gerekir baba gibi tez yazmak zorundasın guy gibi kolay bir yeterlilikleride yok. Bu işin gerçeği. Tabi gelse iyi olur haklısın herkes istiyor zaten 3600 öğretmen istiyor, polis istiyor, itfaiyeciler istiyor istemek bedava. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara demişler istemeye devam...
-
@paretowilfredo hocam bir kez alıntı yapıyorum önceki mesajımda görmemiş olabilirsiniz olası bir kdk ve ihk sınavları için 70-72 net gygk 22 hukuk 26 kamu 13.5 uai 17 iktisat 31 maliye netleriyle şansım nedir sıralamada ilk 500 ü görür müyüm?
-
@uzmanyrdd geçin bu işleri kimse ydsden kaçmıyo ki.Mali hizmetlerde yds yok mu sanıyosun sen?Hadi bi iibfliyi okulu bitirir bitirmez bi guy yapsanıza.Sizin düşüncelerinizde bn art niyet ararım.Mali hizmeterde yds tez varda ne oluyo.Hakkaniyetli ol her zaman bu hayatta.Gelir uzmanlarının girdiği iş yüküne hangi merkez uzmanlık giriyo.Niyetin belli senin ya guydan bi acın var yada taşra denetmenlik uzmanlıkların yükselmesini istemeyen bi tipsin sen.Yaptığın yorumun elde tutulacak hiç bir yanı yok.Senin devlet gelir uzmanımdan haberin var mı?Sana diyorumki bi devlet dairsi hayal et.Senle aynı iş aynı yapan bi kişi senden daha fazla maaş alıyo.Bn senin devlet gelir uzmanı ne onu bildiğini sanmıyorum ama yinede düşünde öyle yaz.
-
@uzmanyrdd bu arada bn guy falanda değilim sadece guy olmak için 2 yıldır çekmediğim sıkıntı çalışmadığım kitapta kalmadı.Sadece eşitsizlik olduğunu Ankaradaki maliye mevzuatına hakim gelir uzmanlsrından öğrendim.Çok şaşırdım.Hepsi bundan ibaret.Haksızlık varsa mahkeme kararını verir herkes de saygı duyar.
-
İlk önce terbiyeni takınacaksın kimse senin şahsına söz söylemiyor burada bu 1. Belli ki olaylara hakim bir arkadaş değilsin. Bak kendin söylüyorsun mhuy merkez uzmanlıkları şartlarına sahip o zaman mhuy 3600ü hakediyor guy değil bu 2. İş yükü meselesine gelirsek bir masak uzmanı, bddk uzmanı, spk uzmanı senden daha az çalışmıyor tabi guyda çalışıyor ama işin niteliği ortada bu 3. Sen kendini dguylarla bir tutuyorsan sadece dguyların yeterliliği ni bir araştır öğren gel öyle yaz hadi bakım buda 4. Daha çok yazarım ama art niyetli olduğunu sanmadığım için burada bırakıyorum saygılar..
-
@paca08 bak işte yine ısrar ediyosun.Bn gelir uzmanlarına müjde haberinden başka haber görmüyorum nedense.Aym şuan esastan inceliyo.Sonucu ne olır Üyelerden başka kimse bşlemez.Kesin konuşamssınız işte.Aym zaten olumsuz karar verirse bu konu kapanır 2200e devam yada taşra uzmanlık denetmenlikler basamak için kullanılır.Bn aym kararı ne olursa o olsun maliyede değişim bekliyorum.
-
@uzmanyrdd uzatma tutarsız art niyetli şahsiyet.Sen edepli olda yanlış bilgilerini buraya yazma.Hem arkadaşa katılıyorum diyosun sonrada mali hzimetlere 3600 verilsin diyosun.Kimse yeterlilkşten kaçmak falan istemiyo bu senin uydurman.
