2016 Aralık GUY Sınavı
-
@miss-smith malesef. Ama nasıl ihtiyaç olmaz anlamıyorum. 2015 tek alımla 2016 alımsız geçti. Ve ihtiyaç yok diyor.
-
Aynen su yazdgna bakin
GELİR UZMANLIĞI RESMEN ŞAMAR OĞLANI OLDU.
Öncelikle baştan söyleyeyim sınav açılmasını bekleyenler alınmasın. İhtiyaç varsa elbette açılsın, çalışanların hedefi olsun ve kendilerini geliştirsin. Şu anda ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. İdarenin ihtiyacı yok hatta fazlası var ki kanun, yönetmelik ve mahkeme kararlarına aykırı olarak Gelir Uzmanlarını veznede, evrakta, sekreterlikte, kuryede v.s görevlendirmektedir. Öncelikle yapılması gereken uzmanlar arasında merkez-taşra ayrımına sebebiyet veren 666 sayılı KHK’nın Anayasa Mahkemesince iptal edilen kazandığımız haklarımız OHAL döneminde torba kanun ile elimizden alınan haksızlığın ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu vesileyle 3600 Ek gösterge alıp emekli olacak binlerce Gelir Uzmanından boşalan kadrolara ihtiyacı oranında alım yapılabilir. Diğer taraftan başka kurumlarda da uzmanlık kadrosu var (Adalet Uzmanı, Milli Eğitim Uzmanı, Kültür Uzmanı, Maliye Uzmanı v.s) . Onlar için neden sınav konusu gündeme gelmiyor da hep Gelir Uzmanlığı şamaroğlanı yapılıyor. Maliye Uzmanlığı, Vergi Müfettişliği sınavı da açtırılsın. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile doğrudan görüşen hatta Bakanların ayağına geldiği, Anayasa Referandumunda Evet tarafında olduğunu açıklayan Koskoca Memur-Sen’in twitt le mivitle ne işi var. Yapacak olan gider masaya vurur yaptırır. Bu gücüde vardır. 24.000 Gelir Uzmanı olduğu düşünülünce bu sınav olayının getirisinden çok götürüsünün olduğu iyi hesap edilmelidir.
Konu referandumdan açılmışken bir iki hususuda belirtmek isterim. Hükümet referandum öncesi göstermiş olduğu bonkörlükten biz Gelir Uzmanları ve çalışanlarda nasiplenmelidir. Merkez-taşra ve 3600 Ek gösterge mağduru 40.000 kariyer uzman eşitlik beklemektedir. 8.000-TL istisna düşen 2.000.000-TL hatlı minübüs sahibinden fazla vergiyi hemde peşin ve zamanında ödemekteyiz. Vergi dilimi % 15 te sabitlenmeli. Bizlere neden vergi indirimi yok.? Ek ücretler emekliliğe sayılmalı. Hakim ve savcılara 2.700-TL zam yapmasını biliyorlar. Evet verecek olanda bedavadan vermemeli. -
@İnmyheart kimin yazisi bu
-
Guyader grubnda Alay Hamzacebi nin.
-
@İnmyheart söylediklerine katılıyorum. Ben şahsen böyle mağdur edilmeseydim Evet olarak oy kullanacaktim fakat şimdi ilan yok giden 2 yıl askerlik geldi işim olsa gidip gelim sorun olmaz ama askerdeyken ilan gelirse bir işe yaramaz benim için. O yüzden ilan referandum öncesi gelmez ise aklım ve yüreğim Evet oyu verecekken., HAYIR oyu kullanırım diye düşünüyorum.
-
Dun bi guy arkadsla konusrum ayni seyi soyledi sinir oldum guy a ihtiyac yok alinmasin diyor
-
@İnmyheart Baştan beri takip ediyorm ben bunlar kurum içi uzmanlık özlük hakları fln için mücadele ediyorlar.Kurum içi uzmanlık hariç özlük hakları merkez taşra ayrımı konusunda katılıyorum onlara fakat yazıya ihtiyaç yok diye başlaması çok yanlış oldu.Amaçlrı ztn yeni uzmana ihtyaç yok içimizde halledelim algısı yapmak Allahtan bakan istemiyor.ama kim nerden bilecek 130.000 genç 15 aydır ilanın i sini duysa derse yöneliyor.Acabalarla senelerini geçiriyor.
-
guyader dekiler kurum içiyle uzmanlık alacaklar yeni guy alınırsa onlara kurum içi verilmez salı günü bize destek verin diyecekler moral bozmayın
-
Herkes kendini dusunuyor
-
Ankara Arena spor salonuna Binali Yıldırım da katilacakmis arkadaşlar girebilecek olan yok mu ya
-
yani guy ihtiyacı yok etkinlik yapmayın boşuna sesinizi çıkarmayın diyorlar moral bozacaklar
-
Bu kadar serefsizlik olmaz adamlar yeni guy alınmasın diye neler yapıyor burada iş bize düşüyor daha fazla bağırıp sesimizi yuksetmeliyiz...
-
Gençler nerde bu ankarililar ya herkes gideriz diyo du niye kimseden ses cikmiyo
-
@köyün-ağası hem de bu insanlar iş sahibiyken bunu yapıyor bilse bir sürü genç işsizken aynı mücadeleyi veriyo resmen hakkımıza giriyorlar
-
Bu adam çok bencil biri. Çok biliyor yaa boş boş konuşuyor taşradaki müdürler talep ederken yeni guylara ihtiyaç
Olmadığını neye dayanarak söylüyor merkezde oturup sallaması Kolay kalksın gezsin Anadolu'yu taşradaki müdürler ne dicek bakalım. Kaldı ki 2016 bütçesinde 1250 kadro verildi bu kadrolar rastgele verilmedi ihtiyaç doğrultusunda verildi. Kurumiçi sınav diyorlar ılan Türkçe matematik tarih yapıp memur oluyorlar sonra göstermelik yükselme Sınavıyla guy olacaklar. Gelip girsinler KPSS ye kazansınlar eyvallah. Bir de aynı işi yapıyoruz diyorlar sorduğum arkadaşların hiç biride aynı iş değil diyorlar. Evet kanun aynı ama yapılan iş bence aynı değildir... -
Az önce buradaki yazıyı görüp arkadaşıma mesaj attım is yoğunluğunuz nasıl diye arkadaş dedi ki. Çok az adam var ihtiyaç var dedi.
-
@10sanli hocam bu hafta toplanacaktiniz ankaradaki arkadaslarla sonuc nedir?
-
@İnmyheart yarın ki büyük fırsat olabilir ankarada olanlar kimlerdi niye kimseden ses cikmiyo anlamadım @10sanli hocam kesin döner di ayarlayan oydu zaten ama bi sıkıntısı var sanırım
-
Kendileride aynı yollardan geçmediler mı bu ne bencilliktir yaa şuan maliyede kurum içi sınavlarının hiç biri yapılmıyor bence onlar hemen uzman olalım diye boşuna etkinlik yapmasinlar insanların bu bencilliginden bıktım yaa bı yere gelen geldiği yeri unutuyor
-
@paretowilfredo @Antimülakat hocam gidebilecek olan birilerini bulamaz misiniz