2016 Aralık GUY Sınavı
-
@Antimülakat Bilkent Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Erinç Yeldan'dan alıntıdır:
Biliniyor (malum), Dolar ve Avro başta olmak üzere yabancı pek çok para karşısında
TL değer yitirmekte!Bu yaprak dökümünün bir tek çarpıcı açıklaması var:
Ekonominiz bu ülkelerle baş edecek durumda asla değil, hasta!
Zaman zaman böyle havlu atarak tuşa geliyorsunuz..“Dalgalı kur” denilen masal ile sürdürülen sürekli devalüasyonu dışarıda tutuyoruz..
Böylelikle ulusal servet değersizleştirilerek mal ve hizmetin dışasatımı ucuzlatılıyor.
Batı finans-kapitalinin “doğrudan yatırım” dediği masalla da böylesi dönemlerde ulusal varlıklarımız ucuzlaştırılarak -değersizleştirilerek (devalüasyon tam da bu demek!) haraç- mazat talanla, komisyonla (rüşvetle!) yabancı sermayeye peş keş çekiliyor..
@Antimülakat Burada demek istediğim teknik olarak adı devalüasyon değil ama sonuçları aynı.
-
@Antimülakat Güncel ekonomik gelişmelerle ilgili bir başlık ihtiyaç gibi görünüyor
-
-
@aliveli a süper
-
@escobar_p siz diyorsunuz ki referandum öncesi millet bu gizli devalüasyonu görecek ve buna tepki verecek? bu bana elle tutulur bir olay gibi gelmiyor günümüz türkiyesinde.
-
Bi saat sonra Twitter da buluşalım arkadaşlar
-
@escobar_p üstad iktisat deyince aklıma geliyorsun bilesin, bizim iktisadi bilgimiz dar zamanda sınırlı isteklerimizi karşılamak adına öğrendiklerimizden ibaret. Şu söylediğin doğru, TL karşısında yabancı paraların değer kazandığı şu dönemde yaşanan kriz, yerli ithalatçının dış alımlarına ciddi şekilde yansıdı. Sonumuz hayrolsun
-
@Antimülakat estağfurullah
-
tag ne olacak ?
-
@ecsahan belli değil sanırım tugrul kocer belirleyecek saat 21.00 de
-
#GelirUzmYrdSınavıİstiyoruz destek bekliyoruz
-
katılım az mı sankı
-
Katılım yok boşa kürek çekiyoruz. Demekki halinden rahatsiz olan bi avuc insanız.
-
twitterda etkinlik vardı katılanlara teşekkür ediyorum,katılmayanlara da sitem etmiyorum zira önceden insanın emeği zai olmaz zannediyordum fakat bugünlerde biraz farklı düşünüyorum. fakat her şeye rağmen Allah büyüktür.
-
Dikkatimi çeken etkinliğe katılan insanların çoğu aynı kişiler.Diğerleri ya umudunu yitirdi çalışmayı bıraktı ya da umursamıyor etkinlik işini.
-
Bitti mi etknlik artık kimse atmıyor galiba
-
Sırf böyle etkinliklere katılmak için twitter açtım. İnsanların umrunda değil. Katılım çok çok az. Öğretmenler binlerce alımın üzerine hala alım istiyor gündem oluyor bizde tık yok valla insan ne diyeceğini şaşırıyor.
-
Selamünaleyküm. Uzun süredir forumu takip ettikten sonra henüz kaydoldum. Twitter etkinlikleri yapıyoruz iyi hoş ancak istenen katılıma ulaşamıyoruz. Bunun için etki gücü ve sosyal duyarlılığı fazla olan hesaplarla iletişime geçsek ve onları da bu etkinliklere dahil etsek düşünceme göre daha etkili olabiliriz.
-
Bütçeden yine bi halt çıkmamış bize anlaşılan hiç ses soluk yok iibf ile ilgili
-
Çoğu etkinlikten bittikten sonra haberim oluyor.Bir etkinlik yapılcağı zaman bir hafta önceden her şeyi belirlense,bütün sayfalarda bir hafta boyu duyurular yapılsa,hatta imkanı olanlardan parası toplansa gerekirse.Herkes düzgün bir dille sınavın geçerliliğinin bir yıl olması,gelmeyen,beklenen ilanların neler olduğunu sakin sakin anlatsak.Adam diyor ki bak hazine şu kadar adam alıyor,bak sgk şu kadar uzman alıyor o zaman senin puanın kötü.hepsini dile getirme imkanı yaratalım kendimize.emek veren arkadaşlar için sonsuz teşekkür.