-
@zenginmemur E arkadaşta 3600 verilmesini ister doğal olarak kendisi mhuy neyi anlamadın ki burada? Sadece kendisi umutsuz olduğunu söylüyor . Keşke guylar da alsa tabi 3600 bizler almasın demiyoruz ki kardeşim bunun zor olduğunu anlatmaya çalıştık.
-
@zenginmemur ya zaten zamanında aym bu yönde karar verdi sonra ne oldu yeni kanun çıkarıldı. Diyelim ki yine karar verdi o zaman meclis başka bir kanunla kaldırır çünkü gelir uzman yardımcısına 3600 ek gösterge verirsen tüm uzmanlara, polislere, öğretmenlerede vermek zorunda kalırsın sen çok küçük açıdan bakıyorsun. Ben hakediyor haketmiyor demiyorum. Ancak 3600 verilecekse bu en son guylara ve dengi uzmanlıklara olur.
-
Guy olarak elbette kendimizi spk uzmanlarıyla maliye uzmanlarıyla bir görmüyoruz fakat tek işi kpssde inekleyip yüksek puan alınca spor uzmanlığına turizm uzmanlığına vs sadece sözlü sınavla atananların bizden daha çok kazanmasını haksız buluyorum... Gelelim yds ve tez olayına merak etmeyin devletimiz yetişme dönemindeki uzman yardımcılarına bu konuda maddi ve manevi her türlü destek oluyor yani dil puanı şartını 3+2 yıl içinde sağlamak zor değil
-
Arkadaşlar anlamadınız herhalde benim bizzat tanıdıklarım var eski ve yeni guy olan. Onların söylediğine göre gişe memurunun bir tık üstüdür gelir uzman yardımcılığı. Ne yds verir ne de doğru dürüst tez. Bunu diğer uzmanlıklarla kıyaslamak abesle iştigaldir. Ha zamanında bizde girmedik mi sınavına girdik ama gelir uzman yardımcısı olsam sınavlara kesinlikle hazırlanırdım şimdi olduğu gibi
-
İlk başta böyle yazsanız kimse sinirlenmyecek tartışma çıkmayacak.Araştırma görevlilerinin maaşı bir gecede nasıl arttırıldıysa merak etmeyin istenilse buda olur.Bakın sonra şunuda söyleyim a grubunda en çok torpilin döndüğü yerler direk sözlü mülakatla alan yerlerdir.2014 yılı msb bakanlığı uzman yardımcısı alımlarında gördüm 5 kişi alacak kurum 20 katı çağırıyo.Sonuç açıklandığında sadece p47 den 85le kapattığı yazıyo.Haksız giren se bu adama sırf merkez uzman diye 3600 gösterge 4200 lira yardımcı maaşı bağla öbür tarafta neymiş efendim sayısı çokmuş nitelik yokmuş diye gelir uzman yardımcıaına 3300 lira ver.Yok böyle bi adaletsizlik.Gib ve diğer taşra uzmanlık denetmenlik kadrolarındaki kişiler yine kpss ye girecek bu mantıkla.Peki burdan kazançlı çıkan kim olcak?
-
Başka bir örnek vergi denetmenleri o zmanda kşmse vergi denetmenliğini beğenmiyodu vergi dairsinde çalışıyo diye ne oldu bir gecedd müfettiş oldular.
-
@zenginmemur hocam bende istemem mi olmasını? Guylara gelirse diğer uzmanlıklara da gelir sadece gerçekleri söylüyorum. Şu anki politikalara göre olması zor dedim. Yoksa ileride ne olur bilemeyiz. Direk mülakatla girilen saçma sapan uzmanlıkları bende yakından gördüm görüyorum. Ancak o uzmanlıklarda uzun soluklu değil olmadığı içinde o kadroda bulunanlar huzurlu şekilde çalışamıyor. Uzun lafın kısası yarın ne olur bilinmez ama bugünkü durumda ortada herkes ona göre hareket ederse ileride pişman olmaz.